banner113

Afetzedelerin paraları, Kaymakamlık hesabına yatırıldı

banner106

Alanya'da tarımsal alanda meydana gelen afetten zarar görenlerin paraları Kaymakamlık hesabına yatırıldı

Afetzedelerin paraları, Kaymakamlık hesabına yatırıldı
01 Mart 2018 Perşembe 12:35

banner108
banner238
Alanya Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden tarımsal alanlarda meydana gelen afetlerle ilgili yapılan işlemler hakkında yazılı bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklama şu şekilde;
HASAR TESPİT KOMİSYONU
İlçemizin Tarımsal alanlarında meydana gelebilecek bir afet durumunda afet bölgelerinden gelen ihbarlar ve görevli Teknik Elemanların araştırma ve taraması sonucu afete maruz kalan üreticilerin Hasar Tespit Formları doldurulur. Afet bölgelerinde Hasar Tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra Hasar Tespit Cetvelleri hazırlanarak Hasar Tespit Komisyonunca onaylanır. Hasar Tespit Komisyonu Kaymakam Başkanlığında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Mal Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, Ziraat Bankası Müdürü, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü, Teknik Eleman üyelerinden oluşmaktadır.
MUHTARLAR ONAYLIYOR
Ayrıca Hasar Tespit Cetvellerini İlgili Muhtarda onaylamaktadır. Onaylanan cetveller afet olan ilgili Muhtarlıklara gönderilir ve 7 gün askıya çıkarılır. Askının amacı tespitlere itiraz ve şikayet olup olmadığıdır. Askıya çıkış ve iniş Muhtarca onaylanır. Askı sonucunda Hasar Tespit Cetvelleri kesinleşir. Afetten dolayı zarar gören üreticiler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Kaymakamlık Hesabına bir ödenek gelir ise ,Tarım Sigortasından yararlananlar haricindeki üreticilere hasarları oranında bu ödenek Kaymakamlıkça hesaplarına yatırılır.
OCAK AYINDAKİ AFET
İlçemizde 17-18 Ocak 2016 tarihlerinde Konaklı, Gözübüyük, Demirtaş, Türkler, Toslak, Elikesik, Basırlı, Dereköy, Oba, Hocalar, Kargıcak, Çıplaklı, Emişbeleni, Mahmutlar Mahallelerinde fırtınadan dolayı afet meydana gelmiş,Teknik elemanlarca hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Hasar Tespit cetvelleri oluşturulmuş ve Hasar Tespit Komisyonunca onaylanmıştır. Tespit edilen hasar miktarı 338,8 da örtü altı ve açık alanda toplam  2.722.594,4 TL.dir. Onaylanan Hasar Tespit Komisyon Kararları ilgili Mahallenin Muhtarının da onaylaması ile birlikte askıya çıkarılmış, askıya çıkış ve iniş tutanağa bağlanarak ilgili Muhtarca onaylanmıştır. 
KAYMAKAMLIK HESABINA PARA YATIRILDI
Hasar Tespit Kararlarına hiçbir itiraz ve şikayet olmamıştır. Hasar Tespit çalışmalarından 4 ay sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Kaymakamlık hesabına 928.415 TL. gelmiştir. TARSİM’den sigortalı üreticilerin tespiti yapılmış, sigortadan yararlanan üreticiler dışında Hasar Tespit Komisyonu Kararlarında kesinleşen icmallerde belirtilen  53 adet afetzedeye 928.415 TL. (ödeneğin tamamı)Başbakanlık Acil Destek Giderleri Harcama Usulleri, 5018 Sayılı Kanun ve ilgili mevzuatlara göre hasarları oranında eşit bir şekilde Kaymakamlık hesabından afetzede üreticilerin hesabına aktarılmıştır. 17-18 Ocak 2016 tarihinde afetten dolayı hasar gören tüm üreticiler kesinleşen hasarları oranında bu ödenekten yararlanmıştır.
 

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.