banner113

ALANYA MÜFTÜSÜ HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE ANLAMLI BİR GÖNDERMEDE BULUNDU

banner106

Alanya müftülüğünde boşalan lojmanı tadilat yaptırıp kendi dairesine dahil ettiği haberlerine Alanya Müftüsü Dr İhsan İlhan sert tepki gösterdi

ALANYA MÜFTÜSÜ HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE ANLAMLI BİR GÖNDERMEDE BULUNDU
18 Ağustos 2022 Perşembe 12:49

banner108
banner238


Müftü İlhan basın açıklamasında bulunarak şunları söyledi. Değerli Dostlar,Kur'an -ı Kerim de Hucurat Suresinin diğer bir ismi Ahlak Suresidir. Çünkü bu sure, kişinin kişilik haklarını esas alır ve bunları dokunulmaz ilan eder. Çünkü her insanın şeref ve haysiyeti her şeyden önemlidir. Onun için şeref ve haysiyeti yaralayan gıybet etmek, kötü zan beslemek, ayıplarını araştırmak, iftira etmek ve kişiler hakkında yalan uydurmak haramdır, en büyük kul hakkıdır.
Bakın  Rabbimiz ne buyuruyor; " Ey iman edenler! Bilmeden birilerine zarar verip de sonra yaptığınıza  pişman olmamanız  için, fasık / yoldan çıkmış, yalancı, sahtekar biri size bir haber getirdiğinde doğruluğunu araştırın." ( Hucurat Suresi; 6 )
Ne büyük ilahi bir düstur!. Haberin kendisi ve kaynağını araştırmanın; her türlü yalan ve iftira  haberleri yaymaktan koruyan bir  ahlak/ erdem olduğunu bildirmektedir.
Yalan ve iftira karşısında da haberi okuyanların takınacağı tavrı da 
Peygamberimiz (sav) şöyle açıklıyor:
"Kişiye duyduğu her haberi konuşmak/yorum yapmak yalan/ günah olarak  yeter"

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.