banner113

“Antalya'lı üreticiler zor durumda”

banner106

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ’ nin cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

“Antalya'lı üreticiler zor durumda”
21 Ocak 2021 Perşembe 11:47

banner108
banner238


Milletvekili Bahşi önergesinde; “Pandemi ve yaşanan ekonomik krizin ile birlikte artan girdi maliyetleri Antalyalı üreticilerimizi zor durumda bırakırken bir de son dönemde yaşanan sel, fırtına, dolu yağışı gibi doğal afetler, Rusya'nın kota sınırlandırması ve kredi borçları gibi sorunlardan dolayı iyice perişan hale gelmişlerdir.
Ayrıca Vergilerin ve bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin “torba yasa” geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulda kabul edilmiş, bazı cezalara ilişkin af niteliğinde düzenlemeler yapılmış ama pakette, ne çiftçilerin sulama birliklerine olan borçları, ne Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları yapılandırılmamıştır.” Dedi.
Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ Tarım ve Orman Bakanına soruları yöneltti;
1-Antalya ilinde Tarım sektöründe kredi kullanan ve taksitlerini ödeyemediği için takibe düşen çiftçi sayısı kaçtır?
2-Kredi borçlarının faizlerinin silinip kalan borçlarının yapılandırılarak taksitlendirilme çalışmanız var mıdır? 
3-Doğal afetlerden etkilenen çiftçilerin Tarsim sigortası olup olmadıklarına bakılmaksızın zararlarının karşılanması için bir çalışmanız var mıdır? 
4-Pandemi döneminde sıkıntı yaşayan çiftçilerimizin daha fazla mağduriyet yaşamaması için sulama birliği borçlarının yapılandırılması ve pandemi süreci sonuna kadar sulama bedeli alınmaması yönünde bir düzenlemeniz olacak mıdır?
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.