banner113

Bakan Çavuşoğlu, memleketi Alanya'dan dünyaya mesaj verdi

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile Amerika arasında bir tercihte bulunulmadığını belirterek, "Biz rejimle Amerika, Fransa, İngiltere arasında da bir tercihte bulunmuyoruz.

Bakan Çavuşoğlu, memleketi Alanya'dan dünyaya mesaj verdi
14 Nisan 2018 Cumartesi 21:09

banner108
banner238
"Oldu, olacak, olmayacak'. Bizlerle de hep temas içinde oldular. ( ABD Başkanı Donald) Trump, Cumhurbaşkanımızı (Recep Tayyip Erdoğan) aradı, askeri, diplomatik, istihbari düzeyde. Diğer ülkelerle de Cumhurbaşkanımız bugün (İngiltere) Başbakan May ile görüştü." diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"Biz bu müdahaleyi doğru bulduk. Türkiye'den bazıları çıkıyor, 'Siz zalimlerin müdahalesine niye doğrudur diyorsunuz. Miraç gecesinde buraya roket indi, neden bunu doğru buldunuz?' O roketler, füzeler Suriyeli kardeşlerimizin üzerine inse ilk karşı çıkan biz oluruz. Ben bu durumda tüm kandillerde, Kadir gecesi dahil, ramazanın her gecesinde, bayramlarda kendi insanını Suriyeli kardeşlerimizi kimyasal silahlarla, varil bombalarıyla açlığa terk ederek, zindanlarda ölüme terk eden ve bugüne kadar bir milyon insanı öldüren bir zalimin mi yanında duracağız. Sırf Müslüman diye böyle bir zalimi mi destekleyeceğim?"
"Amerika'nın yanlışlarına da en güçlü şekilde karşı çıkıyoruz"
Doğru ile yanlışı çok iyi ayırt etmek gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, Amerika'nın yanlışlarına da en güçlü şekilde karşı çıktıklarını dile getirdi.
En güçlü karşı çıkan da kendileri olduğunu, yüzlerine söylediklerini anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"Veya İsrail veya başkası fark etmez. Ama biz ikisi arasında niye tercih yapmak zorunda kalalım. Sırf Müslüman diye bir zalim desteklenmez. Sırf Müslüman diye DAEŞ terör örgütü desteklenir mi? Müslüman geçiniyor, onun Müslüman ile de bir ilgisi yok. Herkesten fazla biz mücadele ettik DAEŞ ile. Efendim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ama terörist. Ben onun arkasında mı duracağım? Kendisini gelip, benim vatandaşımın ortasında patlatıp, onlarca, yüzlerce vatandaşımı öldüren ki Müslüman veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı diye ben onu savunamam. Biz her zaman mazlumun yanındayız, zalimin karşısındayız. Kim olursa olsun o yüzden yalnız burada da bir samimiyetsizlik var. Bu rejim daha önce de kimyasal silah kullandı, hep kırmızı çizileri geçti. Göstermelik, kendi kamuoyuna yönelik hareketleri de doğru bulmuyoruz. Üstelik niye sadece kimyasal silah kullandığı zaman hassas oluyoruz da her türlü silahlarla en son bir ay içinde on binlerce kişiyi sadece Doğu Guta'da öldüren bir rejime bir zalime, tepki göstermiyor ya da hesap sormuyoruz."
"Neden zindanlarda insanları aç susuz öldüren bir zalime ne yapıyorsun demiyoruz da sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman tepki gösteriyoruz.? Sonuç odaklı olmalıyız." diyen Çavuşoğlu, artık bu rejimin Suriye'nin başında kalmaması gerektiğini vurguladı.
Bu rejimle Suriye'nin bütünleştirilmemesi gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, kendi insanlarını acımasızca öldüren bir insanın bir ülkeyi yönetemeyeceğini, birleştiremeyeceğini, kaosun devam edeceğini söyledi.
Çavuşoğlu, Türkiye'nin 1,5 yıldır süreç için gece gündüz çalıştığını, riskler de aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"En son Anayasa Komisyonu kurulması kararını verdik. Soçi'de, Cenevre'ye bağladık buradaki kararlarımızı. Daha rejim henüz Anayasa Komisyonuna liste vermedi. Muhalefet de liste veriyor, biz verdik muhalefet adına. Rejim de verecek, onların içinden bir komisyon oluşturulacak ki ülkelerin anayasası hazırlansın. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu rejim siyasi çözüme inanmıyor. Özellikle Doğu Guta'daki katliamlardan sonra askeri çözümler. Doğu Guta'dan sonra ne olacak, Homs, ondan sonra İdlib, İdlib'den sonra insanları katletmeye devam edecek. Böyle bir rejime ben yürü öldürmeye devam et mi diyeceğim? Sonuçta zalimin karşısında kim varsa, onunla iş birliği yerine gelirse, işimize gelirse yaparız. Teröre karşı kim samimiyse onunla da iş birliği yaparız. DAEŞ'e, PKK'ya karşı olduğu gibi yaparız. Burada bizim tavrımız, tutumumuz ilkelidir. Biz Rusya ile Amerika arasında bir tercihte bulunmuyoruz. Biz rejimle Amerika, Fransa, İngiltere arasında da bir tercihte bulunmuyoruz. Sadece o münferit olayla ilgili doğru mudur, yanlış mıdır? Doğruysa eksiklikleri nedir? Bunu söylüyoruz. Bundan sonra da bu ilkeli tutumumuzu sürdüreceğiz. Ama bizim gayemiz Suriye'ye bir siyasi çözüm getirmek, barışı tekrar Suriye'ye getirmek, Suriye'nin istikrarını, sınır ve toprak bütünlüğünü garanti altına almak, biz bu konuda samimiyiz."
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PKK, FETÖ, onların da ensesinden tutup getiriyor, adalete teslim ediyoruz. Onlara rahat yok, nerede olurlarsa olsunlar onlar bundan sonra rahat yaşayamayacaklar." dedi.

