banner113

Ak Partili Toklu dan teşekkür!

banner106

Ak Partili Toklu dan teşekkür!
11 Ağustos 2021 Çarşamba 16:20

banner108
banner238


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, Alanya’da ve çevre İlçelerde görülen orman yangınlarıyla alakalı Devlet destekleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Devletin tüm yaraları hızla sardığını belirten Başkan Toklu açıklamasına şu şekilde devam etti;

‘‘Acımız ilk günkü gibi büyük ve tarifsizdir. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları bölgemizde yaşanan orman yangınlarının ilk başladığı günden bu yana seferber olmuştur. Ekiplerimiz ve halkımız yangınlara karşı cansiperane bir şekilde müdahale etmişlerdir. Antalya’mızda dahil olmak üzere 5 ilimizde AFAD tarafından ‘GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ’ ilan edilmişti. 

Bu kapsamda Devletimiz yaraları hızla sarmaya başlamıştır. Yangın bölgelerimizde ağır hasarlı binalar yıkılıp yerine yeni konutlar inşa edilecek. Hasar gören binaların yıkım süreçleri tamamlandı, az hasarlı binalara tadilat desteği sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak için AFAD tarafından yaşam konteynerları bölgemize ulaştırıldı. Yangından zarar gören evlerde ki eşyaların, bahçelerin, seraların, hayvanların tüm zararları ekipler tarafından tespit edildi. Çiftçimizin yem ve saman ihtiyacı Devletimiz tarafından karşılanıyor. Yanan ormanlarımızın yerine yeni fidanlar dikilecek. Devletimiz güçlüdür, her zaman halkının yanındadır.

Afet bölgelerinde ki vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, yangının başladığı ilk günden bu yana bölgemizde bulunan, yürütülen çalışmaları an ve an takip eden Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, İl Başkanımız Sayın İbrahim Ethem Taş’a, Antalya Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Köse’ye, Sayın Tuba Vural Çokal’a, Sayın Sena Nur Çelik’e, Sayın Atay Uslu’ya, Sayın İbrahim Aydın’a, Sayın Kemal Çelik’e, Alanya Kaymakamlığı’mıza, Alanya Belediye’sine, STK ve Odalara, orman personellerimize, itfaiye ekiplerimize, kolluk kuvvetlerimize, yangınla mücadele için çevre il ve ilçelerden gelen tüm ekiplerimize ve fedakarca mücadele eden halkımıza her şey için teşekkür eder sonsuz şükranlarımızı sunarım. Yaralarımızı hep beraber saracağız.’’ ifadelerine yer verdi.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.