banner113

ALANYA BELEDİYESİ ÇIĞIRTKANLIK VE HANUTÇULUĞA GEÇİT VERMİYOR

banner106

Alanya Belediyesi Zabıta ekiplerinin çalışması neticesinde Kaymakamlık oluruyla çığırtkanlık ve hanutçuluk yaptığı tespit edilen 5 iş yerinin, 7 gün süreyle iş yeri mühürlenerek ticari faaliyeti durduruldu.

ALANYA BELEDİYESİ ÇIĞIRTKANLIK VE HANUTÇULUĞA GEÇİT VERMİYOR
22 Mayıs 2022 Pazar 18:45

banner108
banner238


Alanya Belediyesi şehir disiplinini bozan kişi veya işletmelere yönelik denetim ve cezai uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde hanutçuluk veya çığırtkanlık yapan 5 iş yeri mühürlendi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hanutçuluk ve çığırtkanlığı önlemek için sıkı denetim ve cezaların devam edeceğini belirtti. Yürütülen çalışmalar neticesinde bu tür eylemleri önlemek için ciddi tedbir ve denetimlerle etkin mücadele eden Alanya Belediyesi, çığırtkanlık ve hanutçuluk yaptığı belirlenen işyerlerine idari para cezası da uyguladı.

KAPATILAN İŞ YERLERİ İFŞA EDİLİYOR

İşyerlerini mühürleyen Zabıta ekipleri, ilgili işyerlerinin hanutçuluk ve çığırtkanlıktan dolayı kapatıldığını açıklayan afişleri de işletmelerin girişine astı. Bundan sonra da hanutçuluk ve çığırtkanlıktan ceza alan işyerlerinin bu şekilde ifşa edileceği açıklandı.

YÜCEL: “DÜZEN VE HUZURU BOZAN DAVRANIŞLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Yasakların tekrarlı ihlali halinde cezaların katlandığını, işletmelerin gelir ve itibar kaybına uğramamaları için yasaklı eylem ve uygulamalardan kaçınmaları gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, esnafları ahilik kurallarına uygun davranmaları konusunda uyardı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Yücel; “Şehrimizde bulunan yerli ve yabancı misafirlerimize yapılan çirkin davranışlara asla izin vermeyeceğiz. Kaymakamlığımız ve Emniyet Müdürlüğümüz ile iş birliği içinde bu tür çirkin davranışlarla mücadelemiz devam edecek. Kurallara uymayan, kentin düzenini ve huzurunu bozmaya yönelik davranışlara asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.