banner113

Alanya DEVA'dan cuma pazarı çıkışı!

banner106

DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı Av. Ahmet Çakan basın açıklamasında bulundu.

Alanya DEVA'dan cuma pazarı çıkışı!
01 Nisan 2022 Cuma 14:05

banner108
banner238

Teşkilat Başkanı Çakan açıklamasında şunları söyledi. 
Cuma pazarı bölgesinde, nasıl bir proje uygulanacağı Alanya gündeminde tartışılırken biz bu bölgenin şehrin merkezinde bir yeşil alan olması gerektiğini, şehrin kalitesini artırıcı bir mekan olarak kullanılmasını teklif etmiştik.
Yakından takip ettiğimiz Cuma Pazarı’ndaki inşaat nedeniyle bu bölgeden Yaylayolu'na kadar giden güzergahta hafriyat kamyonları gidip gelmektedir. Bu kamyonlar hem mevcut karayolunu tahrip etmekte hem de bu güzergahda tozlu bir hava asılı kalmaktadır.
Turizm sezonu yaklaşırken Cuma Pazarı’nda daha temelin bile atılamamış olması burayı önümüzdeki birkaç ay boyunca hem gürültü hem de toz bulutu kaynağı haline getirecektir. Artan maliyetler nedeniyle yer altı otoparkından bir kat eksiltildiği de göz önüne alındığında yapılan projenin istenen katkıyı sağlayamadığı gibi yarattığı hava kirlilği de bu bölgede turizmi olumsuz etkileyecektir. 
Yatırımlar önemlidir ama şehri yaşanılabilir kılan beton kütleleri değil; yeşil alanlardır. Bu gerçek anlaşılmadığı müddetçe Alanya sermayesini kaybeden bir şehir olmaya mahkum olması kaçınılmazdır.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.