banner113

ALKÜ gelişmeye devam ediyor

banner106

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fakülte ve yüksekokullarla alakalı imzaladığı karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 

ALKÜ gelişmeye devam ediyor
07 Aralık 2018 Cuma 13:43

banner108
banner238
AK Parti Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kiriş, “ALKÜ’ye ve Alanya’ya yeni yüksekokulumuz hayırlı olsun.” dedi.
Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 9 yeni yüksekokul ve fakülte kuruldu. Mayıs ayında yayımlanan Resmi Gazete kurulması kararı verilen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu bugün ki kararda yer aldı. Hali hazırda hazırlık sınıfı öğrencilerinin eğitim gördüğü Yabancı Diller Yüksekokulu, ALKÜ bünyesinde yer alan ilk yüksekokul oldu.
‘TÜRKİYE’NİN EN İYİ YÜKSEKOKULLARINDAN BİRİSİ OLACAK’

Konuyla alakalı açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kiriş, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ilgili bir açıklama yaptı. ALKÜ’nün her geçen gün kendini geliştiren bir üniversite olduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Kiriş, “ALKÜ bünyesinde 10 fakülte,3 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunuyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile geçtiğimiz aylarda Yabancı Diller Yüksekokulu kurulmasına karar verilmişti. Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de bu karar açıklandı. Her geçen gün gelişen ve büyüyen ALKÜ’ye ve Alanyamıza yüksekokulun hayırlı olmasını diliyorum. Yabancı diller yüksekokulu diğer programlardaki öğrencilerin hazırlık okuduğu bir konumda. Takdir edersiniz ki Alanya gibi bir turizm şehrinde yabancı dil oldukça önemli. Önümüzdeki süreçte yeni açılan yüksekokulun hem Alanya’nın yapısı hem de ALKÜ’deki eğitmenlerimizin gayreti ile Türkiye’nin en iyi yabancı dil yüksekokullarından birisi olacağını düşünüyorum. Öğrencilerimiz üniversite aldıkları eğitimi Alanya’da pekiştirme fırsatı bulacaklardır.” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Yüksekokulun kurulmasında en büyük emeğin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nda olduğunu belirten Kiriş, “Alanyamızın gururu Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, özellikle eğitim konusunda Alanya’nın isteklerini hiçbir zaman geri çevirmedi. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulmasında da yine en büyük emek kendilerinindir. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere bu yüksekokulun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.