banner113

ALTSO Başkanı Şahin "Hilton için hazırlıklar tamam!

banner106

ALTSO Başkanı Şahin "Hilton için hazırlıklar tamam!
27 Eylül 2020 Pazar 22:56

banner108
banner238

Alanya Posta TV'de Gaye Coşkun'un sunduğu Haberin Manşeti programına konuk olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, yapılan, devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında konuştu. Pandemi sürecinde Alanya'da turizmin yüzde 75 etkilendiğini söyleyen Şahin, 40 bin kişinin işsiz kaldığını belirtti. Devam eden projelerinden ve plandığı çalışmalardan da bahseden Şahin, Demirtaş bölgesine Ziraat Fakültesi kazandırmak istediğini söyledi. İlçeye Hilton Otel zincirini kazandırmak için çalışmalarının devam ettiğini de belirten Şahin, otelin merkezde sahil konumunda olacağını ifade etti. Kendisine yönelik kurulan kumpaslarla ilgili yöneltilen soruya da cevap veren Şahin, "Abdestimizden şüphemiz yok Allah'a şükür" dedi.
'İYİ GÜN DOSTU OLDULAR'
Pandemi sürecinde en büyük sorunu özel bankaların yaptığını söyleyen Şahin, "Maalesef burada en çok üzüldüğüm bankalar. Her zaman olduğu gibi iyi gün dostluğu yaptılar yine. Açık konuşayım ki devlet bankalarımız iyi ki varmış. Devlet biraz da olsa halden anladı ve destek oldu. Alanyamız, üyelerimiz, iş insanlarımız için elimizden geleni yaptık, dik durduk" dedi.
TURİZMDE YÜZDE 75 ETKİLENDİK
Pandeminin Alanya'da yarattığı kayıptan bahseden Şahin, "Yüzde 65 kişi yüzde 30 etkilendiğimizi belirtiyor. Ben de bunun tam tersi olduğunu düşünüyorum. Yani biz şu anda % 25 kapasite ile maksimum çalışıyoruz. Kapalı olan otellerden giriş sayısı turist sayısından belli. Şu anda gelen 3 milyonu zannediyorum geçmedi. 15-20 milyonlardan nereye gelmişiz. Yüzde 25 de çalışmışız. %75 yok. Raporlarım bunun doğrultusunda.  5 milyar dolar ülke ekonomisine katkı sağlıyorduk ortalama olarak Alanya'da turizmden bu sene bakacağız ne olacak.
'45 BİNİN ÜZERİNE GAYRİMENKUL SATILDI'
Pandemiden inşaat ve emlak sektörünün fazla etkilenmediğini belirten Şahin, tarımın da covid-19'dan etkilendiğini söyledi. Şahin, "Ben turizm olarak baktım ama tarım sektörümüz de turizm kadar etkilenmedi. Ama onların da etkilendiğini büyük ölçüde düşünüyorum. Şimdi sadece turizm değil tarımla da ilgili çalışmalarımız var. Biliyorsunuz Alanya'nın lokomotifi bizim her zaman savunduğumuz gibi turizm, tarım, inşaat, emlak sektörü. İnşaat, emlak sektörü çok aşırı kötü değil şu anda. Şu anda Alanya'da 45 binin üzerinde gayrimenkul satmışız yabancıya. Bunun dışında 30 bin yabancı da buradan ikametgah almış. Bu demektir ki nüfusun neredeyse yüzde onu ikametgah almış. Alanya stratejik bir yer. Tabii ki tarıma da girişimlerimiz var. Örneğin orman arazileri kiralanmış, orman özelliğini kaybetmiş kiralanmış. Keçiboynuzu badem ekilen yerlere de avokado ekilmesi ile ilgili resmi yazımız var.  Bunu ilk başta MÜSİAD Başkanımız Mustafa Durusoy ile konuşmuştuk. O da olması gerekir dedi. Ziraat Odası başkanımız Tahir Bey de destek verdi" dedi.  
