banner113

AKP ve MHP'den Antalya Büyükşehir'e eleştiri yağmuru!

banner106

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, büyükşehir belediyesinde siyasi hesaplaşmaların ve yetki karmaşasının devam ettiğini ileri sürdü.

AKP ve MHP'den Antalya Büyükşehir'e eleştiri yağmuru!
09 Şubat 2021 Salı 10:01

banner108
banner238

Çetin, “Belediyeden ilçelere sürgün bile demek istemiyorum ama görevlendirmeler son sürat devam ediyor. Sorumluluk sahibi insanlar, ulu orta sosyal medyada hesaplaşma yarışına giriyor. Böyle Tatar Ramazan, Ramiz Dayı figürleri gibi hareket etmek isteyen başka mecralara yönelsin. Böyle belediye yönetilmez" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı, Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında yapıldı. CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti, DSP ve SP grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarının ardından 123 gündem maddesi oylamaya sunuldu.
Mecliste gündem dışı konuşma için söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, ağustos ayından bu yana Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in koronavirüs sürecinde başlayan birtakım olayları izlediklerini aktardı. Çetin, “Belediyede atanmışlar, seçilmişlerin seçilmesiyle başlayan imza yetkisinin sınırlandırılması tartışmasıyla devam eden siyasi hesaplaşmalar, koltuk kavgalarının sürdüğü halkın ve kamuoyunun gündemine siyasi menfaat ilişkisi olarak düşen, e-imzayla beraber 'O mu oturacak, ben mi oturacağım' gibi hesaplaşmaya girildi. Siyasi karmaşasıyla hesaplaşma ve yetki karmaşasıyla devam eden ardından basın açıklamalarıyla ve sosyal medya hesaplarında karşılıklı atışmaların ve itirafların olduğu, birilerinin intikam peşinde koştuğu, birilerinin ise çıkar peşinde olduğu bir durumu hayretle hep beraber izliyoruz. Bu tür olaylar Antalya'ya, Antalya'da yaşayan hemşerilerimize ve Antalya'nın geleceğine oluyor" diye konuştu.
'ANTALYA KADERİNE TERK EDİLDİ'
Gelecek nesillere karşı sorumluluk taşıdıklarını aktaran Ali Çetin, Antalya'nın kaderine terk edildiğini ileri sürdü. Çetin, “Yönetim, hizmetlerin kendiliğinden olacağını zannediyor. Çalışmaya hiç niyeti olmayan çocuk misali sadece seyrediyor. Ortada gözle görülür sadece 3'üncü etap raylı sistem projesi var. İyi ki o projeyi hazır bırakmışız ki Antalyalılar yine Türel başkan sayesinde bir çalışmayı yakından izliyor" diye konuştu.
'ANTALYA'DAKİLER SIRADAKİLERİN KİMLER OLDUĞUNU MERAK EDİYOR'
Ali Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediyeden ilçelere sürgün bile demek istemiyorum, ama görevlendirmeler son sürat devam ediyor. Bunlarla ilgili sorumluluk sahibi insanlar, ulu orta sosyal medyada hesaplaşma yarışına giriyor. Bütün bunlar tüm Antalyalıların gözleri önünde yapılıyor ve Antalyalılar sıradakilerin neler, kimler olduğunu merak ediyor. Böyle Tatar Ramazan, Ramiz Dayı figürleri gibi hareket etmek isteyen başka mecralara yönelsin. Böyle belediye yönetilmez. Böyle idarecilik olmaz. Böyle dertlere de merhem olunmaz. Artık vatandaşa söz verdiği sorumluluğu ve gereğini yerine getirsin. Asli işiniz ve göreviniz olan hizmet üretmeye, Antalya gibi dünyanın göz bebeği olan bir büyükşehri yönettiğinizi farkına varın. Çekişmelerinizi bir kenara bırakın, bütün enerjinizi hizmet üretmeye yöneltin. Neredeyse 2 yıl gibi bir süre bitmek üzere. Artık ne yapmak, nelerle uğraşmak istediğinize emin olun ve bir karar verin. Antalya hizmet bekliyor."
'PARTİ İÇİ BİR KONUMUZDUR'
Çetin'in açıklamalarına yanıt veren Meclis Başkanı Deniz Filiz ise “Antalya hiçbir şekilde kaderine terk edilmedi. Bizim parti içi bir konumuzdur. Biz bütün bu içinde bulunduğumuz büyük borç yükü ve pandemi koşullarına rağmen Gazipaşa'dan Kaş'a kadar bütün çalışmalarımızı aynı özenle ve dikkatle yerine getiriyoruz" diye konuştu.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.