banner113

ALANYA'NIN BATI BÖLGESİNE YENİ ÇEVRE YOLU GELİYOR. İŞTE BATI ÇEVRE YOLUNUN GÜZERGAHI!

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, batı bölgesi meclis üyeleri ve batı bölgesi muhtarları ile bir araya gelerek Okurcalar-Konaklı arası planlanan 30 metrelik imar yolu için istişare toplantısı gerçekleştirdi.

ALANYA'NIN BATI BÖLGESİNE YENİ ÇEVRE YOLU GELİYOR. İŞTE BATI ÇEVRE YOLUNUN GÜZERGAHI!
19 Ocak 2023 Perşembe 14:51

banner108
banner238

D-400 karayoluna alternatif olarak hem mevcut yolun hem de bölge trafiğinin rahatlatılması, artan nüfus nedeniyle gelecekte trafikle ilgili yaşanabilecek aksamaların önüne geçilebilmesi adına alternatif projeler değerlendirilmeye başlandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Şahin, Bilal Azak, Halit Öztürk, Hüseyin Yaman ve güzergah üzerinde bulunan Okurcalar Mahalle Muhtarı Hasan Emiroğlu, İncekum Mahalle Muhtarı Orhan Baysal, Avsallar Mahalle Muhtarı İbrahim Görgülü, Akdam Mahalle Muhtarı İbrahim Doğan, Türkler Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, Konaklı Mahalle Muhtarı Mustafa Arınç bu kapsamda bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

“BATI BÖLGEMİZİN GELECEĞİ ADINA BU YOLUN YAPILMASI ELZEM DURUMDA”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Alanya Belediyesi olarak kentimizin dört bir yanında ulaşım için alternatif projeler üreterek bu konuda vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyacını rahatlatmak istiyoruz. Gerek merkezde gerekse batı ve doğu bölgelerinde oluşabilecek yoğunluğu en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda batı bölgesinde oluşturmayı planladığımız 30 metrelik yol için ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Hem mevcut D-400 karayolundaki yoğunluğu azaltmak hem de artan nüfusun oluşturacağı yoğun trafiği kontrol altına almak için bu yolun yapılması elzem teşkil ediyor. Yaptığımız istişareler neticesinde ilk adımımızı attık. Belediye olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız.” dedi.

ŞAHİN: “HEM TRAFİK RAHATLAYACAK HEM DE EKONOMİK OLARAK GELİŞİM SAĞLAYACAK”

Proje üzerinde yoğun çalışmalar gerçekleştiren Alanya Belediyesi MHP Meclis Üyesi Ali Şahin yolun yalnızca trafik için değil aynı zamanda ekonomik açıdan da bölgenin çehresini değiştireceğini vurguladı. Şahin; “Uzun süredir proje paydaşlarımızla bu konu üzerinde istişarelerde bulunuyoruz. Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in de hassasiyetle üzerinde durduğu bu yol hem bölge trafiğini azaltacak hem de bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlayacak. İnşallah en kısa sürede gerekli adımlar atılarak bu yol devreye girer ve bölgemizin çehresi değişir.” dedi.

30 BİN 950 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

Eski kapanan beldelerden dolayı planlar arası uyuşmazlığın giderilmesi için çalışmalar yapılırken Okurcalar’da 6.600, İncekum’da 3.600, Avsallar’da 3.750, Türkler’de 4.500, Payallar’da 2.750, Konaklı’da 7.500, Elikesik’te 2.250 metre olmak üzere toplam 30 bin 950 metre yolun 30 metrelik düzenlenerek kullanıma açılması planlanıyor. 


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.