banner113

Antalya'da CHP ile İyi Parti İttifak’ında ‘Sürgün’ düellosu… Çadırtıyor!

banner106

Antalya İyi Parti Milletvekili Hasan Subaşı, CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında yaşanan ‘Sürgün’ tartışması karşılıklı düelloya döndü.

Antalya'da CHP ile İyi Parti İttifak’ında ‘Sürgün’ düellosu… Çadırtıyor!
01 Şubat 2021 Pazartesi 09:14

banner108
banner238

Millet İttifakı üyesi İyi Partili vekil ile CHP’li büyükşehir belediye başkanı arasında yaşanan kavga giderek büyüyor. Büyükşehirdeki bir bürokratın Elmalı’ya ‘Sürgün’ iddiasına, Başkan Muhittin Böcek çok sert tepki göstermiş, “Kime ne yaptıysam hak etmiştir, bir de zamanını beklediklerim var” diye tweet atmıştı.

Bu tweete cevap gecikmedi. Hasan Subaşı bugün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak tepkisini yine gösterdi.

SUBAŞI BUGÜN NELER YAZDI?

“İnsan Odaklı Sosyal Belediyecilik

Belediye başkanlığı ve siyasetin layıkıyla yapılması halinde ne kadar zor ve fedakârlık gerektiren bir görev olduğunu iyi bilenlerdenim. Üstelik çok karışan çok beklentisi olanlar, sadece iş bulma kapısı gibi gören on binler vardır ve onların derdine çare bulmak bir yana cevap yetiştirmek bile son derece zordur. Hele halkımızın önemli bölümünün yoksul kaldığı üstelik pandemi koşullarında çok büyük sorunların yaşandığı günümüzde, belediyelerden beklentilerin hayli zorlu şartlar yarattığının da bilincindeyim.

Belediye başkanlığı yapmış deneyimli bir siyasetçi ve milletvekili olarak belediyedeki problemlerin çözülmesi ya da işe alınma konusunda benim en yetkililer içinde zannedilmem nedeniyle sorunlarını bana iletenleri dinlemek için benim bile günüm ve zamanım yetmez olmuştur.

Çözülmedikçe de “basit bir işimizle bile ilgilenmedi” zannıyla sitemlerle de karşılaşmaktayım. Buna rağmen her zaman belediyeden yana tavır alarak kurumu korumayı görev saymışımdır...

Millet ittifakının önemine inanan ve bu konuda hizmeti olan bir kişiyim. Bunun da bize yüklediği görev ve sorumluluk, belediyelerin yararlı tüm hizmetlerine güç ve destek vermek hatalı görülen icraatlarında da sorumluluk almak ve uyarmaktır. Bu siyaset kurumunun görev ve sorumluluğudur.

Deneyimli bir siyasetçi olmama rağmen ülkemizde deneyime pek itibar edilmediğini bilirim o nedenle çok gerekmedikçe ve sorulmadıkça fikir beyan etmem ancak görüş istenirse de hiçbir zaman düşüncelerimi kendime saklamaksızın samimiyetle aktarmaya çalışırım...

Bütün bunları niye yazıyorum?

Halk arasında kızak görev ya da sürgün olarak tabir edilen husus, bir görevlinin uzak bir yere işlevsiz olarak, iradesi dışında cezalandırmak amacıyla gönderilmesidir. Benim Belediye başkanlığı yaptığım dönemde birtakım belediye görevlilerinin kıyıda köşede ya da uzak mahallerde bir odada 5 -10 personelin hiçbir görev yapmadan oturup çay içerek gazete okuyarak mesai saatlerini doldurduklarını görmüş ve şaşırmıştım! Bu kişiler, yönetimin yandaşlarınca kusurlu görülmüş ya da başkanın siyasi safında olmadığı için etkisiz ve yetkisiz bırakılmışlardı. Ben ilk göreve geldiğim yıllarda bu şahısların bilgilerini toplamıştım. Bir kısmı deneyimli ve liyakat sahibi insanlardı. Onları müdür olarak görevlendirmiş bir kısmını da görev yapmaları için farklı birimlere dağıtmıştık. Belediyelerde cezanın ancak disiplin soruşturması yoluyla olacağını personele savunma hakkının verilmesi gerektiği ilkesini yerleştirmiştik.

AK Parti döneminde bu tür caydırıcı ‘kızak ve sürgün’ eylemler hayli artmıştı. Eleştirilere karşı Türel; “bunlar sürgün ya da ceza değil bölgemizin hizmet bekleyen köşelerine hizmet içindir” diyerek kurnazca cevaplar verir, ancak hepsini bir odada boş oturtarak bir nevi mobbing uygulardı.

