banner113

AK PARTİ ALANYA İLÇE BAŞKANI MUSTAFA TOKLU İLE 2022 YILININ SON RÖPORTAJI! ALANYA'YA YAZIK OLDU

banner106

Manşet Alanya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Kalaycı sordu, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu cevapladı

AK PARTİ ALANYA İLÇE BAŞKANI MUSTAFA TOKLU İLE 2022 YILININ SON RÖPORTAJI! ALANYA'YA YAZIK OLDU
31 Aralık 2022 Cumartesi 08:30

banner108
banner238


1- Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Alanya doğumluyum. Evliyim 2 çocuğum var. Mimarım. İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi mezunuyum, siyaset hayatıma 2010-2014 yılları arasında Alanya Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevi ile başladım. 2015 yılında ise Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin Gençlik Kolları 4. Olağan Büyük Kongresi ile Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği ve ardından 2017 yılında AK Parti Alanya İlçe Başkanlığı görevine seçildim 2020 yılında yapılan 7. Olağan Kongre ile 2. Dönem İlçe başkanlığı görevime devam etmekteyim.

2-Çok memnun olduk Hobileriniz ve sizi tanımlayacak özelliklerinizi de bilmek isteriz?
Spor yapmak benim için yaşam tarzı, özellikle voleybol oynamayı çok seviyorum. Toprak ve bahçe işleri beni çok dinlendiriyor ve zaman buldukça vakit ayırıyorum.
Disiplinliyim, sakin ve sabırlıyımdır. Başladığım işin en kısa sürede bitirmek isterim, sonuç odaklı bir yapım var.


4- Herhangi bir kişinin en favori insanı mısın? Neden?
Favori insan olmak doğru bir kelime olmayabilir ama, zaman zaman özellikle genç kardeşlerim  benimle oturmak sohbet etmek ve sorularına cevap vermemi, tecrübelerimi paylaşmamı istiyorlar. Olabildiğince kendilerine zaman ayırıyorum ve bu paylaşımlardan çok mutlu oluyorum. Heyecanımızı daima gençlerden alıyoruz, genç kardeşlerime eşlik edebiliyor olmak ise ayrı bir gurur veriyor.

5-Başarıya giden yolda çektiğiniz zorluklardan bize bahseder misiniz?
Yolu doğru olanın yükü ağır olur. İçinde sevgi ve saygı varsa o yol zor değildir.

6- Alanya'nın İl konusu ne aşamada? Alanya il olacak mı?    
Alanya’nın il olması ile ilgili hükümetimiz tarafından bize resmi bir bilgi gelmedi. Tarafımıza  Alanya’nın il olması konusu hakkında bilgilendirme geldiğinde bizde kamuyu ile paylaşacağımızdan halkımızın şüphesi olmasın. Eğer bazı ilçeler il yapılacaksa ilk sıralarda elbette Alanya var. Bu konu gündeme gelirse biz de elimizden geleni yaparız.


7- Malumunuz Alanya trafiği. Yeni çevre yolunda son durum nedir? 
Alanya’daki önceliğimiz ulaşım sıkıntısıdır. İlk hedefimiz yeni çevre yolunu Kestel’deki Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yerleşkesine kadar getirmek. Daha sonra imar sorunları çözüldükçe devam edeceğiz. İmar konusunda Alanya Belediyesi de gerekli çalışmaları yapıyor ve süreci yakından takip ediyor .Ulaşımla ilgili ödenek sıkıntımız bulmanmamaktadır. Prosedürlerin tamamlandığı noktalarda çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Antalya’dan Alanya’ya müjdelerle döndük. Alanya Doğu Çevre Yolu projesinin hızlanması ve trafik yoğunluğu sebebiyle yaşanan sıkıntıların giderilmesi için gerekli önlemler alınacak. Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın terminal binasının 6.000 m² den 11.000 m²'ye çıkarma sözünü aldık. Şubat ayında çalışmalar başlayacak.

