banner113

Alper Arıkan, Haberin Manşetine konuştu

banner106

Alanya Posta TV'de yayınlanan Gaye Coşkun'un sunduğu Haberin Manşeti programına konuk olan İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan, canlı yayında merak edilen sorulara cevap verdi. Partisinin çalışmalarından, Alanya'nın sorunlarına kadar birçok konu hakkında görüş bildiren Arıkan, parti içinde yaşanan sorunlara da değindi. 

Alper Arıkan, Haberin Manşetine konuştu
09 Kasım 2020 Pazartesi 09:21

banner108
banner238

'BİRLİKTELİĞİ SAĞLADIK'
İYİ Parti İlçe Teşkilatı'nda gerçekleşen seçimde yaşanan küskünlük ve kırgınlıklara yönelik açıklama yapan Arıkan, "Bizim siyasi partinin ilkelerinde barış,birleştirici ruh, ayrıştırmalardan uzak davranış gibi ilkelerimiz var. Tabii ki bu ilkelere uygun hareket etmek zorundayız. Ben o süreçte ilçe başkanlığı ile ilgili hiçbir çalışma yapmadım. Öyle bir hedefim olmadı zaten ilde siyaset yaptım. İlçe ile alakalı hiçbir çalışma düşünmedim bugüne kadar. Ama biz hep şunu istedik: partimizin kongre süreçlerinde kırmak, üyeleri küstürmek istemeyiz. Biz taleplerin yüksekliğini partinin yükseliş ivmesi ile ilişkili buluyoruz. Müthiş bir delege seçimine üyelerin katılımını gördük. Ben bunu hiçbir siyasi partide görmedim.   Her siyasi partide olduğu gibi gör evde kalma arzusu olur. Doğal bir şeydir. Onunla alakalı Yücel Başkan çalışmalar yaptı kendine göre, Hilmi Başkan çalışmalar yaptı.  Ama maalesef kırılma ortamı yaşandı. 

