banner113

Alanya zabıtasından şok baskın

banner106

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Zabıta Komiserleri, memurlar, çevre ve gıda mühendislerinden oluşan bir ekip Alanya genelinde zeytinyağı fabrikalarını denetledi.

Alanya zabıtasından şok baskın
19 Ekim 2018 Cuma 17:44

banner108
banner238
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Zabıta Komiserleri, memurlar, çevre ve gıda mühendislerinden oluşan bir ekip Alanya genelinde zeytinyağı fabrikalarını denetledi. Alanya Belediyesi olarak gıda işletmelerine yönelik sürekli denetimlerin yapıldığını belirten Zabıta Müdürü Hasan Akın; zabıta denetim personelleri ve gıda mühendislerinden oluşan ekibimiz bu seferde zeytinyağı üreticilerin tüketime sundukları zeytinyağlarının halkımızın sağlıklı ve hijyenik olarak tüketmeleri için denetimler gerçekleştirildiğinden bahsetti.

AKIN‘’HAKEDİLEN SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN’’
Zabıta Müdürü Hasan Akın; “Zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri tarafından yapılan denetimlerde, başta hijyen olmak üzere zeytinyağı fabrikalarının genel hijyeni, işyeri çevresinin tertip ve düzeni, çevreye uygunluğu, işyerine ait izin belgeleri, Zeytinyağı işletmelerinden kaynaklanan atık su kirliliğinin önlenebilmesine yönelik sözleşmeler (prina, karasu v.b ) kontrol edilmektedir. İşletme içerisinde işletmeye taze zeytinin gelmesinden itibaren sıkma makinesi, yıkama, kırma ve yoğurma ünitelerinin hijyenine ayrıca dekantörde su ve yağ olarak ayrılan zeytinyağının saflığına, yağ dolumu yapılan kapların hijyenik olup olmadığı kontrol edilmektedir. İşletme faaliyetine ait olarak zeytin üreticilerinden gelen zeytinlerin yoğurma ünitesi kapasitesini doldurmaması durumunda diğer üreticilerden gelen zeytinlerin aynı ünitede sıkımı aşamasından çıkan zeytinyağlarının bahse konu üniteye giriş oranlarında üreticilere iade edilmeleri kontrol edilmiştir.” dedi. Akın, denetimlerin vatandaşlarımızın, hijyenik ve kaliteli hak edilen sağlıklı yaşam için olduğunu ifade etti.   
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.