banner113

Alanya trafiğine yeni çözüm!

banner106

Trafikte bekleme ve geçiş süreleri yeniden düzenlendi

Alanya trafiğine yeni çözüm!
02 Ağustos 2019 Cuma 16:52

banner108
banner238
Alanya’da  sinyalizasyon lambalarının kırmızı ışıkta bekleme süresi azaltılırken, yeşil ışıkta geçme süresi uzatıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Alanya içinde özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki sinyalizasyon lambalarını ‘Yeşil Akış’a uygun hale getirdi. Kent içinde trafiğin en yoğun olduğu noktalardaki kırmızı ve yeşil ışık süreleri sürücü ve yayalardan gelen talep doğrultusunda yeniden ayarlandı.



Kale market - Türkmenbaşı kavşakları arası Lise - Bostancıpınarı - Mola Kavsakları arası Çimen Otel - Büyük otel kavşakları arası 40 km hızla yeşildalga uygulaması yapıldı. Yalı Taksi kavşağı Trafik lambalarının görünürlüğünün arttırılması amacı ile Yeni direk ve oto ünite montajları yapıldı. Mersin istikametine gidişteki araçların bekleme süreleri azaltılarak yol akısı karsılıklı verilecek şekilde ayarlandı. Özellikle Büyük otel ve  Mola kavsagında ki yaya geçişleri yeniden düzenlenerek hem sürücü hem de yayaların güvenli geçişleri sağlandı. 

Yaz ayları gece 01.00 05.00 arası fasılalı geçişe alındı. Bu sürenin kış ayları için tekrar düzenleneceği belirtildi.. Atatürk caddesi ve Ahmet Tokuş Bulvarı üzerindeki kavsak kontrol cihazları son teknoloji ile donatılmış olan ve kavsak üzerinde her türlü değişimi daha rahat yapmaya yarayan Merkezi Kontrol birimleriyle yenilendi
.

Büyük otel sokağı, Çimen otel,  Hal kavşağı ve Yalı taksi civarındaki sinyalizasyon lambalarının kırmızı ışıkta bekleme süresi azaltılırken, yeşil ışıkta geçme süresi uzatıldı. Sürücülerin beklemekten ötürü en çok korna çaldığı ve şikayetlerin arttığı noktalardan biri olan dikkat çeken Yalı taksi civarındaki trafik lambasında bekleme süresi 30 saniye, geçiş süresi 40 saniye, sola dönüş süresi ise 15 saniye olarak yeniden ayarlandı. Bekleme ve geçiş sürelerinin yeniden ayarlanmasıyla sürücü ve yayaların şikâyetlerinin azalacağı ve trafik akışının rahatlayacağı belirtildi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.