Biz tabii ki bu kırılmayı toparlamak üzere göreve geçtik o süreçte. Atama sürecinden sonra Hilmi bey bizimle uyumlu çalıştı. Bu süreçte yanımızda durdu. Ama önceki süreçte biz de onun hep yanındaydık. Partiden kopmaması gerektiğini siyasetin içinde olması gerektiğini bizzat kendisine söyleyenlerdenim. Bu birlikteliği sağlamak için çok mücadele ettik. Kongre günü Yücel başkanı davet ettim. Görevden alınmış olmanın verdiği bir kırgınlık vardı. Haklı da olabilir. Ben hala görüşürüm bir sıkıntımız yok ama her iki başkanımızın bizden şu talepleri oldu: sürece birlikte yönetelim ama il delegasyonun da bizler de listeye katkı sağlayalım gibi talepleri oldu. şimdi Yücel bey ile delegasyonu hazırlasam bu sefer diğer arkadaşlarımızı dışlamış olurum. Hilmi beyle çalışma yapmış olsaydım tam tersi olacaktı. Yani burada ortak noktayı bulalım istedik.  Neticeye varamadım maalesef o konuda. Alanya'nın ilk seçilmiş ilçe başkanı olma sıfatında seçildik. Haklı gururunu yaşıyoruz. Hilmi bey ile Yücel Bey'in şahsi katılımını sağlayamadım ama enim yönetimim ilçe başkanlığına hazırlanan bir Alper Arıkan olmadığı için zaten oradaki önceki kurucu yönetici arkadaşlarım Hilmi bey ile birlikte çalışan seçim sürecindeki arkadaşlarım, yönetimin aslında tabanının birleşmiş hali. Yönetimimiz şu anda o birlikteliği çok güzel sağladı. Sahada da uygulama noktasında hiç sıkıntı görmüyoruz" dedi.
STAND KURULACAK
İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak üyelik çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Arıkan, Alanya'nın çeşitli bölgelerinde stand kuracaklarını vurguladı. Arıkan, "Şimdi üye yapımına hızla devam ediyoruz. Şu anda 3 binin üzerinde üyemiz var. Hedefimize de çok rahat ulaşırız. Yönetici arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar. Bizler de çalışıyoruz. Kaymakamlığımıza da dilekçemizi sunduk. Belirli üyelik stantları kuracağız Alanya'da. Anıtın orada Hacet Meydanı'nda belirli noktalar tespit ediyoruz şu anda. İyilik stantları yapacağız.  Buradan Alanyalı hemşerilerimi de davet ediyorum İYİ Parti'de elini taşın altına koyma zamanıdır diyorum. Biz 102 mahallenin yüzde 80'ini belirlemiş durumdayız. Başkanlarımızı belirlerken o bölgedeki dinamiklerle temas kuruyoruz. Muhtarlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz" dedi.
BASKI YAPILIYOR
Arıkan İYİ Parti'nin üye olma noktasında hiçbir baskısının olmadığını ifade ederken, ancak Cumhur İttifakı ile yönelitilen bir belediye olması sebebiyle bu konuda esnafın baskı hissettiğini söyledi. Arıkan, "İnsanlar şu anda daha rahat. Çünkü İYİ Parti Türkiye'de bir algı yıktı. Yapılamaz denilenleri yaptık. Yerel seçimler bünyesinde büyükşehirlerin Millet İttifakı'nı kazanımı ile alakalı İYİ Parti'nin katkıları çok fazla. Ülkenin geleceği ile alakalı fedakarlıklarda yaptık. Bazı illerde biliyorsunuz aday çıkartmadık. Ya ne Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte Millet İttifakı iyi bir başarı ortaya koydu.  O süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi kazanıldı. Kazanılamaz deniliyordu. Ankara kaleleriydi. Millet ittifakı olarak kazanıldı. İzmir Adana yine aynı şekilde. Büyükşehirleri aldık. Biz bu seçimleri alınca millet üzerinde psikolojik bir rahatlama oldu. Hakikaten bu iş olabiliyormuş algısı oluştu.  Ülke ekonomik boyutta ciddi sıkıntılara gidiyor. Millet gerçekten perişan durumda.  Vatandaşa tak etmiş durumda. Onun için üyelik noktasında endişe yaşamıyorlar.  Alanya'da özellikle Cumhur ittifakı'nın yönettiği belediyemiz var. Bununla ilgili esnaflar belki kendilerine baskı altında hissedebilirler.  Bu baskıyı görsel olarak değil ama psikolojik olarak yapıyor diyebiliriz. Sayın belediye başkanımızın belediyeciliği biraz daha sosyal yapması gerekiyor. Bu konuda sayın Belediye  Başkanımıza hassasiyete dikkat etmesini tavsiye ediyorum" dedi.
