banner113

Alanya da birlik yürüyüşü

banner106

Darbe girişiminin 2. yıldönümünde Alanya’da protokolün ve vatandaşların katılımıyla şelale önünden başlayan Milli Birlik yürüyüşü, Atatürk Anıtı’nda sona erdi.

Alanya da birlik yürüyüşü
16 Temmuz 2018 Pazartesi 13:28

banner108
banner238
Alanya halkının tek yürek olduğu programda konuşan Belediye Başkanı Yücel, “15 Temmuz gecesi, vatan ve millet aşkıyla sivil bir direniş başlatarak, vatanımız, bayrağımız, özgürlüklerimiz, demokrasimiz ve yarınlarımız için darbecilere meydan okuyan tüm vatandaşlarımıza minnettarız, şükran borçluyuz.” dedi.

“15 TEMMUZ’DA DESTAN YAZAN YÜCE TÜRK MİLLETİNE MİNNETTARIZ”
Darbe girişiminin 2. yıldönümünde Alanya’da protokolün ve vatandaşların katılımıyla şelale önünden başlayan Milli Birlik yürüyüşü, Atatürk Anıtı’nda sona erdi. Alanya halkının tek yürek olduğu programda konuşan Belediye Başkanı Yücel, “15 Temmuz gecesi, vatan ve millet aşkıyla sivil bir direniş başlatarak, vatanımız, bayrağımız, özgürlüklerimiz, demokrasimiz ve yarınlarımız için darbecilere meydan okuyan tüm vatandaşlarımıza minnettarız, şükran borçluyuz.” dedi.

Alanya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. Şelale önünden başlayan Milli Birlik Yürüyüşüne Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ahmet Pınarbaşı, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, protokol üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldılar. Atatürk Anıtı’nda sona eren yürüyün ardından Alanya Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı. Öğrencilerin şiirleri ile devam eden etkinliklerin ardından 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu.
15 TEMMUZ’DA DEMOKRASİ DESTANI YAZILDI
15 Temmuz darbe girişimini kınayarak sözlerine başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi, Türk Demokrasi Tarihine kara bir leke olarak girmiştir.” dedi. Başkan Yücel konuşmasında  ‘’İki yıl önce bugün yazılan, şanlı bir destanın yıldönümünde yine hep birlikteyiz. Türk Tarihinin en büyük ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam iki yıl geçti. Acılarımız ise ilk günkü gibi taze. 15 Temmuz’da, yüzyıllarca nesilden nesile anlatılacak hikayeleriyle, hepimizin gönlünde ölümsüzleşen kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz vesilesi ile bu Gök kubbenin altında özgürce yaşıyoruz. Geleceğe güven ve ümitle bakabiliyoruz. Aziz milletimize, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yönelik 15 Temmuz Gecesi başlatılan darbe girişimini tekrar şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

TÜRK MİLLETİ DARBECİLERE MEYDAN OKUDU
 15 Temmuz gecesi, vatan ve millet aşkıyla sivil bir direniş başlatarak, vatanımız, bayrağımız, özgürlüklerimiz, demokrasimiz ve yarınlarımız için darbecilere meydan okuyan tüm vatandaşlarımıza minnettarız, şükran borçluyuz. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere 15 Temmuz’da ve geçmişten bu güne vatanı için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Şehit yakınlarına ve Yüce Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum. Kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat, tedavisi devam eden yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum’’ dedi.
Saatlerin 00.13'ü göstermesiyle ilçedeki camilerden selalar okunmaya başlandı. Selaları dinleyen vatandaşlar daha sonra demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.