banner113

Akşener'den CHP ile ittifak açıklaması...

banner106

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile yürüttükleri seçim ittifakı görüşmeleri hakkında, 'Devam eden görüşmeleri, bir ittifak değil, sınırlı bir güç birliği olarak görüyoruz' dedi.

Akşener'den CHP ile ittifak açıklaması...
04 Aralık 2018 Salı 16:27

banner108
banner238

Akşener, yaşanan ekonomik krizin sorumlusunun Cumhur İttifakı olduğunu ve milletin sandıkta ittifaktan hesap soracağını savundu. Sayıştayın belediyeler hakkındaki raporlarına da değinen Akşener, iktidarın bu raporları hazırlayan bürokratları görevden aldığını, ancak günü geldiğinde bunların hesabını mutlaka soracaklarını söyledi.

SEÇİM İTTİFAKI GÖRÜŞMELERİ

Yerel seçimlere ilişkin ittifak görüşmeleri hakkında da bilgi veren Akşener, önceliklerinin İYİ Partiye oy veren seçmenlerinin hakkını korumak olduğunu ifade etti. Akşener, şöyle konuştu:

"Öncelikle belirteyim ki devam eden görüşmeleri bir ittifak değil sınırlı bir güç birliği olarak görüyoruz. Birinci önceliğimiz, İYİ Partiye oy vermiş olan beş milyon seçmenimizin hakkını korumaktır. Siyaset ilkelerle yapılır, ilkeler ortaya konur, uzlaşılırsa yürür, uzlaşılamazsa teşekkür edilip yol haritası çizilir. Muhataplarımız da biz de meseleye böyle bakıyoruz. Başkalarının tavrı sizleri yanıltmasın. Sac ekmeği gibi dönüp durarak siyaset yapılmaz. İYİ Parti papatya falı açar gibi, 'bir adayım yok', bir 'adayım var' diyerek siyaset yapmaz. Şartlar gerektirirse, yola tek başına çıkan İYİ Parti teşekkür eder ve tek başına yürümeyi de bilir. Medeni bir şekilde yürüyen bu sürecin, yakın zamanda sonuçlanacağını bilmenizi isterim."

5 İLİN ADAYINI AÇIKLADI

Akşener, grup toplantısında, partisinin 5 ildeki belediye başkan adayını da açıkladı. Akşener, Isparta Belediye Başkanlığına Gökmen Gökmenoğlu'nu, Elazığ Belediye Başkanlığına Ali Şekerdağ'ı, Niğde Belediye Başkanlığına MHP Niğde eski Milletvekili Mümin İnan'ı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Mahmut Kocak'ı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına ise MHP'den istifa eden mevcut Başkan Burhanettin Kocamaz'ı aday olarak gösterdiklerini bildirdi.

Akşener, bir önceki grup toplantısında partisinin Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını duyurmuştu.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.