banner113

Antalya Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için konuştu

banner106

Kanal V’de yayınlanan Haftaya Bakış programına telefonla katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, Büyükşehir’e adaylığını değerlendiren gazetecilerle ilginç diyaloglara girdi

Antalya Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için konuştu
07 Mart 2018 Çarşamba 10:50

banner108
banner238
Antalya’nın tek yerel televizyonu Kanal V’de Cuma akşamları yayınlanan Haftaya Bakış, kısa sürede kentin nabzını tutmayı başardı. Yönetmenliğini Kanal V Programlar Müdürü Arzu Saygın’ın yaptığı, kent basınının usta isimleri Erdoğan Kahya, Nihat Toklu, Yunus Erdoğan ve Ahmet Demir’in yerel ve genel gündemi farklı yorumlarla değerlendirdiği program TV izleyicilerinin vazgeçilmezleri arasına girdi. Geride bıraktığımız Cuma akşamı ise Haftaya Bakış ilginç diyaloglara sahne oldu. Son zamanlarda Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını gizlemeyen ve her fırsatta dolaylı da olsa dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, programa telefonla katıldı.
‘Budak’la yarışımız yok’
Böcek’in programa telefonla katılmasını sağlayan şey, başkan adaylığını değerlendiren gazeteci Nihat Toklu’nun, “Konyaaltı’nda Sayın Böcek’in desteklediği ekip seçimi kazanamadı. Başkan onun ekibinden olsa da yönetim değil. Yeni seçilen il yönetimi de yine Böcek’e sıcak bakan bir ekip değil. Dolayısıyla eğer parti tüzüğünde bir engel çıkarılmazsa milletvekili ve genel başkan yardımcısı olan Çetin Osman Budak adaylık noktasında bana göre iki adım önde” sözleri oldu. Canlı yayınlanan programa telefon bağlantısıyla katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Toklu’nun bu yorumuna, “Günümüzde artık bilimsel veriler dikkate alınarak adaylar belirleniyor. Bugüne kadar siyasette başarılı olan, halk tarafından sevilen ve başarılarını ispatlamış kişiler başkan adayı olacaktır. Sayın Çetin Osman Budak milletvekilimiz ve genel başkan yardımcımızdır. Ve aramızda bir yarış yoktur. Kimin önde kimin arkada olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz” diye yanıt verdi.

‘Her şey Antalya için’
Tek önemli ölçünün halkın değerlendirmesi olduğunu vurgulayan Böcek, sözlerini şöyle sürdürdü; “ Önümüzdeki süreçte bir tüzük kurultayımız var. Bu kurultaydan sonra her şey daha netleşecektir. Ben hep şunu söylemişimdir; Benden bir oy dahi fazla getireceğine inandığım arkadaşımızın maddi manevi yanında olacağım. Hayatım boyunca hep parti grup kararlarına uydum. 24 yıllık siyasi hayatımda arkada hiçbir karanlık bırakmadan bugünlere gelmiş biriyim. Bu süreçte bize görev verilirse her şeyi Antalyamız için yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”
‘Her karara saygılıyım’
Böcek, Yunus Erdoğan’ın, “Bu kadar yıldır CHP’desiniz ama parti içerisinde hala sizi CHP’li kabul etmeyen bir kitle var. Hiç yalnızlık hissine kapıldınız mı?” sorusuna ise, “Hayatım boyunca hiç yalnız kalmadım. CHP özgürlükçü bir partidir. Siyasette her partide benzer şeyler olabilir. Biz hem Cumhuriyetimize hem CHP’ye sahip çıkıyoruz. Yurdum insanıyla beraberiz” demekle yetindi. Ahmet Demir’in, “Önseçim kararı alınırsa katılır mısınız?” sorusuna, “Partimin vereceği her göreve hazır olduğum gibi alınan her kararı da yerine getiririm” diyen Böcek’e günün son eleştirisi ise moderatör Erdoğan Kahya’dan geldi. Kahya, “Bu ifadesiyle Başkan Böcek, daha önce söylediği ‘Ben aday adayı olmam, aday olurum’ sözüyle çelişti” diyerek konuyu bağladı.
 

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.