banner113

Antalya valisinden muhtarlar günü mesajı!

banner106

Antalya valisi Ersin Yazıcı 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Antalya valisinden muhtarlar günü mesajı!
19 Ekim 2020 Pazartesi 09:11

banner108
banner238
Vali Yazıcı mesajında şunları ifade etti.
Muhtarlık müessesemiz, demokrasi zincirinin ilk halkası ve vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapıdır. İnsan merkezli yönetim mirasımızın eseri olan muhtarlık, yaklaşık iki asırlık geçmişiyle çok işlevsel ve önemli bir müessesedir.
Demokrasinin en ücra noktalara kadar ulaşmasını sağlayan ve vatandaş ile seçilmiş-atanmış yöneticiler arasındaki iletişimde önemli bir köprü vazifesinde olan muhtarlık, milletimizin eli, gözü ve kulağı mesabesindedir. Muhtarlarımız halkımızın her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileridir.
Devlet ile millet bütünleşmesinde en ön saflarda olan ve milletimizin güçlü iradesinin yereldeki temsilcileri olan muhtarlarımız; bağımsızlığımız ve hürriyetimize kastedildiği zamanlarda her daim en ön saflarda yer almış gururumuz olmuşlardır. Hain darbe girişimi 15 Temmuz’daki duruşlarıyla bunu kanıtlamışlardır. Yine tüm insanlığın sınandığı pandemi sürecinde de kıymeti daha çok anlaşılan muhtarlarımız; kültürel değerlerimizin korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında da önemli çalışmalara imza atmaktadırlar. Demokrasinin temel taşı olan muhtarlıklarımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Önceliğimiz onların dile getirdiği talep, istek ve şikâyetleri çözüme kavuşturmaktır.
Son yıllarda yapılan düzenlemelerle daha etkin ve güçlü hale getirilmiş olan muhtarlık müessesemizin ve muhtarlarımızın başarılarının katlanarak büyümesi için onlara her türlü desteği sunmaya hazırız.
Bu vesileyle bu kutsal ve kadim görevlerinde tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlar; çalışmalarında başarılar diler; en içten selam ve saygılarımı sunarım.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.