banner113

Av. Utku Gülen: Savunma durdurulamaz!

banner106

Alanya gençlik kolları hukuk işlerinden sorumlu Başkan yardımcısı Av. Ali Utku Gülen, çoklu baro sistemini eleştirdi

Av. Utku Gülen: Savunma durdurulamaz!
10 Temmuz 2020 Cuma 15:10

banner108
banner238
Av. Ali Utku Gülen Antalya  barosu adına yaptığı açıklamasında şunları söyledi.
Getirtilmek istenen çoklu baro düzeniyle mevcut iktidar partisi, her ne yaptıysa yanına çekemediği, ‘hak, hukuk, adalet’ temel taşlarından ayrılmayan baroları bölerek baroların muhalif gücünü kırmayı hedeflemektedir.

Yapılması istenen ‘çoklu baro’ düzenlemesinin hangi amaca hizmet edeceğini, bu düzenlemede ne amaçlandığını bile açıklayamayanlar, bir gün aynı adaletin kendileri için de lazım olacağını unutmaktadırlar. Oysa ki; adalet herkes için lazımdır.
-Öyle ki çoklu baro düzenlemesiyle, hakimlerimiz artık duruşma düzeninde sadece davacı vekili veya davalı vekili görmeyeceklerdir.  Hakimlerimiz baroların bölünmesiyle artık farlı siyasi düşüncelerden, farklı etnik gruplardan, farklı ırklardan baro üyeleri görüp tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybedecektirler.

- Baroların bölünmesi ve çoklu baro düzeninin getirilmesi sadece 80 baro üyesi avukatları ve diğer yargı mensuplarını ilgilendiren bir konu olmayıp 80 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Bir ayağı topal olan yargı sistemimizin maalesef diğer ayağını da topal bırakmak hatta topal ayağı kökten kesip atmak gayretindeler. Bu yeni yapılaşma çabasına hep beraber ‘Dur!’ demeliyiz. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyorum. Savunma durdurulamaz!

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.