banner113

Alanya'nın duayen turizmcisinden, yeni bakan değerlendirmesi

banner106

Türk ve Alanya turizminin duayenlerinden Lonicera otellerin yönetim kurulu başkanı Uğur Sipahioğlu, yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u Manşet Alanya sahibi Hüseyin Kalaycı'ya değerlendirdirdi.

Alanya'nın duayen turizmcisinden, yeni bakan değerlendirmesi
11 Temmuz 2018 Çarşamba 14:02

banner108
banner238


Türk ve Alanya turizminin duayenlerinden Lonicera otellerin yönetim kurulu başkanı Uğur Sipahioğlu, yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u Manşet Alanya sahibi Hüseyin Kalaycı'ya değerlendindirdi.
Sipahioğlu "Mehmet Ersoy tur operatörlüğü, otelcilik, otomasyon konularında markalaşmış bir grubun ETS'nin kurucusu ve büyük ortağı. İşindeki başarılarının sektöre çok olumlu katkılar yapacağına inanıyorum.
İSABETLİ BİR SEÇİMİ AMA...
Şu aşamada iyi görülüyor. İsabetli bir seçim. Tabiki konaklama sektörü olarak beklentimiz şu. Daha doğrusu benim beklentim şudur. Çünkü Acenteleri temsil eden bir TÜRSAB var. Mesela haklarını iyi korunuyor. Ancak konaklama sektörünün haklarını koruyabilecek, turizm bakanı olsaydı daha memnun olurduk. Bu yeni bakan aynı zamanda konaklama sektöründe. Tabiki ETS'de havacılık var o bakımda acenta ayağı daha kuvvetli. 
KONAKLAMA SEKTÖRÜNÜN BEKLENTİSİ
Turizmin mutfağından geldi diyebilirmiyiz sayın Sipahioğlu "Bence diyemeyiz. Turizmin mutfağından gelmiş olan bizim gibi Alanyalı turizmciler. Pansiyonculuktan gelip, campingden gelecek. Ahmet Barut gibi Osman Ayık gibi isimler lazım. Adamlar çekirdekten yetişmiş, pansiyonculuktan yetişmiş, konaklama sektöründen, yani benim gönlümden konaklama sektöründen direk olsaymış daha iyi olurdu. Çünki tüm yetki acentelerde. Asıl hizmeti veren biziz. 
DİREK MUHATTAP BİZİZ
Direk muhattap olan bizim konaklama sektörü. Yani son nokta otelciler. Denizdeki hadiseden sen sorumlusun. Kaldırımda yürürken başına bir iş gelse yine konaklama sektörü sorumludur. Acente faturayı keser, kendi reklamasyonu alır ve gider. 
HAKLARIMIZI KORUYABİLECEK Mİ?
Hala biz buna rağmen ihracatcı kapsamında değiliz. Bunu koruyabilecek mi sayın yeni bakanımız. Bu konaklama sektöründeki insanların hakkını asıl emekçinin hakkını korumasını bekliyoruz. Gene de sektörün içinden gelen ve 3 tane son model otelleri var. O bakımdan hakkını da vermek lazım. Konaklamada bir numaralı bir işletmeçiliği var sayın Ersoy'un. Beklentilerimiz büyük. Sektörümüze ülkemize hayırlı olsun diliyorum"

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.