banner113

Başkan Yücel: Alanya olarak yoğun bir bayram geçireceğiz

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Yücel: Alanya olarak yoğun bir bayram geçireceğiz
16 Temmuz 2021 Cuma 13:28

banner108
banner238

Başkan Yücel "9 günlük bir bayram tatili sürecine giriyoruz. Alanya Belediyesi olarak tüm birimlerimizle halkımızın ve kentimizde tatil yapan yerli ve yabancı misafirlerimizin huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirebilmeleri için tüm çalışmalarımızı yaptık, gerekli önlem ve tedbirlerimizi aldık. Çözüm Masamız ve tüm birimlerimiz bayram süresince de 7/24 görevlerinin başında olacaktır. 

TURİZM
Bayram tatili dolayısıyla kentimizde büyük bir nüfus artışı ve yoğunluk yaşıyoruz. Bayram sürecine girmeden bunu hissetmeye başladık. Güvenli Turizm Sertifikasıyla hizmet veren turistik tesislerimize doluluk oranları en üst seviyelerdedir. Otellerimizdeki bu yoğunluk nedeniyle kentimize gelmek isteyen tatilcilerin önceden rezervasyonlarını yaptırmaları sorun yaşamalarını engelleyecektir. Sokak, park ve sahillerde uygunsuz görüntülerin oluşmasını kesinlikle istemiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın da konaklama konusunda mağduriyet yaşamasını, zor durumda kalmasını istemeyiz. 



TRAFİK
Covit 19 normalleşme  sürecinde  güvenli seyahat etmek istemeleri nedeniyle tatil için  gelen misafirlerimiz kendi özel  araçları ile seyahat etmeyi tercih etmektedir. Bu nedenle özellikle turizm bölgelerinde  trafik  yoğunluğu  artmıştır. Bu sebeple  tüm hemşerilerimiz  ve misafirlerimizden  trafikte  saygılı ve hoşgörülü davranmalarını  ve kurallara  uymalarını, trafik akışını aksatacak davranışlardan uzak durmalarını  rica ederim. Kuyular önünü ile iskele caddesinde bayramda saat 21.00 ila 01.00 arası kapalı olacak. 

KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ
Kurban Bayramı ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık.  
Merkez Oba Mahallesi Karakocalı Tünel Üstü, 
Konaklı Menderes Bulvarı,
Mahmutlar Sanayi Sitesi altı, 
Demirtaş Yenidamlar Cami yanında olmak üzere 4 ayrı noktada kurbanlık satış hizmetimiz devam etmektedir. Veteriner hekimler kontrolünde sağlık taramaları yapılan kurban satış alanlarımızdan vatandaşlarımız güvenle kurbanlık alışverişlerini yapabilirler.
Bayramda da 4 noktada,   
Eşgilik Düğün Salonu,
Gazipaşa Dolmuş Durağı, 
Mahmutlar Şantiyesi ve
Payallar Hizmet Binasında hazırlayacağımız alanlarda ücretsiz kesim hizmeti vereceğiz. Vatandaşlarımız çözüm masamızdan ya da internet sitemizden randevu alarak kurbanlarını kestirebilirler. Vatandaşlarımızdan kurban bayramı süresince temizlik ve hijyen kurallarına uymalarını hassasiyetle rica ediyorum. Kurban atıklarını mutlaka poşetleyerek atalım, kesinlikle boş alanlara, ormanlık alanlara kurban atıklarını atmayalım. Belediyemiz temizlik işleri şantiyelerine kurban atıklarınızı getirebilirsiniz. Hava çok sıcak olduğu için koku, kötü görüntü ve etrafa mikrop ve sinek yayılmasına izin vermeyelim.
PANDEMİ
Covid 19 Normalleşme sürecindeyiz ancak pandemi hala bitmedi. Tüm ülke genelinde olduğu gibi kentimizde ve Antalya Bölgesinde artış var. Lütfen bayram süresince pandemi kurallarına uyalım. Tam aşılı olsak bile kalabalık ortamlardan uzak duralım, maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyalım.
HAYIRLI BAYRAMLAR
Bayramın Birinci günü, 20 Temmuz Salı günü saat 14.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde protokol ve vatandaşlarımızın bayramlaşma töreni yapılacaktır. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak bayramlaşmaya vatandaşlarımızı davet ediyorum. 
Alanya halkımızın, kentimizde bulunan yerli ve yabancı misafirlerimizin ve Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. 
Umarım salgın gölgesinde geçirdiğimiz son bayramımız olur temennisiyle birbirimize sıkıca sarıldığımız, özlemle kucaklaştığımız nice bayramlara erişmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Herkese mutlu bayramlar diliyorum. 

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.