Muhittin Böcek’in ise eleştirilere cevabı; “kime ne yaptıysam hak etmiştir. Bir de zamanını beklediklerim var.” Diyerek bu eylemi bir cezalandırma yöntemi olarak kullandığını itiraf etmiş üstelik daha gerisi var diyerek kendince göz korkutmaya çalışmıştır! Bu hareketler personeline karşı mı yoksa çevresinin dürtüsüyle tuzaklar içinde olduğu kuşkusuyla mıdır? Bunların yorumu bizi aşıyor! Ancak söylemek istediğim bu eylemlerin hizmet amacıyla değil de cezalandırma yöntemi olarak yüzlerce kişinin çeşitli mülahazalarla işlevsiz ve etkisiz bırakılmasının, bugünün insan odaklı sosyal belediyeciliğiyle bağdaşmadığını söylemek zorundayım!

Bir İYİ Parti il başkanımızın yeğeni ve yine bir ilçe başkanımızın oğlu da sürgün tabir edilen eylemlere maruz kalmış ama bizzat ilgilenmeme rağmen bir yıldır ne kusurları olduğunu bile öğrenebilmiş değilim! Son olarak ta basına yansıyan ve her dönemde liyakatle görevini yapan bir daire başkanının basına yansıdığı şekliyle başkan vekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun çocukluk arkadaşı ve onunla dostluğu nedeniyle ‘sürgün edildi’ haberine karşılık ise makul bir cevap vermek yerine bu tür eylemlerin süreceği cevabı verilmiştir! Vekillik görevini basiretle ve tevazu ile yaptığı hemen her kesim tarafından bilinen ve takdirle karşılanan CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu’nun da bir kusuru olmuşsa açıklanmalı, yoksa hizmeti takdir ve teşekkürle karşılanmalıdır...

Güzide kurumumuz belediyemizin, bir çevrenin etkisi altında ve vehimler üretilmesi sonucu yanlışlar yapılabileceği ihtimali gözden uzak tutulmamalıdır! Geçmişte insani ve vicdanı özellikleri ile tanıdığımız Muhittin Başkanın her geçen gün daha sağlıklı günlere ulaştığını görmek duamız ve beklentimizdir. Sayın başkanın Antalya Büyükşehir Belediyesini adaletli ve makul çözümlerle yöneteceğine inancımızı kaybetmediğimizi yinelemek istiyorum.”

NE OLMUŞTU?

Hasan Subaşı kendi döneminde de belediye bürokratı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda müdür olarak görev yapan Ayhan Dumlupınar’ın Elmalı İlçe Hizmet Birimi'ne, ‘Sürgün’ gönderildiğini iddia etmiş ve sosyal medya hesabından Böcek’e şu sitem dolu mesaj atmıştı.

“Ne demek sürgün? Bir belediyeci olarak hiç sevmediğim bir konu! Hem kamuya hem insanlığa zarar, kimseye yararı yok. Hele böylesine pırıl pırıl insanlar için ne büyük ayıp! Bu zararlı alışkanlığı lütfen siz bari sürdürmeyin."

Elmalı’ya gönderilen Ayhan Dumlupınar’ın CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu’nun çocukluk arkadaşı olduğu ve ‘Sürgün’ün bundan kaynaklandığına ilişkin iddialar üzerine konu büyüdü. Mehmet Hacıarifoğlu da Hasan Subaşı’nın, ‘Sürgün’ dediği mesajının altına şu yorumu yapmıştı.

“Yazıklar olsun..binlerce kişinin çalıştığı belediyede bula bula 33 yıl belediye için izin bile kullanmadan çalışan Ayhan Dumlupınarımı buldunuz..sürgünü bırakın ödüllendirilmesi gereken bu arkadaşın bir yanlışını söyleyin ben belediye meclis üyeliğinden istifa edeceğim..ayıptır ayıp..insanda biraz vicdan olur.”

Hacıarifoğlu, Muhittin Böcek koronadan hastanede yatarken ona büyükşehirde vekillik etmişti. Böcek’in e imzayla görevden almaya çalıştığı Hacıarifoğlu, bunun hukuksuz olduğunu iddia etmişti. E imzanın geçersiz olduğunın İçişleri Bakanlığı’nca da onaylanmasından sonra Hacıarifoğlu koltuğunda oturmaya devam etmişti. Böcek, hastaneden çıkar çıkmaz Hacıarifoğlu’nun vekaletini elinden almıştı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.