banner113

Antalya'nın 3 ilçesinden çatlak!

banner106

CHP İl Başkanı Kumbul, Büyükşehir Belediyesi’ni kazandıkları için il başkanlığına tekrar aday olduğunu açıkladı.

Antalya'nın 3 ilçesinden çatlak!
01 Kasım 2019 Cuma 15:30

banner108
banner238

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Kumbul, Kanal V’de yayınlanan “Ali Orhan ile Antalya Gündemi” programında önemli açıklamalarda bulundu. Ali Orhan’ın ve izleyicilerin sorularını yanıtlayan Kumbul, partisinin kongre sürecinin başladığını belirterek, il başkanlığı için yeniden aday olduğunu belirtti. Bir önceki genel kuruldan sonra, “Eğer yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi’ni kazanamazsam, bir daha il başkanı olmayacağım” dediğini hatırlatan Kumbul, “Hem Büyükşehir Belediyesi’ni, hem de birçok ilçe belediyesini kazandık. Geride kalan süreçte, başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İl başkanlığına tekrar aday olacağım ve delegelerin takdirine bırakacağım” dedi.

KONGRE TAKVİMİ

Partisinin kongre süreci ile ilgili bilgiler de veren CHP İl Başkanı Kumbul, “Üye askı süreci tamamlandı. İlçelere yapılan itirazlar tamamlandı ve il başkanlığına yapılan itirazların da sonuna geldik. 2 Kasım’a kadar il başkanlığı olarak itirazları değerlendireceğiz. 8 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında İlçe delegelerimizi seçeceğiz. 14-27 Ocak 2020 tarihlerinde ilçe kongrelerimizi, 3 Şubat-2 Mart 2020 tarihleri arasında da il kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Mart sonu veya Nisan başında da büyük kongreyi yaparak, kongre sürecini tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

TEK ADAY TARTIŞMALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kongrelere tek adayla gidilmesi tavsiyesinin, kamuoyunda yanlış anlaşıldığını belirten Kumbul, şunları söyledi: “Rakiplerin birbirini yıpratmasına izin vermeden kongre sürecini tamamlamak istiyoruz. Çünkü önümüzdeki yıl erken seçim olma ihtimali var. Kongre sürecini tamamladıktan sonra örgütü tekrar toparlamakla uğraşmak yerine, sahaya inerek erken seçime hazırlanmak istiyoruz. Kırgınlık, küskünlük olmasın, mümkün olduğunca adaylar kendi aralarında uzlaşarak en az adayla seçime gidilmesini istiyoruz. Genel başkanımız, yerel seçimlerde yaşanan başarının istikrara dönüşüp devam etmesi için böyle bir tavsiyede bulundu. Genel merkezin tek aday gibi bir kararı yok, örgüt içi bölünmenin önüne geçmek için uzlaşma sonucu en az adayla seçime gidilmesi tavsiyesi var”.

15 KEZ MASADAN KALKTIK

Yerel seçimlerde Antalya’da daha çok belediye başkanı çıkarabilecekken bunu başaramadıklarını ifade eden Kumbul, “Aksu’da İsa Yıldırım, bir önceki yerel seçimlerden hemen sonra partimize üye oldu ve aday olmak için çok çalıştı. Hem ilçe örgütümüzle, hem de bizimle çok iyi ilişkileri vardı. Ne var ki; ittifak sürecini dışarıya çok rahat aktaramadığımız için arkadaşlarımız yanlış anlayabiliyor. İttifak görüşmeler, aylarca sürdü. Genel başkan yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı, ve Seyit Torun, günlük gelişmeleri bana aktardı. O masadan en az 15 kez kalktık, hatta masa dağılma noktasına geldi” dedi.

İSA YILDIRIM OLAYI

il örgütü olarak, milletvekilleri ile birlikte ilçelerde aday olmasını istedikleri isimleri genel merkeze ilettiklerini belirten Kumbul, “İsa Yıldırım da bu arkadaşlarımızdan birisiydi. Hatta Antalya’da adaylığı ilk açıklanan isim İsa Yıldırım oldu. Daha sonraki süreçte, Kepez ve Aksu konusunda İYİ Parti çok ısrarcı oldu. Genel başkan yardımcılarımız bu talep üzerine benim görüşüme başvurdu. Ben de, “Kepez’i İYİ Parti’ye verirsek, Büyükşehir’i kaybederiz. Kepez’i mutlaka biz almalıyız” dedim. Çünkü çok ciddi bir nüfus yoğunluğu var ve mutlaka Kepez’i bırakmamamız gerektiğini söyledim. Aslında Aksu’da da mutlaka CHP’nin aday çıkarmasını, buna karşılık başka birkaç ilçenin İYİ Parti’ye bırakabileceğini söyledim. Ancak İYİ Parti iki ilçede çok ısrarcı oldu. İttifak dağılma noktasına gelince, genel merkez Aksu’yu İYİ Parti’ye bıraktı ve Kepez’den bizim adayımızın çıkması kararını verdi. Ben bunun üzerine Ankara’ya gittim. Önce CHP genel merkezine ardından İYİ Parti genel merkezine gidip, İYİ Parti’den İsa Yıldırım’ın aday olması halinde seçimin kazanılabileceğini söyledim. Çünkü İsa Bey’in ilçedeki durumunu, Büyük Birlik Partisi’nden aday olduğunda aldığı oy oranını kendilerine ilettim. Ancak aday belirleme inisiyatifi tamamen İYİ Parti’ye aitti ve böyle bir karar aldılar. CHP olarak bizim yapabileceğimiz çok fazla bir şey yoktu” şeklinde konuştu.

