banner113

Azakoğlu siyaset arenasına dönüyor mu?

banner106

Alanya siyasetinin duayeni olarak bilinen Şevki Azakoğlu, önümüzdeki 24 haziran'da yapılacak olan Milletvekiliği seçimlerinde Demokrat Partiden Antalya 1. sıra milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Azakoğlu siyaset arenasına dönüyor mu?
19 Nisan 2018 Perşembe 14:17

banner108
banner238

2007 yılında Demokrat Parti'den Antalya milletvekili adayı olan Şevki Azakoğlu, siyaset arenasına tekrar döneceğinin sinyallerini verdi. Demokrat Parti genel başkanı Gültekin Uysal ile sıkı bir dostluğu bulunan Azakoğlu, yakın çevresinin baskısı üzerine milletvekili olabileceği konuşuluyor. Geçmişte Alanya'da yapılan bir çok yatırımında pay sahibi olan Azakoğlu ise milletvekiliği adaylığı konusunda sessizliğini sürdürüyor.
ŞEVKİ AZAKOĞLU KİMDİR?
İlkokulu Alanyada, ortaokulu Ankara Yükseliş kolejinde, Lise eğitimimi ise İstanbul Hürriyet kolejinde tamamladı. Askerliği ise İstanbul Kasımpaşada yaptı. Ahmet ve Handan isimli iki çocuk babası. Turizm işi ile iştigal ediyor. 
SİYASET YILLARINDAKİ AZAKOĞLU?
Siyasi bir aileden geliyor. Demokrat Partili bir aileden gelmesi nedeni ile aynı çizgide devam etti. Demokrat Parti ile siyasete başladı. Daha sonra ise eniştesi Ahmet Tokuş iki dönem DP Antalya Milletvekili yaptı. İki dönemde intikal olduğu için milletvekili kesintiye uğradı. Hatta büyük dedesi Ahmet Asım Güceoğlu 1901 ve 1904 yılları arasında Alanya Belediye Başkanlığı yapmıştır. 
Akabinde Adalet Partisi döneminde amcası İzzet Azakoğlu Alanya Belediye Başkanlığı yaptı. Sonuç itibariyle böyle siyasi bir aileden gelmekte
DÖNEMİN DOĞRU YOL PARTİSİ YÖNETİMİ
Demokrat Parti kapandıktan sonra Adalet Partisinin Alanya kurucularını büyükleri yapmış olup, kendisi de bu geleneği devam ettirerek, lise yıllarında gençlik kollarında siyasete başladı. 
Okul ve askerlik hayatı bittikten sonra 1984 itibariyle DYP yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 1998'e kadar DYP'nin çeşitli kademelerinde görevine devam etti. 
2003-2007 yılları arasında DYP Alanya ilçe başkanlığı ve Antalya il yönetim kurulu üyeliği ile Genel Merkez Merkez Yürütme Kurulunda görevlerinde bulundu. Buarada 2007 yılında Demokrat Parti aday adayı oldu. 
İlçe Başkanlığı dönemimde 2004 yılında Kestel beldesinden Adem Murat Yücel, Konaklı beldesinden Abdullah Sönmez ve il genel meclis üyeleri çıkararak partisini o dönem güzel bir çıkış yakalaşmıştır. 
Ancak 2007 yılında DYP ile ANAP'ın birleşme sürecine girsede buradan sağlıklı sonuç çıkmayınca ister istemez merkez sağda kopmalar oldu.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.