banner113

ALANYA'NIN TALEPLERİ ANKARA'DA

banner106

Başkan Toklu, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile bir araya geldi.

ALANYA'NIN TALEPLERİ ANKARA'DA
31 Mayıs 2022 Salı 18:48

banner108
banner238

Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş ve Milletvekilleri ile birlikte Ankara'da  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelerek Alanya gündemini ve vatandaşların taleplerini değerlendirdiler.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yapılan toplantıda Alanya turizmi ve turizme yönelik yapılması gereken yatırımların değerlendirmesi ve istişaresi gerçekleşti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığında gerçekleşen toplantıda Alanya turizmini geliştirmek ve bu sektörü 12 aya çıkarabilmek için Bakan Ersoy'a brifing sunan Toklu, "Doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin kesişme noktası olan Alanya'mızın turizmini geliştirebilmek, bu sektörü 12 aya çıkarabilmek için neler yapılması gerektiğini Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy'a sunduk. Alanya, Akdeniz’in sıcak iklimini, uzun sahilleri, tropikal bitki örtüsü, doğa harikası bir şehir olma yönüyle ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri olma özelliğine sahip. Gerek coğrafi özellikleriyle bir çok doğa sporuna imkan tanırken, kültürel ve tarihi geçmişiyle birçok tarihsel yapıya da ev sahipliği yapıyor. Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektörünün gelişmesi sadece Alanya’mızın değil bölgemiz ve ülke ekonomimizin daha ileri seviyelere taşınmasına, refah düzeyinin yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır. 

Turizm esnafımızın (bar, müzikli restoran, eğlence mekanları vb. işletmelerin) tarafımıza en çok iletmiş olduğu gece 01.00 olan kapanış saatinin gece 02.00’ye çekilmesi yönünde ki talepleri doğrultusunda yeni bir düzenlemenin yapılarak Alanya’mızda bulunan turizm esnafımıza bu güzel haberi vermek istediğimizi Sayın Bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımız bu hususta gerekli adımların atılacağını ve düzenlemenin yapılacağı hakkında bizlere bilgi aktardı.

Bizde AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak şehrimizin bacasız sanayisi turizmimizi geliştirmek için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

BAŞKAN TOKLU’DAN TEŞEKKÜR

Bakanlık ziyaretinin ardından Bakan Ersoy'a, İl Başkanına ve Milletvekillerine teşekkür eden Toklu, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'a, İl Başkanımız Sayın Av. İbrahim Ethem Taş’a ve Milletvekillerimize bölgemizle alakalı konularda göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.