banner113

Alanya ve Murmansk ilişkileri güçlenerek devam ediyor!

banner106

Rusya Federasyonu Ulusal Turizm Birliği ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

Alanya ve Murmansk ilişkileri güçlenerek devam ediyor!
27 Ocak 2020 Pazartesi 15:20

banner108
banner238
Protokolde Murmansk’tan,  Alanya Gazipaşa’ya  charter uçuşlarının arttırılması, Kola yarımadasındaki turizm imkanları ile Alanya Turizmi arasında işbirliği, Türk Vatandaşlarına uygulanan vizenin iptali, Murmansk ve Alanya’daki yükseköğrenimde işbirliği gibi konularda çalışma gibi çalışmalar yer aldı. 

Bilindiği üzere ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Ekim 2019 da Murmansk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergey Pilsov ile işbirliği konularında bir protokol imzalamış ve önemli mesajlar vermişti.

Törende Rus heyete Alanya’nın ekonomik ve sosyal yapısı hakkında sunum yapan ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, Alanya’nın tanıtımı konusunda her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, “Her şey Alanya’mız için” dedi.

ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
ALTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya’da daha önce ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in Murmansk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergey Pilsov ile bir araya gelerek işbirliğinin ilk adımlarını attığını hatırlattı. Çetinkaya, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in Alanya’nın tanıtımı konularında başarılı çalışmalara da imza attığını belirttiği konuşmasında, “Başkanımız Mehmet Şahin ile daha önce Belarus’da da önemli temaslarda bulunmuştuk. Ben buradan kendisine ve ALTSO Yönetimine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Murmansk’ı ziyaret ettiğini ve iki şehir arasında çok güzel bir işbirliği başlangıcı yapıldığını belirterek, bu çalışmaların devamı temennisinde bulundu.

ALTSO Meclis Salonu’nda düzenlenen protokol törenine Rusya Federasyonu Ulusal Turizm Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Vladislav Loskutov, ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay, Alanya-Gazipaşa Havalimanı Genel Müdürü Ekrem Akgül, ALTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya, Tur Operatörü Anita Steklova, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve ALTSO Meclis Üyeleri katıldılar. 
Protokol töreninde, Alanya’nın turizm potansiyeli, Murmansk – Alanya Gazipaşa Havalimanı arasında charter uçuşlarının organizasyonu, Kola Yarımadası’ndaki turizm imkanlarının değerlendirilmesi ve Türk vatandaşlarına uygulanan vizelerin kaldırılması konuları başta olmak üzere, Alanya’yı ilgilendiren önemli konular hakkında görüş alışverişinde bulunulup, iyi niyet protokolü imzalandı. Toplantıda ayrıca Alanya’nın tanıtım filmi de izlendi.  
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, Alanya’nın ekonomik yapısı hakkında önemli bilgiler aktardı. Turizm, tarım ve inşaat sektörlerinin Alanya’nın lokomotifleri olduğunu belirten Kamburoğlu, Alanya’nın sosyal ve kültürel yaşamı konusunda da katılımcıları bilgilendirdi. 

Alanya’nın tanıtımı konusunda ALTSO olarak her türlü çalışmayı yaptıklarını da aktaran Kamburoğlu, yurt dışına gerçekleştirilen KOSGEB destekli iş gezilerinin de önemine vurgu yaptı. 

Kamburoğlu’ndan sonra söz alan ALTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkay ise Rusya’da gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgiler vererek, “Alanya için çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 

Rusya Federasyonu Ulusal Turizm Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Vladislav Loskutov da toplantıda söz alarak, Rusya ile Türkiye arasında tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar iyi ilişkilerin hakim olduğunu söyledi. Bu kapsamda Rusya Federasyonu Ulusal Turizm Birliği olarak da ALTSO ile ortak çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi. 
Tur Operatörü Anita Steklova da yaptığı konuşmada, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalar konusunda bilgiler aktardı. 
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından, Rusya Federasyonu Ulusal Turizm Birliği ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

Toplantının sonunda, ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, Rusya Federasyonu Ulusal Turizm Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Vladislav Loskutov ve Tur Operatörü Anita Steklova’ya Alanya’yı tanıtıcı argümanlar hediye etti.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.