banner113

ALANYA'YA YAPILACAK OLAN ONKOLOJİ HASTANENİN YERİ TARTIŞMAYA NEDEN OLDU. CHP "ÜST BÖLGEYE YAPILSIN DERKEN, AK PARTİ HASTANENİN YANINDA OLMASI GEREKİR" DEDİ. GAZETECİ KALAYCI'DAN YERLE İLGİLİ ÖNERİ GELDİ!

banner106

Alanya Belediye meclisinde bugün gerçekleştirilen 2022 yılının son meclis toplantısında onkoloji hastanesinin yeri gündeme geldi.

ALANYA'YA YAPILACAK OLAN ONKOLOJİ HASTANENİN YERİ TARTIŞMAYA NEDEN OLDU. CHP "ÜST BÖLGEYE YAPILSIN DERKEN, AK PARTİ HASTANENİN YANINDA OLMASI GEREKİR" DEDİ. GAZETECİ KALAYCI'DAN YERLE İLGİLİ ÖNERİ GELDİ!
06 Aralık 2022 Salı 16:12

banner108
banner238

Meclis gündemindeki konulardan bir diğeri ise Oba Mahallesi’nde bulunan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanına Onkoloji Hastanesi yapılmasıydı. Konuyla ilgili ilk sözü alan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin güneyinde yer alan park alanının Onkoloji Hastanesi olması için bir plan değişikliği yapıyor ve daha kuzeye bu park alanı aktarılıyor. O bölgeye hastane, belediye binası yapıldı ve onkoloji hastanesi de gerekli ama yoğunluktan dolayı bir takım çekincelerimiz var. Biz buna evet dedik ama lütfen oradaki otopark meselesini bahanelere sığınmadan yapalım. Denizin ortasına havaalanı yapan bir ülkeyiz ama o bölgeye mutlaka bir otopark yapalım. Çekincelerimiz olsa da grup kararımız evet olacak.” dedi.


AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş ise konuyla ilgili söz alarak, “Alanya’da bir Onkoloji Hastanesi yapılacak ve biz burada otopark konuşuyoruz. Şehrin içerisinde yapılacak bir hastanenin getireceği trafik sıkıntısını biliyoruz. Evet, otopark sorunu var bende kabul ediyorum ama devlet hastanelerine kapalı otopark yapamıyorsunuz ve otoparktan ücret alamıyorsunuz. Yasalar izin vermiyor ve elimizi kolumuzu bağlayan şeyler var. Evet, buraya bir trafik oluşacak ama hastane daha önemli. Ben babamı kanserden kaybettim. Antalya’daki onkoloji hastanesi dolup taşıyor. Antalya’ya gidip oradaki Alanyalıları, Gazipaşalıları, Anamurluları görseniz keşke. Burası tüm bölgeye hizmet edecek. Onkoloji Hastanesi’nin mevcut Hastane ile yakın olması gerekiyor. Hatta biz tüp geçitle iki hastaneyi birbirine bağlayacağız. Bu durumda hastanenin başka bir yere yapılması da mümkün değil. Alanya’nın kamu alanları da çok az bu bölge o konuda kısıtlı bir bölge. Proje aşamasında otopark ve yeşil alan konusunda elimizden geleni yapacağız ama sağlık deyince hiç kimse de siyaset olmamalı.” dedi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in sağlık ve eğitim konusunda tartışma yaşamadan birlik olalım sözleri sonrası yapılan oylama oy çokluğu ile kabul edildi.
GAZETECİ HÜSEYİN KALAYCI DİYOR Kİ
Manşet Alanya Gazetesi sahibi Hüseyin Kalaycı diyor ki "Bu onkoloji hastanesini gelin Alanya Payallar mahallesine yapılacak olan 300 yataklı yeni hastanenin yanına yapalım. Ve bu konuda gerekli araştırma yapılarak kalıcı olacağı kanatindeyim. İktidarıyla-muhalefetiyle bu konuyu hep birlikte çözelim. Ama zemin etüdü çok iyi yapılsın. Mevcut Araştırma hastanesinde yaşanan sıkıntıları tekrar yaşamayalım. Benden söylemesi"

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.