banner113

Ak Partili kadınlar: Plajımızı istiyoruz!

banner106

AK Parti Alanya İlçe Kadın Kolları Başkan Vekili Müge Öztekin ve bölgede yaşayan kadınlar, kapatılan Aysultan Kadınlar Plajı önünde bir açıklama yaparak plajın yeniden açılmasını istediler.

Ak Partili kadınlar: Plajımızı istiyoruz!
22 Ağustos 2019 Perşembe 15:33

banner108
banner238

Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde Alanya ve Gazipaşa arasında bölge halkına hizmet veren Aysultan Kadınlar Plajı açılmıştı. Kısa zamanda bölge halkının en çok uğradığı noktalardan olan Aysultan Kadınlar Plajı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna Muhittin Böcek’in gelmesinin ardından kapatılmıştı. 
Büyük tepkilere neden olan olay sonrası bugün Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Kadın Kolları Başkan Vekili Müge Öztekin, AK Partili kadınlar bölgede yaşayan kadınlarla birlikte kapatılan Aysultan Kadınlar Plajı önünde bir basın açıklaması yaptı. Plajın tekrar hizmete açılmasını isteyen Öztekin, yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Şu an da yanın da durduğumuz Aysultan Kadınlar Plajı, sizlerin de bildiği üzere geçen dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes türel tarafından hayata geçirilmiş, hizmete sunulmuştur. Bu plajın ülkemiz örf ve adetleri düşünüldüğünde, demografik yapısı dikkate alındığında ne kadar önemli olduğunu, kadınlarımız için özel bir hizmet ve proje olduğunu belirtmeme gerek yok herhalde.”

“HANGİ HAK VE YETKİ İLE…”

Öztekin açıklamasında, “Bu plajdan yararlanan kadınlarımız burayı sadece dinsel inanç ve maneviyat ile değil aynı zamanda kırsal kesimin getirdiği sosyal örf ve adetler sebebiyle de kullanıldığının bilinmesini isterim. Kırsal mahallemizde bahçemizde çalışan bir ablamız, kız kardeşimiz mahalle baskısı olmadan aile ve arkadaş çevresi yadırgaması yaşamdan bu plajlarda rahatlıkla denize girebilmektedir. Şimdi siz dinsel inanç gereği, örf ve adet gereği açılan bu plajları kapatıyorsunuz. Bu hanımefendileri kilometrelerce uzanan plaj kentinde plajsızlığa, ufka varan deniz sularında denizsizliğe mahkum ediyorsunuz. Hangi hak ve yetki ile hangi mantıkla hareket ederek bu yanlışı icra ediyorsunuz?” ifadelerini kullandı. 

HAKKIMIZI GERİ VERİNE
konomik yönden de plajın kapatılmasının büyük bir zarara yol açtığını belirten Öztekin, “Sosyal zafiyet ve eksiklik yapılmasının yanında işin bir de ekonomik yönden facia kısmı vardır. Bizlerin, sizlerin vergisi ile milli sermeye ile yapılan milyonlarca Liralık yatırım olan bu hizmetin kendi kaderine bırakılmış olması, ilgisizlik sebebiyle yok olmaya çürümeye terk edilmiş olması gerçekten çok üzücü. Oysaki yeni proje üret, yeni hizmet sun demiyoruz. Böyle bir talebimiz de yok. Bizim sadece tek istediğimiz kadınlar plajımızın tekrar açılması ve kadınlarımızın rahatlıkla, hür iradeleri ile özgürce girebilmeleri. Yani hizmetin açılmasını istiyoruz.” dedi.

“KENDİ SEÇMENİN BAŞKANI OLMAYI TERCİH EDİYOR”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i eleştiren Öztekin, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’e seslenmek istiyorum. Seçimlerde adaylar, partiler ve siyasiler yarışır. Seçim sona erer ve kazanan lider, tek bir birey başkan seçilir. Mesele işte burada başlıyor. Seçilen kişi oy vermiş ya da vermemiş herkesin başkanı mı olacak, yoksa sadece kendine oy verenlerin, kendini destekleyenlerin başkanı mı olacak? Siyasi tehammüller, örf ve adetler herkesin başkanı olması gerekmektedir. Ancak görüyoruz ki Sayın Böcek sadece kendi seçmeninin başkanı olmayı tercih ediyor, kendi partisinde kendisine oy veren hanımefendilerin kadınlar plajını kullanmaması sebebiyle olsa gerek, bugün burada sosyo-ekonomik bir felakete üzülerek tanıklık ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 
“YAPILMIŞ OLAN PROJEYE SAHİP ÇIKALIM”
Öztekin açıklamasını, “Sayın Böcek’e hakkım olmayarak son bir tavsiye de bulunmak istiyorum. Oturduğunuz makam Antalya ilinin tamamını yöneten ve insan ayırt etmeden hizmet sağlamanız gereken bir makamdır. Sizden yeni proje beklemiyoruz ve z…

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.