banner113

Alanya da ittifak partilerinden red ve çekimser oyları!

banner106

Alanya Belediye Meclisi toplantısında Oba Mahallesi'ndeki bir parkın ticaret ve turizm alanına çevrilmesi maddesi oylanırken, AK Parti ve CHP ret verdi. İyi Parti'de ise Fikret Arık ret verirken, diğer üyeler çekimser kaldı

Alanya da ittifak partilerinden red ve çekimser oyları!
02 Kasım 2022 Çarşamba 05:42

banner108
banner238

Toplantının ikinci gündem maddesinin beşinci maddesi oylanmadan önce tartışmalar başladı. Oba Mahallesi'ndeki Fatmanur Hacıfazlıoğlu Çocuk Parkı'nın bulunduğu alanın ticaret ve turizm alanına dönüştürülmesini içeren madde oylanmadan önce AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, "Beni bu madde oylanırken yok sayın" diyerek meclis salonunu terk etti.
CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, İYİ Partili Fikret Arık ve CHP'li Nazmi Zavlak, konuşmalarında parkların yok edilmesine karşı olduklarını ifade ettiler.

'SIKIŞIRSAM SATARIM'

Eleştirilere yanıt veren Başkan Yücel, Alanya Belediyesi aleyhine sonuçlanan kamulaştırma davalarından kaynaklanan borçlar olduğunu ifade ederken "Bu borçları ödemeye mecburuz ve kaynak yaratmak zorundayız. Ticaret ve turizm alanına çevirdiğimiz bu park alanını sıkışırsam satarım, bunu yapmak zorundayız. Bu parkı kaldırıyoruz ama yeni parklar da yapıyoruz" dedi.

OYLAMADA İTTİFAKLAR PATLADI

Söz konusu madde oylanırken AK Parti ve CHP'li üyeler ret oyu kullandılar. İYİ Parti'de ise 'Ret' yönünde grup kararı olmasına rağmen, Fikret Arık'ın dışındaki üyeler çekimser kaldı. Sadece Fikret Arık 'Ret' oyu verdi. Madde, MHP'li üyelerin ve bağımsız üye Yılmaz Bağışlar'ın 'Evet' oyları ile sadece 1 oy farkla kabul edildi.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.