banner113

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI TOKLU; BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MI MİLLETVEKİLİ ADAYI LI OLACAK! KARAYOLLARI MİLLET BAHÇESİ OLACAK. ALANYA'YA ONKOLOJİ MERKEZİ. BÜYÜKŞEHİR ALANYA'DA BAŞARISIZ! POLİSLERE LOJMAN YAPILACAK

banner106

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, önemli açıklamalarda bulundu

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI TOKLU; BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MI MİLLETVEKİLİ ADAYI LI OLACAK! KARAYOLLARI MİLLET BAHÇESİ OLACAK. ALANYA'YA ONKOLOJİ MERKEZİ. BÜYÜKŞEHİR ALANYA'DA BAŞARISIZ! POLİSLERE LOJMAN YAPILACAK
29 Kasım 2022 Salı 09:22

banner108
banner238

Toklu, Mahmutlar'a taşınması planlanan Karayolları şantiyesinin bölgeye hiç bir zararı olmayacağını, Alanya'da 40 dönümlük Karayolları arazisinin Millet Bahçesi olacağını söyledi. Toklu "Millet bahçemiz ile Alanyamızın merkezinde devasa bir parkımız olacak, insanlarımız yemyeşil parkımızda nefes alacaklar" dedi.
ÇEVRE YOLUNDA İMAR SORUNU VAR
Yeni çevre yoluyla ilgili en büyük sıkıntının imar konusu olduğunu anlatan Başkan Toklu, "Alanya'daki önceliğimiz ulaşım sıkıntısı. Bu sorunun farkındayız ve iyileştirmek adına bazı çalışmalar yapılacak. Ulaşımla ilgili ödenek eksiğimiz de yok. İlk hedefimiz yeni çevre yolunu Kestel'deki Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yerleşkesine kadar getirmek. Daha sonra imar sorunları çözüldükçe devam edeceğiz. İmar konusunda Alanya Belediyesi de elini taşın altına koyuyor ancak prosedür yavaş ilerliyor, en büyük sorunumuz bu" dedi.
KARAYOLLARI ARAZİSİ BOŞALACAK
Mahmutlar Mahallesi ile ilgili sorulara yanıt veren Başkan Toklu, "Alanya'nın en büyük mahallesi olan Mahmutlar ile ilgili hassasiyetimizi bilirsiniz. Mahmutlar'a zarar verecek hiç bir projeyi yapmayız. Bugün Alanya il olsa ilçe olabilecek kapasitesi var. Ancak biz Alanya'yı bütün olarak düşünmek ve buna göre planlama yapmak zorundayız. Alanya'nın her mahallesi bizim için değerlidir. Karayolları'ndan boşalacak araziye Millet Bahçesi yapılacak, bu proje hızla betonlaşan Alanya için son derece önemli, Alanya nefes alacak" şeklinde konuştu.

POLİSLERE LOJMAN YAPILACAK
Alanya'nın en önemli sorunlarından birisi olan yüksek kira fiyatları konusuna da değinen Başkan Toklu, "Bu konudaki şikayetleri de biliyoruz. Aslında çok sıkı bir kontrol mekanizması var ancak özel mülkiyet olduğu için bu mekanizmayı delebiliyorlar. Alanya'da görev yapan emniyet güçlerimiz için lojman yapmayı planlıyoruz" 
30 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE YAPILACAK
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin karşısına Onkoloji Merkezi yapılacağını kaydeden Başkan Toklu, "Bu arsanın sağlık alanına çevrilmesi konusu Alanya Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında gündeme gelecek ve meclisten geçecek. 30 dönüm arazi üzerine yapılacak Onkoloji Merkezi sadece Alanya'ya değil bölgeye de ciddi anlamda hizmet verecek. Diğer taraftan Payallar'a yapılması planlanan hastane için de çalışmalar devam ediyor. İhaleyi alan yüklenici firma, inşaat maliyetindeki artışlar nedeniyle kanuni hakkını kullandı ve ihale iptal edildi. Yeniden ihalesi yapılacak" 
HASTANEDE AKŞAM POLİKLİNİĞİ
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sorunların çözülmeye başlandığını ve bir rahatlama olduğunu vurgulayan Başkan Toklu, "Randevu konusundaki sıkıntılar da zamanla çözülecek. Akşam polikliniği uygulamasına geçildi, bu uygulama biraz daha rahatlatacak" şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI
Milletvekili ya da Alanya Belediye Başkan adaylığı konusunda hedefinin olup olmadığı sorulan Başkan Toklu, "Şu anda ilçe başkanıyım ve görevimi yapıyorum. Bu göreve başladığımızda da hedefimiz yoktu, şimdi de yok. Ancak zaman ne getirir bilemeyiz. Biz göreve talip olmayız ama ne görev verilirse de kaçmayız. Biz bu göreve ilçe teşkilatımızı nasıl daha iyi yerlere getiririz hedefiyle başladık ve bunun için çalışıyoruz. Ben bir yere adayım demek doğru olmaz" ifadelerini kullandı.
İLK KONUSUNDA İLK SIRADA ALANYA VAR
Başkan Toklu, bu konuda da "AK Parti olarak hiç bir zaman bir ilçenin il yapılması konusunu seçim malzemesi olarak kullanmadık. Ama şu var ki, eğer bazı ilçeler il yapılacaksa ilk sıralarda elbette Alanya var. Bu konu gündeme gelirse biz de elimizden geleni yaparız" 
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR, ALANYA'DA BAŞARISIZ
2019 seçimlerinde Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar Muhittin Böcek algısı oluşturulduğunu ve AK Parti'nin seçimi bu nedenle kaybettiğini ifade eden Toklu, "Ancak seçimlerden sonra bu algının işe yaramadığı ortaya çıktı. Muhittin Böcek'ten çok sayıda şikayet var. İlk defa mahalle muhtarlarının şikayetçi olduklarını, memnun olmadıklarını gördük. Başta Mahmutlar olmak üzere pek çok yerde alt yapı sıkıntısı var. Büyükşehir Belediyesi bu konuda yatırım yapmıyor" 
OTOBAN İHALESİ ERTELENDİ
Antalya-Alanya arasına yapılacak otoban projesi ihalesinde erteleme zorunluluğu doğduğunu söyleyen Toklu, "Bu ihale daha önce yapılacaktı ancak ihaleye girecek olan firmalar, maliyet fiyatları nedeniyle sürenin uzatılmasını istediler. İhale önümüzdeki aralık ayında yapılacak. 2023'e girmeden ihalesi tamamlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

GAZİPAŞA ALANYA HAVALİMANININ BÜYÜTÜLMESİ
Gazipaşa Alanya Havalimanı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Toklu, GZP'nin büyütülmesi ile ilgili dosyayı sunduklarını söylerken, "Bu konunun da takibindeyiz. Gazipaşa Havalimanı artık dış hatlar kadar iç hatlarda da kullanılıyor. Mevcut binaları genişletmek, yeni binalar yapmak, GZP'yi büyütmek adına çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.