banner113

Bakan Cavuşoğlu, O ülkeye gidiyor...!

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Katar'a gidiyor. Çavuşoğlu'nun Katar ziyareti sonrası Suudi Arabistan'a geçebileceği bildirildi

Bakan Cavuşoğlu, O ülkeye gidiyor...!
13 Haziran 2017 Salı 23:46

banner108
banner238

Çavuşoğlu temasları hakkında açıklama yaptı: "Tarafları dinlemek lazım. Herkesle görüştük. Cumhurbaşkanımız görüşmeler yaptı. Yarın Katar ve program hazırlanırsa Suudi Arabistan ile görüşeceğiz. Dışişleri Bakanı ülke dışında, diğer yetkililerle görüşeceğiz. Katar'a ziyarette bulunacağız. Ve biz nasıl katkı sağlayabiliriz diye görüşeceğiz."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız 14 Haziran 2017 tarihinde Katar'ı ziyaret edecektir. Sayın Bakanımız bu ziyareti sırasında Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani'yle görüşecek, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani tarafından da kabul edilecektir. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra bölgedeki son gelişmeler istişare edilecektir" denildi. 

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, söz konusu kararlardan birkaç gün sonra yayımladığı ortak bildiride ise Katar tarafından desteklendiği öne sürülen, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de yer aldığı 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddiasıyla "terör listesine" alındığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizini çözmek için çeşitli ülkelerle diplomasi yürütüyor.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.