DEMİRTAŞ'A FAKÜLTE
Fakülte planlamalarından bahseden Şahin, "Her devlet kurumu bir mahallede olursa o mahallemiz canlanır. Demirtaş daha çok şeyi hak ediyor. Eğer gücüm yeterse Demirtaş bölgesine fakülte düşünüyorum. Arkadaşlarımızdan da talep var ama Ziraat fakültesi olur veya başka bir şey gücümüz yettiği kadar. Orayı da cazibe merkezi haline getirmemiz lazım" dedi.
KONGRE TURİZMİ ETKİLİ OLMAZ
Konaklı'da atıl durumda kongre merkezi vardı. Kongre Merkezi önce Akdeniz Üniversitesi'ndeydi. Hatta bir arkadaşımızı koordinatör olarak atadılar. Ancak kongre turizminde insanlar kaldığı otelden dışarıya çıkmak istemiyor. O otelin konferans salonlarını kullanıyor. Kongre turizminin Alanya'da çok etkili olmayacağını düşündüm. Çünkü her otelin konferans salonu var. Kongre turizmi insanlar için biraz daha dinlenme, bonus gibi oluyor.  Ben teşekkür ediyorum Ekrem Kalan da gerçekten bir Alanyalı gibi mücadele ediyor. Gerek yükseköğrenimini Alanya'da gelişmesi için, gerekse projelerimizde koordinasyonlu çalışıyoruz. O arkadaşlarımızın da kendine göre doğru haklı nedenleri vardır ama iş ortada. Olmadı demek ki. İçindeki kablolara kadar sökmüşler. Onları da inşallah bitirdikten sonra en kısa zamanda başlayacağız. Hem yabancı diller okulu hem diş hekimliği fakültesi olarak yapacağız" diye konuştu.
'BİZİ KISKANDILAR'
Bakanların katılımı ile  yerleşik yabancıların bulunduğu 'Sağlıklı turizm Alanya' toplantısının ilçeye etkisinden bahseden Şahin, "Türkiye'de turizm merkezlerinin birçoğu Bodrum, Marmaris, Çeşme ve Antalya da dahil olmak üzere bizi kıskandılar. Türkiye'de o toplantıyı  biz yaptık. Ama benim 1 yıl önceki projemdi. Aslında ilk başta şöyle düşünmüştüm inşallah bu yıl da devam ettireceğim. Esnafla yerleşik yabancıları bir araya getirip huzur güven kenti Alanya'da herkes mutlu mesajı vermekti. Dolayısıyla pandemi döneminde arkadaşlarla oturup kararlaştırdık. Eğer Dışişleri Bakanımızı getirebilirsek, Turizm Bakanımızı da davet edip onları ikna edebilirsek toplantıya bütün dünyaya mesaj vermiş oluruz. Bizim vermek istediğimiz mesaj amacına ulaştı. Onlar ne kadar Antalya dese de biz Alanya şehrini öne çıkarttık. Valimizin, sağlık bakanlığımızın, güvenlik güçlerimizin, bütün sağlık çalışanlarının aldığı tedbirler şehrin lokomotiflerinin de bu konuya hassasiyet göstermesi, pandemi sürecinde kurallara da uymamız Alanya olarak sonuncu çıkmamızı sağladı. Çok güzel sonuçlar aldık çok güzel övgüler aldık. Kıskananlar da oldu. Herkes kendi evini süpürsün. Ben Alanya'yı düşünürüm. Ben Alanya'nın ticaret sanayi odası başkanıyım" dedi.
'HALDE SANDIK ÇAKMA İLE BAŞLADIM'
'Alanya'ya borcumu ödemeliyim' diyen Şahin, "Ben çalışmayı seviyorum. Alanya'mız bize çok şey verdi. İlkokul 4. sınıfa giderken halde sandık çakma ile başladım. Sıfırdan Sugözü mahallesinde doğmuş büyümüş çok fakir gariban bir ailenin çocuğuydum. Biz de fazla çalışıp Alanya'mıza borcumuzu ödemeliyiz.  Ben bu düstur ile çalışıyorum. Bakın bir sürü siyasi saldırı oluyor. benim bulunduğum konum sivil toplum örgütü olarak çok önemli bir konum. Ticaret sanayi odası başkanlığı onurlu ve şerefli bir görevdir. Bunu da layıkıyla arkadaşlarımızla birlikte büyük destekleri ile sürdürüyoruz" dedi.
