banner113

AKP'li Çelik, "Dünya turizm liginde ilk 5'e girmeyi hedefliyoruz"

banner106

AK Parti Antalya Milletvekili Çelik: "Dünya turizm liginde ilk 5'e girmeyi hedefliyoruz"

AKP'li Çelik, "Dünya turizm liginde ilk 5'e girmeyi hedefliyoruz"
14 Haziran 2018 Perşembe 12:25

banner108
banner238
AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, "2018'de yaklaşık 40 milyon turist bekliyoruz. Turizm gelirlerinde dünyadaki ilk 5 ülke arasında yer almayı hedefliyoruz. İnşallah 25 Haziran sabahı her alanda olduğu gibi turizmde de projelerimizi gerçekleştirme yolunda yeni bir dönemi başlatacağız" dedi. 
Sena Nur Çelik, seçim çalışmalarına Alanya ilçesinde devam etti. Esnaf ziyareti gerçekleştiren Çelik, iş yerlerini tek tek gezdi, vatandaşlarla sohbet etti. Orucunu bir sonraki durağı Dereköy Mahallesi'nde açan Çelik, hemşehrileriyle Türkiye'nin geleceğine farklı bir yön verecek projeleri konuştu.
"Turizmde şahlanış dönemi başlıyor"
Türkiye'nin 16 yıldır gerçekleştirilen reformlarla sınıf atladığını ifade eden Çelik, "Her alanda olduğu gibi turizmde de atılımlar yaptık. Doğal güzelliklerimiz, zengin tarihi mirasımız, coğrafi konumumuz ve milletimizin misafirperverliği ülkemizi vazgeçilmez bir destinasyon kıldı. Turizmde yaptığımız çalışmalar meyvelerini verdi. 2002 yılında turist sayısı bakımından dünyada 17. sırada olan Türkiye 2016 yılında 10. sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yıllarda çevremizde yaşanan diplomatik türbülanslara rağmen 2017'de yoğun bir geri dönüş oldu. 16 yıldır turizm sektörünü canlandırmaya yönelik adım üstüne adım atıyoruz. 2002'de ülkemize gelen 13.3 milyon turist sayısı 2014'te 36.8 kişiye yükseldi. Turizmde yatak kapasitesini 4 kat artırdık. Turizm altyapısının gelişmesine yönelik çok sayıda düzenleme yaptık. Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Eylem Planı ile Turist Rehberliği Meslek Kanununu uygulamaya koyduk. Turizm sektörümüzün uluslararası düzeyde güçlenmesini, turist sayısı ve gelirlerin artmasını sağladık. Otel ve lokantacılık hizmetlerinde KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. Turizmin desteklenmesi amacıyla seyahat acentelerine yakıt desteğimiz sürüyor.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.