banner113

Alanya'da ortak basın açıklaması

banner106

CHP Alanya İlçe Başkanı Çoşkun Karadağ ile İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydından ortak basın açıklaması

Alanya'da ortak basın açıklaması
06 Nisan 2020 Pazartesi 12:46

banner108
banner238


Karadağ açıklamasında şunları söyledi.
Ülkemizin ve dünyanın başına bela olan bu Koronavirüs, ne yazık ki, bizleri de, ülkemizi de tehdit eder vaziyettedir. Biz bu zamana kadar, Büyükşehir Belediyesi olarak ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her türlü tedbiri, ülkemizdeki bu virüsü atlatana kadar almaya mecburuz. Özellikle Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 14 maddelik korunma tedbirlerini mutlaka hayata geçirmeliyiz.
Kısaca Şundan bahsetmek istiyorum, özellikle Büyükşehir Belediyeleri’nin ülkemize yapacak olduğu hizmetlerin engellenmesini doğru bir tavır olarak görmüyorum. 
Çünkü belediyelerimiz halkımızın teveccühüyle, halkımızın oylarıyla iktidara gelmiş ve halkımıza hizmet etmek isteyen kuruluşlardır. Dolayısıyla bunların bu tür yardımlarını, bu tür eylemlerini engellemek, bence Koronavirüs ile alakalı yapacağımız çalışmanın, bir kısmını yarım bırakmak demektir. 
Özellikle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in tüm ilçelerde almış olduğu tedbirleri, çok büyük bir takdirle karşılıyorum ve buradan başta sağlık çalışanları olmak üzere, tüm Büyükşehir belediye çalışanlarımızı, Alanya’da çalışan tüm emekçi kardeşlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Kendilerini korumak için de, gerekli tedbirleri almalarını öneriyorum.
Özellikle söylediğim gibi, sağlık çalışanlarını canı yürekten,  birkez daha kutluyorum. Bu bir Milli mücadeledir. Bu Milli mücadelede siyaset gütmeksizin, hep beraber bununla mücadele etmek, bu illeti de ülkemizden ve Dünyadan silmek için, hep beraber çalışma mecburiyetindeyiz. 
Özellikle ben emeğiyle geçinen ve turizm işçisi olan tüm kardeşlerimin, merkezi hükümet tarafından desteklenerek, hiç olmazsa bu süreç içerisinde sigortalarının yatırılmasını talep ediyorum. 
Tüm Alanya’nın dikkat etmesini, kurallara uyulmasını, maskesiz sokağa çıkılmamasını öneriyorum.

Apaydın açıklamasında şunları ifade etti
İçinde bulunduğumuz olağanüstü durum nedeniyle, toplantılarımızı gerçekleştiremiyoruz. Biz de hem kendi sağlığımızı, hem halkımızın sağlığını korumak için, kişisel tedbirlerimizin yanında, toplumsal tedbirlerimizi almakla mükellefiz. 
Bu doğrultuda, hem sosyal mesafeyi korumak, hem de aldığımız tedbirleri hayata geçirmek için, toplantılarımızı belli bir süre erteledik. Çalışmalarımızı sosyal medya aracılığıyla sürdürmeye çalışıyoruz. 
Bu doğrultuda, devletimizin yapacağı birçok görev var. Halkımızın hayatını kolaylaştırmak ve hayatını idame ettirmeleri için. Bunun yanında belediyelerimiz de, yardımlarını esirgemeden her geçen gün arttırarak devam ettiriyor. Antalya Büyükşehir Belediyemiz ATASEM ile yardımlarını sürdürüyor. Sizden beklentimiz, ricamız, imkanı olan vatandaşlarımızın, ATASEM eliyle yapacağınız yardımlarla katkıda bulunması ve ihtiyaç sahiplerinin de ihtiyaçları doğrultusunda, ATASEM’e müracaat etmeleri.
Ben buradan, halkımızın içinde bulunduğu durumdan bir an önce çıkmasını temenni ediyorum. Bu noktada herkesin üzerine düşen görevi yapmasını diliyorum.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.