banner113

Alanya belediyesi şeffaflığını kentsel dönüşümde gösterdi

banner106

Alanya Belediye Meclisi’nin 2’nci oturumunda kentsel dönüşüm projesi ile ilgili sunum gerçekleştirildi. KEYM Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yılmaz projenin geldiği noktayı meclis üyelerine aktardı.

Alanya belediyesi şeffaflığını kentsel dönüşümde gösterdi
08 Ocak 2020 Çarşamba 09:02

banner108
banner238

Kentsel Yenileme Merkezi (KEYM) firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yılmaz, projeye eklenen son detayları ve projenin geldiği noktayı meclis üyelerine aktardı.  “Dönüşüm Ofisi'ni kullanarak saha çalışmalarını yürüttük.”  Diyen Yılmaz, “Bunun için toplantılar yapıldı. Mesele sadece burada görülen alanın değil,  bütün Alanya'nın meselesi olmalı. Buna Alanya'nın tamamına bakarak karar verilmeli. Bu bir fırsat. Sadece adanın içini rahatlattığınızda kamusal alan yaratma imkanınız yok. Yaya,  yeşil aks bağlantıları var. Bugün adayı dönüştürdüğümüzde etrafındaki yolları dönüştürme imkanı yok. Günlük hayatı yenileyebilmek sunulan bir fırsat.” Şeklinde konuştu. 
“12 METREKARELİK YEŞİL ALAN VAR”
Yılmaz, “Yeşil akslar kesintisiz şekilde kuzey ve güneyin bağlantısını sağlıyor. Bunu çok önemsiyoruz. Burada site kurgusu yok. Sokakla içiçe olacak hayatı geliştirmeye çalışıyoruz. Burada duvarlarla bölünen ve girişi yasak olan bir yer yok. Mevcutla bizim burada 12 bin metrekarelik yeşil alanlar var. Mesele büyütürken bir sistem oluşturabilmek. Toplamdaki yeşil alan miktarı 90 bin metrekarelik yeşil alan vurgusu mevcut. Burada öncelik insan için yapılması vurgusu. Kuzeyden güneye oturan bir vatandaşın 500 metrelik bir yolu geçmesi yeterli.” İfadelerini kullandı. 
 “SOSYAL ETKİLEŞİMİ DÜŞÜNDÜK”
Dünya genelinden seçtiği yeşil alan örneklerini de gösteren Yılmaz,  "Ulaşım prensiplerine dönersek güneşin kullanımı,  görsellik,  sosyal etkileşimi düşündük. Biz ulaşım ağını belli yerlerde eklemeler yapıp belli yerlerde güçlendirmeler yaparak çözmeyi düşündük. Projede toplam 5500'e yakın otopark alanı var. Bundan sonra da Alanya'da yapılan eleştirilerde tartışılan noktalar var. Dile getirilen konular var. Parsel bazlı olmamalı,  ada bazlı yapalım. Bütüncül bazlı hareket edelim. Yeşil alanları baz alalım. Altyapı iyileştirilmeli gibi tartışmalar var. Tartışmalar olsun. Tartışmalardan çıkan sonuç projeyi daha da güçlendirecek. Ortaya konsensüs çıkacak. Eleştirilere bakıp kendimizi nasıl daha güçlendireceğimize bakıyoruz. Master plan sunduk. Ada bazlı değil mahalle bazlı olmalı. Cumhuriyet Mahallesi'nde başlayan çalışma diğer mahallelere de yayılmalı. Bunun yolu da master plandan geçiyor. 

Alanya'nın betona gömülmesi,  ilçenin markalaştırılması,  AVM'nin oluşturulması gibi eleştiriler vardı. Bu proje AVM planlaması yok. Buna alışveriş sokağı diyebiliriz. Bu sokakta görülen aksların hepsi açık. Burada bakkalın,  kasabın,  geleneksel esnafın kendine yer bulabildiği bir çalışma var. Bizim hedefimiz yoğunluğu çok artırmadan bir sistem kurabilmek.” Dedi. 
BAŞKAN YÜCEL: “EN BÜYÜK ARZUMUZ KENTİN ÖNÜNÜ AÇMAK”
Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin konuşan Başkan Yücel, “Büyüyen ve gelişen şehrimizde modern ve güvenli yerleşim yerlerinin sayısını artırmak, trafiği azaltmak, yeşil alan sorununu çözmek, otopark sıkıntısını gidermek için projeler hazırladık. Bu projeleri de 3 farklı şekilde taslak olarak yayınlayıp 3 ay süreyle askıya çıkardık. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var, Alanya Osmanlı’nın liman kenti Selçuklu devletinin kışlık başkenti cumhuriyetin ise turizme açılan bir penceresi olmuş kentin idarecileriyiz. Biz bu şehrin önünü açmak, şehre nefes aldırmak istiyoruz. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Bu çalışmalarda da hiçbir zaman seçim kaygısı duymadık, ne hak yedik ne de hak yedirdik. Şehrimizin ihtiyacı neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Umuyoruz ki alnımızın akıyla da bu projenin içerisinden çıkacağız” dedi. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.