banner113

“Alanya’da bina aydınlatmaları iptal edilsin!”

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirilen Alanya Belediyesi Meclisi’nin 2023 yılının ilk toplantısında CHP’li meclis üyeleri bina aydınlatmaları için sınırlama getirilmesi önerisinde bulundu.

“Alanya’da bina aydınlatmaları iptal edilsin!”
04 Ocak 2023 Çarşamba 19:46

banner108
banner238

CHP’den Erkan Demirci, Hüseyin Yaman, Nazmi Zavlak ve Serkan Salvur tarafından Türkiye'de ilk defa Alanya ölçeğinde alınmasını istekleri elektrik tüketimi ile ilgili birkaç karar meclise önerge olarak sunuldu.

Türkiye’de üretilen elektriğin büyük bir kısmının binalarda tüketildiğine değinen CHP’li meclis üyeleri, 2007'de yayınlanan Enerji Verimliliği Kanunu’na göre enerji tüketiminin en etkin ve ekonomik şekilde düzenlenmesi gerektiğini hatırlatarak “Bu çerçevede meclis kararı hazır mıdır?” diye sordu.

Binalarda sadece görsel güzellik için yapılan dış cephe aydınlatmalarının gerek elektrik sarfiyatı, gerek ithal ürün nedeniyle israfa sebep olduğunu ve gece saatlerinde rahatsızlık verdiğini belirten meclis üyeleri, “Güneşimizin yeni yapılan binalarda enerji üretim kaynağı olarak kullanılmasına yönelik projeler üretilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede eğer bina kendi enerjisini üretmiyorsa ilçemiz genelindeki tüm binaların dış cephe aydınlatmalarının konutlar için iptal edilmesi, otel ve diğer ticari yapılarda saat sınırlandırılması getirilmesi, binalarda doğal aydınlatma kullanımına yönelik teşvikler getirilmesi, Alanya Belediyesi tarafından yapılan tüm yeni binalarda ve mevcutların ve vizyonlarını da civa içerdiği bilinen floresan lamba yerine %50 daha fazla tasarruf sağlayan led lambalar kullanılmasının zorunlu kılınmasına yönelik çalışma yapılmasını içeren önerimiz belediyemiz Kent Estetiği Komisyonu’nda değerlendirilmesi için gereğini arz ederiz” ifadelerine yer verildi. Önerge komisyona havale edilsin. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.