3 İLÇEDE ÇATLAK

Yerel seçim sürecinde Aksu’nun yanı sıra Serik ve Kaş’ta da tam anlamıyla bir ittifak gerçekleştirilemediğini belirten Kumbul, aday tercihlerinden, oradaki yöneticilerin tutumundan ve bazı başka sebeplerden dolayı bunu başaramadıklarını anlattı. Aksu’da ittifak ortağı adayının AK Parti ile görüştüğü iddialarına şahit olmadığını dile getiren CHP İl Başkanı, ‘Ancak Kaş’ta aktif siyaset yapan arkadaşların bir kısmı, bize değil karşı tarafa çalıştı. Kumluca ve Finike’yi 60 yıl sonra kazandığımız bir seçimde, Kaş’ı rahatlıkla kazanmalıydık, bunu başaramadık” dedi.

BÖCEK’E ELEŞTİRİLER ERKEN

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yapılan bazı eleştirileri haksız ve erken bulduğunu belirten Kumbul, “Belediyenin yıllık gelirinin 3 katı borç var. Biz borç edebiyatı yapmaya gelmedik ancak ekonominin durumu da ortada. İller Bankası ayık gelen parayı kesintili gönderiyor. Emlak ve ilan vergileri yüzde 30 oranında düştü. En büyük gelirlerden inşaat ruhsatı geliridir. Sektörün içinde bulunduğu durum nedeni ile inşaat ruhsatında yüzde 80 azalma var. Bizim belediyelerimiz, israfı önleyerek borçları döndürmeye çalışıyorlar. Yılbaşından sonra bu işler biraz daha rahat olacak. Biz 5 yıl içinde verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz. Ancak bunu seçimden sonraki ilk 6 ayda yerine getirmek çok mümkün değil. Çünkü belediyelerde bütün borçlanma limitleri dolu” diye konuştu.

KİMSEYLE KAVGA ETMEYECEĞİM

Seçim gecesi sandığa sahip çıkanlara, belediyeler tarafından sahip çıkılmadığı serzenişlerinin kendisine de ulaştığını belirten Kumbul, şöyle konuştu: “9 bizim, 2 İYİ Parti’nin belediyesi var. Bu talepleri hem genel merkeze, hem başkanlara iletiyoruz. Ancak her talebi karşılamak da imkansız. Birisinin talebi yerine gelmedi diye başkanlarla, vekillerle kavga etmemizi kimse beklemesin. İl başkanı olduğum sürece hiçbir belediye başkanıyla veya milletvekiliyle kavga etmeyeceğim. CHP’de bundan sonra herkes bir yumruk olacak. CHP iktidara giderken, en büyük katkıyı sunan illerden birisi Antalya olacak. Çünkü Antalya’da 5-6 milletvekiliyle iktidar olmamız zor. Vekil sayısını 7-8’e çıkarmak zorundayız. Referandumda ve yerel seçimlerde bir arada olduğumuzda neler yapabileceğimizi gösterdik”.

TÜREL’İN EKİBİ ELEŞTİRİSİ

Başkan Böcek’in, Menderes Türel’in ekibi ile devam ettiği eleştirilerini de yanıtlayan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Türel’in ekibi ile devam edildiği için çok eleştiri alıyoruz. Bu konuda Muhittin Başkan ile sık sık görüşüyoruz. Ancak geçmiş dönemde, açık açık partizanlık yapmayan, sadece işini yapıp siyasete bulaşmayan isimlerle ilgili bir tasarruf olmaz. Bazı değişimleri bir anda beklemek doğru değil. Tabanımızın rahatsızlıklarının farkındayız. Gereken işlemler mutlaka yapılacaktır ancak biraz beklememiz gerekiyor. Geçmiş dönemde, mesai saatlerinde ilçelere gidiyormuş gibi görevlendirilip gitmeyen ve bir adayın seçip propagandasını yapan personelin işten atılması için fikrimi sundum. Ancak şu anada kadar Büyükşehir’den sadece 16 kişi çıkarıldı. Onlar da belediye başkanına küfreden, kendisi istifa eden kişiler” ifadelerini kullandı.

HADEMEYE PARTİ ÜYELİĞİ ŞARTI

AK Parti’nin yaptığı hataları kendilerinin de yapmasının beklenmemesi gerektiğini belirten Kumbul, sözlerini şöyle tamamladı: “Okulda hademe olmak isteyenlere, öncelikle AK Parti’ye üye olma koşulu sunmuşlar. Biz Büyükşehir’i aldıktan sonra parti binamıza çok sayıda insan geldi. Neden geldiklerini sordum, ‘Bizi işten atmayın diye partinize üye olmak istiyoruz’ dediler.

SAHİLLER VE YURTLAR

Ben de kendilerine o dönemin sona erdiğini, partiye üye olmak zorunda olmadıklarını söyleyip geri gönderdim. Bazı alışkanlıkları bırakmamız lazım. Belediyeye aitken kaybedilen yurtlar ve sahilleri mutlaka geri alacağız. Hukukçularımız çalışmalarını sürdürüyor, belki bu yıl, belki gelecek yıl mutlaka alacağız”.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.