'BOZKURT SELAMI VERMEKTEN ÇEKİNMEYİZ'
Bozkurt selamı vermekten çekinmediklerini söyleyen Arıkan, "Biz bozkurt selamından asla korkmayız ve ürkmeyiz. Bozkurt işareti hakikaten Türk'ün sembolüdür. Türklüğü temsil eden bir işarettir. Tabi ki Milliyetçi Hareket Partisi kullanıyor ama bir siyasi parti ile ilişkilendirmemek gerekir. Bizim bozkurt isaritini kullanma sebebimiz tamamen Türklüğü sembol ettiği içindir" dedi.
'ARACI ALDIĞIMDA VARDI'
Çakarlı araç kullanması sebebiyle eleştirilen Arıkan, bu konuda da açıklamalarda bulundu. Arıkan, "Bürokraside önemli mevkide görev yapan birisinin kullanmış olduğu bir araçtır. Çakar sistemi ben aracı aldığımda aracın üzerinde mevcuttu. Asla Alanya sokaklarında açtığım söz konusu olamaz. Alacami yolu hakikaten dar bir yol, kalabalık konvoy halinde gidiyoruz asla yol önceliği almak için kullanmadık, kullanmayız. Akşam dönüşte kalabalık olduğumuz için karşıdan gelenlerin dikkat etmesi için kullandık" dedi.
'YAPTIĞI BİRÇOK ÇALIŞMA VAR'
'Muhittin Böcek çivi çakmadı söylemi hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna cevap veren Arıkan, "Çivi çaktı tabiki de. Alanya'yı ziyaret ettikten sonra rahatsızlandı. O süreçte başkanımıza bizde eşlik ettik. Muhtarlar ile ciddi toplantılar yapıldı. Alanya'da yapacağı yol çalışmaları ile alakalı açıklamalarda bulundu. Yapılan birçok şey var. Yapılan hizmetler ile alakalı ayrı bir program yapılabilir" dedi.
'VATANDAŞIN İSTEMEDİĞİ HES'E BİZDE KARŞIYIZ'
Alacami'ye yapılması plananan HES'e karşı olduklarını söyleyen Arıkan, "Biz İYİ Parti olarak ekonomik yatırımlara karşı değiliz. Memleketin her köşesine yatırım yapılmalı. Bu yapılan yatırımlar ekonomik katkılar sağlamalı. Alacami Mahallesi'ne gitme amacımız meseleyi yerinde incelemektir. Muhtarımızın söylediği kadar tehlikeli bir aşamada mı yoksa şehrimize katkı sağlayacak bir proje mi. Siyasetçiler bu konuya sessiz kalınca biraz ilgimi çekti. Biz gidelim dedik, çünkü biz vatandaşın bu konuda ki düşüncesini de merak ediyoruz. Orada yaşayan kişilerle istişare ettik. Orada yaşayan bir kişi bize sahip çıkın dedi. Hiç merak etmeyin siz bunu istemiyorsanız olmamalı, olmaz zaten dedik. Orada zaten bir HES var.  Dar bir alan içerisinde 2. HES'in yapılmasına biz karşıyız. Orada yaşamsal faaliyetlerini sürdüren bir mahalle sakini var. Mahalle sakini tarımsal faaliyetle yaşamını sürdürüyor. Şehire ulaşımı çok uzak, yani her istediğinde istediğini alamazlar. Orada ki vatandaş kendi ürününü kendisi üretiyor. Bir turizm hareketi yaratmaya çalışıyorlar. Orada Mehmet Çelik beyin bir işletmesi var, orayı da ziyaret etmiş olduk. Orada bu tip çalışmalar varken, turizm ile ilgili çalışmalar değerlendirilebilecekken bu HES dayatmasını uygun bulamadığımızı belirtmek isterim. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalar yapıyorlar. Hukuk ile ilgili ÇED raporunun ne aşama da olduğunu merak ediyoruz. Bununla ilgili taleplerde bulunacağız. Vatandaşın istemediği bir şeyi dayatmayla yapmamak gerekir" diye konuştu.
ALANYA'NIN SORUNLARINI SIRALADI
Alanya'nın sorunları hakkında konuşan Arıkan, "Şehir disiplini ile alakalı eksikler var. Bununla alakalı çalışmalar yapacağız. Siyasi sorunlar var bu anlamda nezaket dilinin kullanılması gerekiyor. Şehirde kontrolsüz olarak bir ruhsatlandırma ve disiplinsizlik var. Kontrolsüz bir şekilde her sokakta her işletme var. Şehrin disipline edilmesi gerekiyor. Şehrin menfaatine olan kararlarda iş birliği yapalım. Siyasi rekabeti bir tarafa koyalım. Bu konuda ürkmeyin, korkmayın. Önceliğimiz şehrimiz ve insanımız olsun. İYİ Parti'ye üye olun. Ülkemiz için bir şeyler yapalım. Türk milletinin umudu olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu noktada gücümüze güç katmanızı istiyoruz" dedi. -Özlem KAYGUSUZ

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.