banner113

Alanya inşaat sektörünün altına dinamit koyan belediye personeli!

banner106

Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi  meclis üyeleri ve komisyonlarında oy birliği ile gelen 1/1000 imar planına itiraz inşaat sektörünü şok etti. İşgüzar belediye personeli S. Hilmi Erdoğan, neye ve kime hizmet ediyor.

Alanya inşaat sektörünün altına dinamit koyan belediye personeli!
27 Eylül 2019 Cuma 08:37

banner108
banner238

Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi  meclis üyeleri ve komisyonlarında oy birliği ile gelen 1/1000 imar planına itiraz inşaat sektörünü şok etti.
Alanya Belediyesi, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, mimar ve mühendis odalarının yapıcı ve olumlu katkıları ile 3194 sayılı imar kanunu ve planlı alanlar imar yönetmeliği hükümlerine aykırı olmayan ve halkın mağduriyetini giderme ve tıkanmış inşaat sektörünün önümü açmak adına Alanya merkez mahalleleri ile Avsallar, Cikcilli, Çıplaklı, Demirtaş, Emişbeleni, Güzelbağ, İncekum, Kestel, Kargıcak, Konaklı, Mahmutlar, Oba, Okurcalar, Payallar, Tosmur ve Türkler mahalleleri plan hükümlerine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli plan değişikliği Alanya Belediyesi imar ve bayındırlık komisyonunca hazırlanıp 03.07.2019 tarih ve 232 sayılı kararı ile Antalya Büyükşehir meclisinin 09.08.2019 tarih ve 464 nolu kararı ile onaylanmasının ardından Alanya inşaat sektörü rahatlamıştı. Ancak 21.08.2019 da askıya çıkan plan notları askının son günü belediye personeli S.Hilmi Erdoğan tarafından itiraz edilmesi inşaat sektörünü durdurdu.
MÜTEAHHİTLERİN ORTAK GÖRÜŞÜ AYNI
Yaşanan itiraz süreci sonrası zorluk yaşayan müteahhitler zararın ağır olduğunu ifade ederek, “Biz aylardır bu kararı bekliyorduk ona göre planlarımızı yaptık ekibimizi kurduk şimdi bu saçma sapan itiraz yüzünden en az 2-3 ay gibi bir gecikme olacak bizim zararımızı kim karşılayacak. Bu sektörden para kazanan camcı, tesisatçı, sucu, elektrikçi gibi 102 tane yan kuruluş var. Bunları görmeyen bazı siyasi parti yöneticileri ve bir takım medya ne olduğu belli olmayan bir dayak olayına takılmış gidiyor. Malum şahsın kişisel bir sorunu varsa bizim üzerimizden başka şekilde çözsün bu plana itiraz edin kimden intikam alıyor Alanya ve halkına ihanet etmesin vebali büyük olur.”
“ŞİKAYET EDECEĞİZ”
Kentsel dönüşüm ve arsa sahipleri ise mağduriyetlerini şöyle dile getirdiler,
“Hiçbir yetkisi olamayan S.Hilmi Erdoğan kime neye hizmet ederek Alanya’nın kaderi ile oynuyor evlerimizi boşalttık yıktık kiraya taşındık inşaat yasağının kalkmasıyla birlikte inşaat ruhsatlarımızı alıp çalışmalara başlamayı umarken bu kişi tarafından mağdur olduk. Bu şahsın itirazını yetkililer dikkate almasın. Şikayetçi olacağız hangi makamda oturuyorsa terk etsin makamı” (Gerçek Alanya)


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.