'ATILAN HİÇBİR ÇAMUR TUTMADI'
ALTSO Başkanlığı'nda ikinci döneminin bitmesiyle ne yapacağı sorulan Şahin, "Şuan ki yaptığımız görev onurlu ve şerefli bir görev. Ben belki geçmişte hayal etsem meclis üyesi olamazdım şu anda hayal ettiğim en üst seviyede hizmet etmekteyim. Bir hedefim yok ama bu demek değildir ki ben Alanya'ya hizmetten kaçacağım. İllaki siyaset yapacağım diye de bir şey yok. Oldu ki ALTSO başkanlığında ikinci dönem bitti, bir vakıf kurarım, üç beş tane daha ekonomisi iyi arkadaşımı yanıma alırım. Öğrencilere burs veririm, okullar yaptırırız, Alanya'nın sosyal sorunları ile ilgileniriz. Belki o zaman daha muhtemel oluruz, böyle kumpaslar olmaz. Yani ben siyaset yüzünden hapishaneye kadar girdim.  Alanya'nın 320 bin nüfusu var ama hepimiz birbirimizi tanırız. Herkes kimin ne yaptığını ve ne yapabileceğini çok iyi bilir. Bize atılan hiçbir çamur tutmadı. Ben şuna üzülüyorum Gaye hanım, bize istedikleri kadar çamur atsınlar hiç önemli değil biz umursamayız. Belki yakınlarımız, bizi seven insanlar üzülüyor. Çünkü bizim abdestimizden şüphemiz yok Allah'a şükür ama iyi insanlar siyasete girmiyor, korkuyorlar. Yarın aileme, sevdiklerime çamur atarlar, ticaretime bir şey yaparlar, onun için lanet olsun diyorlar. Bence bu kara politikalar artık son bulmalı Alanya'da. Yaptığın işlerle ilgili Alanya'da kamuya bir zarar vermiş misin? ya da az çalışmışsın bu projeyi eksik yapmışsın? bunları eleştirelim ama bu tür belden aşağı kumpaslar bizi daha güçlü çıkarıyor. FETÖ kumpası kurdular, Ticaret Odası seçiminde çarpı 3 ile geldik arkamızda da üyelerimizden başka kimse yoktu" şeklinde konuştu.
'ZAVALLILAR'
Üzerine atılan iftiralara yönelik konuşan Şahin, "Güvenlik güçleri yabancı birisi tarafından olduğunu tespit etti, zannediyorum çalışmalar devam ediyor. Süreç devam ettiği için çok konuşmak istemiyorum. Bizim böyle 500 tane toplantılarımız var basında da var, oradan o kelimeyi alır, buradan bu kelimeyi alır kumpası yapar. Bize hiç tutmayacak yerden geliyorlar, bu tür kumpaslar beni hiç etkilemiyor. Yani ben durup dururken hapse gittim, hiç alakam yokken en alakasız adam olarak hapse girdim. Şuna üzülüyorum ben gözaltındayken tutuklanmam için FETÖ'nün önde gelenleri ile görüşüyordu vs. diye iftiralar atılıp benim tutuklanmama vesile olanlar utansın. Ben onlar için üzülüyorum aslında. Onlar zavallılar, böyle alçakça bir girişim olabilir mi? İnsana kumpas kuracaksın iftira atacaksın. Ama Alanya bize sahip çıktı onun için bizim borcumuz daha da fazlalaştı, borcumuzu ödemek için daha da fazla çalışacağız. İleriye yönelik daha güzel projelerimiz var, ilerleyen günlerde hep birlikte inşallah göreceğiz, paylaşacağız, sadece okullar, sadece oteller değil, hedefimizde iskelenin değişimi var, marka otel getirmek var, yarım kalan halimiz var devam etmekte olan. Hal konusunda büyük şehrimizde sağ olsun inşallah en kısa zamanda Büyükşehir başkanımız Muhittin Böcek de sağlığına kavuşur" dedi. 