Ülke için 17 senede çok şey yaptıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin bölgesi, milleti, geleceği, vizyonu, hedefleri için dünyadaki mazlumların umudunu kaybetmemesi için çok daha güçlü olması gerektiğini dile getirdi.
Türkiye'de mega projeleri hayata geçirmeye devam edebilmek için her alanda güçlü olmak gerektiğini aktaran Çavuşoğlu, "Artık bahanemiz yok. Artık darbeler dönemini geride bıraktık, artık sistem değişti. 2019 itibarıyla artık önümüzdeki seçimlerden sonra cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Türkiye'ye istikrar, güven geliyor. Oturduk konuştuk Milliyetçi Hareket Partisi ile vatanını milletini seven siyasetçilerle bir araya geldik." diye konuştu.
Türkiye'nin çok daha güçlü olacağına değinen Çavuşoğlu, artık koalisyonlar döneminin bittiğini, MHP ile Türkiye ve milli dava için omuz omuza vererek çalıştıklarını söyledi.
İki ayrı parti olduklarını, her konuda ittifak olmayabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"Birbirimize saygı duyacağız, farklı görüşlerimizin olduğu yerde birbirimize düşman olmayacağız. Aile içinde farklı görüşler olmaz mı? Olabilir. ya parantez içine alırız ya da o konuda uzlaşı kültürünü oluştururuz, uzlaşırız bir yerde. Farklı düşündüğün yerde uzlaşı kültürünün ön plana çıkması lazım. Farklı parti, birbirimize de saygı duyacağız ama devlet, millet, vatan bayrak söz konusu olduğunda el ele omuz omuza gücümüzü birleştireceğiz. 2019 seçimlerinde de böyle olacak. Saflar belli oldu. Bir tarafta milli duranlar bir tarafta diğerlerini bilmiyorum artık nerede duruyorlar. Onları milletimize bırakıyoruz, onların kararını milletimiz verecek."
"Terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz"
İçeride ve dışarıda terörün her türlüsüyle mücadele ettiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, sorunlara çözüm bulmak, yaralara merhem olmak için çok çaba sarf ettiklerini anlattı.
Çavuşoğlu, Suriye'deki savaşı bitirmek için 1,5 yıldır ne kadar çaba sarf edildiğinin görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Astana, Soçi, Cenevre süreci. Samimi olan herkesle de iş birliği yaptık. 1,5 yıldır Rusya ve İran ile de iş birliği yaptık. Çünkü diğer platformlardan iş çıkmadı. Uluslararası Suriye destek grubundan hiçbir karar bile çıkmadı. Fikirdaş ülkeler grubu oldu, hiç fikirdaş olamadık. Oradaki ülkelerin hepsinin farklı gündemi, ajandası var. DAEŞ'e karşı koalisyon oluşturduk, 65 ülke. Fakat koalisyonun içindeki önemli ülkeler terör örgütünü yani YPG, PKK'yı tercih ettiler. 65 ülke bir DAEŞ'e karşı mücadele edemedik. Ama bir terör örgütünü mücadele için ortak seçtik, bu hayati bir hatadır, çok ciddi bir hatadır."
Zamanında Afganistan'da, Rusya'ya karşı oradaki terör örgütlerine destek veren ülkelerin Afganistan'da bugün o terör örgütüyle mücadele ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, mücadelenin terör örgütlerine karşı yapılması gerektiğini söyledi.
Bu kadar terör örgütünün ortaya çıkmasının sebebi ne?" diye soran Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Destek bulmadan terör örgütleri güçlenebilir mi? YPG, PKK Suriye'de destek bulmasa, Amerika'dan silah almasa Türkiye'ye roket gönderme cüreti bulabilir mi? Türkiye'ye roket gönderme cüretinde bulundu da ne oldu? Tepesine inmedik mi? İnlerine girmedik mi? O kazdıkları tünelleri kim yaptırdı, bir terör örgütünün böyle teknolojisi mi var? Yerin altına hastaneler, yoğun bakım üniteleri bile kurmuşlar. Legal olan bir ülke ya da kurum yerin altına mı iner? Bunlar terör örgütleri. O yüzden hep çukurlarda, inlerde, mağaralarda yaşar ama kahramanlarımız onlar nerede olursa olsun buluyor, tepesine biniyor. Yurt dışındaki hainlere ne yapıyoruz? PKK, FETÖ, onların da ensesinden tutup, getiriyor, adalete teslim ediyoruz. Onlara rahat yok, nerede olurlarsa olsunlar onlar bundan sonra rahat yaşayamayacaklar. Nerede olurlarsa olsunlar ensesinden tutup, yakalayıp getireceğiz. Milletimize sözümüz var, bu acıyı yaşatanlardan kanımızın son damlasına kadar milletçe hesap soracağız."

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.