8- Alanya'nın uzun yıllardır gündemde olan malum Karayolları arazisi var. Alanya şehrimizde maalesef nefes alacak yerler kalmadı. İktidarınız sayesinde burası Millet bahçesi olacak. Kamuoyunun merak ettiği sorusu şu:  Ne zaman başlayıp ne zaman bitecek? Bizlere bu aşamadan bahsedermisiniz? Birde mevcut karayolları arazisi Mahmutlara gidecek. Bu konudan da bahsederseniz seviniriz?

Yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, tematik bahçeleri ile şehrimize nefes aldıracak.
Çalışmaların en kısa sürede başlaması ve tamamlanması ve millet bahçemizi haklımızla buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz.yetkililer ile çalışmalarımıza tüm hızı ile devam ediyoruz.Gelişmeleri halkımızla paylaşacağız. Alanya'mıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dilerim
Mahmutlar’a taşınması planlanan Karayolları şantiyesinin bölgeye hiç bir zararı olmayacak. bilhakis çalışma sartları rahatlayacaktır.her mahallemiz bizim için çok değerli fakat Alanyamızı bir bütün olarak düşünüp ona göre planlamak ve hareket etmek zorundayız.

9. Bende bir polis çocuğu olarak bu soruyu Alanya'da tüm Emniyet mensubu arkadaşlarımız adına sormak istiyorum. Polislerimiz lojman meselesi gündeminizdemi. Gündemde ise ne zaman ve nerede yapılacak?
Polislerimize lojman konusu gündemimizde.  Hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bu konuda detayları ilerleyen süreçte parti büyüklerimiz verecektir.

10- Sayın başkan biraz daha sağlık konusuna girersek, malum onkoloji hastanesi. Alanyamızın büyük ihtiyacı var. Buranın yeri tartışma konusu oldu. Neler söylemek istersiniz? 
Bu arsanın sağlık alanına çevrilmesi konusu Alanya Belediye Meclisi tarafından tamamlalanır tamamlanmaz 30 dönüm arazi üzerine yapılacak Onkoloji Merkezi sadece Alanya’ya değil bölgeye de ciddi anlamda hizmet verecek.  Sadece şehrimize değil bölgemize hizmet verecek bir tesis olacak.W

11-Antalya-Alanya otoban ihalesi ne aşamada?
Süreç tamamlanmak üzere 2023 yılı Ocak ayında ihale yapılacak.

12- Alanya turizmi bu yıl altın yılını yaşadığı diyebiliriz. Neler söylemek istersiniz?
Ulusal ekonomimize katkı sağlayan turizmimizin 2022 yılında güzel geçmesi bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Hedefimizi en yüksek seviyede tutarak şehrimiz Alanya’mızın 2023 yılı turizm sezonu için tanıtıma katkıda bulunmak için  hem ülke ekonomimize hem de şehrimiz için  çalışmalarımız devam edecektir. Amacımız Alanya’mızın Dünya ‘da tanınabilirliliğini sağlamaktır. Hükümetimizin turizme verdiği önemi hepimiz görmekteyiz. Şehrimizde bunu ekonomiye sağladığı katkı ile hissetmektedir.

13- Muhittin Böcek önderliğindeki Antalya Büyükşehir Belediyesinin Alanya hizmetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle kamuoyunda söz verilip te daha hala başlanılmamış bir çok proje var. Örnek verirsek. Alanyaspor tesisleri, Alanya otogarı, Demirtaş altyapı. Su baskınları yaşayan özellikle Oba mahallesinin alt yapısı ve daha sayamayacağımız birçok maalesef örnek var. Neler söylemek istersiniz?
Seçimden önce verilen vaadlerin, seçimlerden sonra hayata geçmediğini gördük. Başta Mahmutlar olmak üzere pek çok yerde alt yapı sıkıntısı var. Maalesef bu durum çok üzücü…Alanya’mız hizmetin en kalitelisini hak ediyor. Şehrimiz gerek turizm ,gerek tarım olsun global olarak tüm tüketicilerine hizmet etmektedir. Kalitemizi düşüremeyiz. Şehri adım adım dolaştığımızda bize yakışmayan bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Maalesef Büyükşehir Belediyesi bu konuda yatırım yapmıyor. Yatırım yapmadığı gibi başladığı yatırımlarda bitmedi. Alanyaspor tesisleri başta olmak üzere birçok yatırım hala bekliyor. Alanya ya çok yazık oldu.

