banner113

Ak Partide yeni hedef: Belediyelere 18’lik başkanlar geliyor

banner106

Seçilme yaşının 18’e indirilmesinin ardından, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ‘genç başkan’ sayısının artırılmasını hedefliyor

Ak Partide yeni hedef: Belediyelere 18’lik başkanlar geliyor
12 Eylül 2018 Çarşamba 07:49

banner108
banner238

AK Parti, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde kadın ve genç adayların sayısının artırılması için çalışma başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, yerel yönetimlerde hem kadınların hem de gençlerin daha fazla yer almasını istedi. Anayasada yapılan değişiklik kapsamında seçilme yaşının 18’e indirilmesinin ardından, AK Parti yerel seçimlerde kamuoyunun karşısına daha fazla genç adayla çıkılması için özel çalışma yürütüyor. 
18 YAŞINDA MUHTARLARDA OLACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da adaylarla ilgili çalışma yapılırken, özellikle kadın ve gençlerin ön plana çıkarılmasını istediği öğrenildi. AK Parti kurmayları, seçilme yaşının 18’e indirilmesi ile birlikte, yerel seçimlerde belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliklerinin yanı sıra 18 yaşında muhtarların da olacağına dikkat çekiyor. 81 ilde yapılacak çalışmalarda, kadın ve gençleri aday olmaları konusunda teşvik edecekleri ve destekleyeceklerini belirten AK Parti yöneticileri, 30 büyükşehirde özellikle belediye meclisi üyeliklerinde kadın ve gençlerin sayısının artırılacağını dile getirdi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.