'İMAR ÇALIŞMASI BİTİNCE 1 YILDA TAMAM'
Güzelbağ Sanayi Sitesi ile ilgili konuşan Şahin, "Organize sanayi şu an Alanya'da gündemde değil, ancak imalatçı firmaları yani biraz önce söylediğim gibi turizmi, otelleri inşaat sektörünü bunun yanında tarım sektörünü destekliyoruz. Nedir imalatçı firmalar? Demirci, mobilyacı, mermerci, yani bunun içinde çamaşır yıkama fabrikalarına kadar var. Bunları biz hepsini Güzelbağ'da bir yerde toplamak istiyorduk. Bununla ilgili bir kooperatif kurduk. Ben 200 dönüme yakın bir arazinin tahsisini yaptırdım. Gittim Milli Emlak'tan Ankara'dan Maliye Bakanlığı’na anlattım, oranın değerinin olmadığını, çok cüzi bir miktarla kamu yararına olduğunu belirttim. Çünkü sadece bizim ticaret sektörlerimiz desteklemekten öte, mermerci mahalle arasında mermer kesiyor dolayısıyla mahalle sakini rahatsız, turizm rahatsız, bunun yanında turizmcilerin rahatsızlığının yanında esnafımız da rahatsız. Mermercinin işini yapacağı başka yer yok, yer gösterirsek orada yapabilir. Hedefimiz hepsini bir alanda toplamak, marka değerimiz böyle yükselir. Alanya Belediye başkanımında Büyükşehir Belediye başkanımında desteğini alarak İnşallah imalatçı firmamız sanayi desteğimizi tamamlayacağız. Hedefimiz bu projeyi bir yılda tamamlamak, zaten imar çalışması bitse bizim yapmamız bir yıl sürmez. Ben onlara bankadan kredi sağlayacağım teşvikler var onlardan faydalandıracağım, zengin yada fakir ayırmayacağım. Herkes kira öder gibi eğer isterse bankadan çekecek yıllık kira öder gibi  mülk sahibi olacaklar belediyemizin 100 dönüm yeri var sonra onu hayata geçiririz talep gelirse otururuz belediye başkanımızla konuşuruz onu hayata geçiririz. Yani biz birlik beraberlik çerçevesinde amacımız Alanya’ya hizmet etmek başka bir gayemiz yok" dedi.
HİLTON İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM
Hilton için sahilden bir bölge istendiğini söyleyen Şahin, Hilton'un Alanya'ya gelmesiyle diğer büyük otellerinde ilçeye geleceğini belirtti. Şahin, "
Sahilden bir yer istiyorlar, ben de bunun bir Alanya dayanışması ile ilk onu yapmayı hedefliyorum. Hilton'u getirirsek zaten arkasından diğer otellerinde geleceğini ben eminim zincir otellerin. Çünkü Alanya dışarıya gittiğimiz zaman Alanyamız çok güzel bir şehir, güvenli bir şehir, hijyenik bir şehir. Bunda hiç kimsenin itirazı yok. Ancak Alanya'da ne var diyor adam tanımıyorsa. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun organize ettiği G20 zirvesi vardı. Sayın bakanım neden Alanya değil dedim ben, altyapı eksikliği olduğunu söyledi. O zaman dank etti benim kafama. Yani zincir bir otelimiz dahi yok burada insanları konaklatabileceğimiz. Alanya dayanışması ile yapacağız diyorum. Bir şirket kuracağım o şirkete hissedarlar alacağım ve birçok işadamı da hazır benim yönetiminde hazır. 
MERKEZE YAKIN OLACAK
Biz önce üyelerimizi açacağız 250 odalı hedefliyoruz. İnşallah ilk etapta bir kısmına bankadan kredi olarak temin edip kendim ödetttireceğim. Çünkü Hilton'un şartları normal otellerin standartlarının üstünde ve bizim otellerimizde destek olacak. Bu marka sayesinde daha çok Alanya'nın marka değeri yükselecek. Hiç özel bir bölge düşünmedim ama merkeze yakın bir yer olursa iyi olur çünkü benim hedefim her zaman merkezi canlandırmak. Merkeze canlandırabilirsek çok iyi olur" dedi. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.