14- İlçe başkanlığına devam mı yoksa hedefinizde Alanya Belediye Başkanı veya Milletvekilliğimi var. Neler demek istersiniz?
Mevcut görevim Ak Parti Alanya İlçe Başkanlığıdır. Biz göreve talip olmayız ama ne görev verilirse de kaçmayız. Biz bu göreve ilçe teşkilatımızı ve davamızı daha iyi yerlere getirmek için buradayız. Yolumuz doğru yükümüz ağır koşmaya devam.

15- Alanyamız her geçen yıl büyük göç alıyor. Bununla birlikte sorunlarda artıyor. Özellikle ev kiralarında inanılmaz bir yükseliş var?
Bu konudaki şikayetleri de biliyoruz ve bu sorunlar karşısında gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar devam ediyor. Bir denetim mekanizması var lakin özek mülkiyet olduğu için zaman zaman bu kuralları delebiliyorlar. Amacımız bu sorunun çözümüne katkı sağlayabilmek.

16- Yeni yıl ile ilgili beklentileriniz nelerdir? Bu arada 2022 yılının son müjdesi olan Bakan Karaismailoğlu ile yaptığınız görüşmeden detay verebilir misiniz?
Dünya’da  barış, sağlık ,huzur ve bereket  diliyorum. Sevgi ve saygı dolu bir olsun. 


Ailenize yeteri kadar vakit ayırabiliyor musunuz?
Tüm yoğun çalışma tempoma rağmen evet …. Ailem en kıymetlilerim. Eşimin bu konuda göstermiş olduğu fedakarlık bana güç veriyor. Eşim ve çocuklarım her zaman en büyük destekçilerim oldular.


Burcunuz :
Koç

Tuttuğunuz takım:
Alanyaspor


En sevdiğiniz renk?
Mavi ve tonları 

Ne tür müzik dinlersiniz?
Sanata saygım sonsuz her türlü müziği keyifle dinliyorum. Ama en çok türkülerimizi dinlemeyi seviyorum

İzlemekten keyif aldığın TV programları neler?
Tarih içerikli belgeseller, vakit buldukça “ Gönül Dağı “ dizisini çocuklarım ile izliyorum.

Hayvan besliyor musunuz?
Köpeğim var, ismi Şanslı… Masum ve sevgi dolu..

Birazda siyasetin dışına çıkalım, özel soralım.

—Başkanım size tek kelimelik soru soracağım, bu kelimeler size ne ifade ediyor?


Vefa= Bağlılıktır. Benim en değer verdiğim manevi duygudur.

Güven= Kuşkusuz, koşulsuz inanmaktır.

Doğruluk= Dürüst ve iyilikten yana olmaktır.

İyilik= Yarar sağlamak faydalı olmaktır.

Yalan = Güvensizlik
İnanç= Görüş ve gönülden bağlanmadır


Mutluluk= Olumlu duyguların tamamıdır.

Sevgi= Görünmez bir bağ ve duygudur.

Savaş= Yok etmek, kavga etmek. Savaşa karsıyım.

Barış= Birlik beraberlik ve gerçek güç tür

Kaybetmek= Nezdimde yeniden başlamak için kazanılan tecrübedir

Kazanmak= Her ne için kazanıyorsak bu dürüst, adil ve ahlak çerçevesinde olmalı

Hizmet=İşte bu gönül verdiğimiz karşılıksız çalıştığımız ve çalışmaya devam edeceğiz

Fotoğraflar: Fatih Ünsaldı

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.