banner113

Antalya Büyükşehir'deki kavganın tarafları konuştu

banner106

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki 'Yetki' tartışmasının tarafları konuştu

Antalya Büyükşehir'deki kavganın tarafları konuştu
13 Kasım 2020 Cuma 15:35

banner108
banner238

HALEN hastanede Kovid-19 tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerine Başkan Vekili olarak görev yapan Mehmet Hacıarifoğlu’nun Genel Sekreter Cansel Tuncer’in imza yetkisini sınırlandırması tartışma yarattı. İmza yetki yönergesinde yapılan değişiklik tüm belediye birimlerine yazılı olarak duyuruldu.

YETKİLERİ KISITLADIM 

Hacıarifoğlu, “Çok fazla bilgi kirliliği var. Genel Sekreter’in yetkilerini kısıtladım” derken, Tuncer, “Bu duruma herkes şaşırdı. Görevden alınmış olmam gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Ama böyle bir şey söz konusu değil. Başkan Vekili de böyle bir tasarrufta bulunmaz ve bulunamaz” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’ya gelmesine bir gün kala yapılan bu değişikliğin kendisini şaşırttığını söyleyen Tuncer, “Sadece benim değil tüm genel sekreter yardımcılarının da yetkileri daraltılınca, tüm yetkiler Başkan Vekili’nde toplanmış oldu” dedi

BEKLENMEYEN BİR GELİŞME

Belediyede bugüne karar hiçbir konuda sorun yaşanmadığını söyleyen Genel Sekreter Tuncer, “Başkanımızın tedavi gördüğü bu 3 aydaki yokluğunda da Başkan Vekilimizle hiçbir sorun yaşamadık, yaşamıyoruz. Hatta böyle bir gelişme olunca, bu durumun hem beni hem de genel sekreter yardımcılarını şaşırttığını ifade etmeliyim. Şimdiye kadar Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ile aramızda herhangi bir sorun yaşanmadığı için beklemediğimiz bir gelişmeydi” diye konuştu.

‘NEDEN GEREK GÖRDÜNÜZ? DİYE SORDUM’

Hacıarifoğlu’nun kendi gördüğü lüzum üzerine imza yetkileri yönergesini değiştirdiğini doğrulayan Cansel Tuncer, “Yazı İşleri Daire Başkanımızı çağırıp bu kararını aktarmış. Daire başkanı, genel sekreter yardımcısı ve benim imzamla akşam saatlerinde iç yazışmayla karar tüm personele duyuruldu. Kararın duyduğumda Başkan Vekilimizin yanına gittim. “Sayın Başkanım böyle bir şeye gerek yoktu. Çünkü sizin zaten her türlü başkanlık yetkiniz var. Neden gerek gördünüz?” diye sordum. ‘Bu seninle ya da yaptığınız bir yanlışla ilgili bir durum değil. Ben seni severim, biliyorsun. Ama basın ve örgütün baskısı üzerine bunu yapma gereği duydum. Bu konuda üzerime çok fazla geldiler. Yapmak zorunda kaldım. Lütfen çalışmana devam et’ dedi. Ben de kaldığım yerden aynı şekilde çalışmama devam ettim” açıklamasında bulundu.

YETKİYİ BAŞKAN BÖCEK VERMİŞTİ

İmza yetkisinin daha önce Muhittin Böcek tarafından verildiğini belirten Tuncer, “Tüm belediyelerdeki kamusal işleyişte, belediye başkanını korumak için bütün ‘olur’ verme yetkileri bürokratlarda olur. Yetki devri yapmazsa belediyede başkanın önüne günde en az 150-200 evrak gelir. Bunların yükü altında kalmayıp vatandaşla daha fazla bir arada olmak, toplantı ve görüşmelere katılabilmek amacıyla bu yetki devri bir zorunluluktur” diye konuştu.

DAHA AZ EVRAK GÖRECEĞİM

Cansel Tuncer, sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda herkes şaşkın. Mesaiye başladığımız saatlerde belediyedeki herkes gelip neler olduğunu sordu. Ama biz Başkanımız gelinceye kadar aynı şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Gerginlik havasını özellikle yaratmak istiyorlar. Birisi bundan besleniyor. Benim yetkilerimin elimden alınmış olması, görevden alınmış olmam gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Ama böyle bir şey söz konusu değil.Mutlu olup olmadığımı sorarsanız mutluyum. Hem daha az evrak göreceğim hem de sorumluluk üzerimden kalkmış oldu.”

BAŞKANIN TÜM GÜNÜNÜ ALIR

Belediye başkanının çok fazla iş yükü olduğu için belirli kalemler dışındaki imza yetkisini bazı bürokratlara verdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Cem Oğuz ise “Bu durum, sadece Antalya’da değil bütün Türkiye’de böyledir” dedi. Alınan kararın yasal bakımdan sıkıntı yaratmadığını vurgulayan Oğuz, “Dün alınan karar, her konunun belediye başkanından çıkması yönünde bir değişiklik içeriyor. Bu yasal bakımdan olağan bir karar. Belediye başkanları görev yaparken böyle bir iş yükünü üstlenemiyor. Ancak Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, bu işlerin hepsini kendi yapmak istedi. Onun tercihidir. Her bir atılan imzanın imzayı irdelemesi gerektiğini düşünürsek çok vakit alan bir sorumluluk” diye konuştu.

Ceren DENİZ (Hürriyet) HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.