banner113

Başkan Yücel, Alanya'yı konuştu!

banner106

Gaye Çoşkun'un Haberin Manşetine konuk olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bir çok önemli konuda bilgi verdi

Başkan Yücel, Alanya'yı konuştu!
27 Eylül 2020 Pazar 14:18

banner108
banner238
Covid-19'un ülkede görülmesiyle birlikte Alanya Belediyesi olarak tüm tedbirleri aldıklarını belirten Yücel, kuralları farklı dillerde de anlattıklarını söyledi. Yücel, "11 Mart günü ilk sokağa çıkma yasağının uygulandığı günden beri yerel yönetim, vefa grupları ile birlikte elimizden gelen gayreti gösterdik. En iyi çalışan yerel yönetimlerdendik. Halkı bilgilendirme noktasında halka bunu anlatma konusunda ve halkın yapması gerekenleri her şekilde anlattık. Tedbirleri ve kuralları yerli ve yabancı herkese bunu ilettik.  Yabancı dillerle de anlattık. Biz bir tek  vatandaşımızın bile bundan etkilenmeden, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir toplum oluşturma adına beraber bunun altından kalkmaya çalışıyoruz. Bizde daha millet olarak dayanışma, birlik, paylaşmak daha da etkindir. Biz de onun için daha sağlıklı bir ortamda geçireceğimiz de inanıyorum" diye konuştu.

'HES KODSUZ ALINMIYOR'
Alanya Belediyesi'ne HES kodsuz vatandaşların alınmadığını söyleyen Yücel, "Kovid hastası olan bir hastanın kesinlikle karantinadan çıkmaması. Kendi sağlığından ziyade toplumun sağlığını bozması affedilebilir bir şey değil. Şu anda hem kamu kurum kuruluşlarında, hem de belediyemizde hiç kimseyi HES kodsuz almıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları herkesin evi, herkesin mekanı. Ama oradaki yapılan bir uygulama herkesin sağlığı için yapılan bir uygulama. Vatandaşımız buraya geldiğinde belediyeye veya kamu kurum kuruluşuna alınmıyor diye düşünmeyecek. O vatandaş günde 5-10 kişi ile karşılaşıyorsa biz belediyede 1000 kişiyle karşılaşıyoruz. HES kodu olmadan kimsenin işlemini yapmıyoruz.  Olmayan herkese de yardımcı oluyoruz. Görevli arkadaşlarımız herkese yardım ediyor. Ama o belediyeden kimseyi de boş göndermiyoruz" dedi.

'GÜNDE 2500 ÇAĞRI'
Pandemi süreci ile birlikte Çözüm Masası'na gelen çağrıların da arttığını bu sebeple de ekibi büyüttüklerini söyleyen Yücel, "Biz çözüm masasını orada bulunduruyoruz ki insanlara faydalı olabilsin diye. Kovid zamanında 400-600 arasında değişirdi maksimum 700'e çıktı çağrı merkezine gelen çağrılar. Biz oradaki hem görevli sayısını iki katına çıkardık hem de hatları ulaşılabilirliği arttırdık. 2000-2500'e kadar gelen çağrı vardı. Bunların hepsine ulaşmaya çalıştık. Ekiplerimiz sağ olsunlar hiç durmadılar. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevli arkadaşlarımız da hiç durmadı. Gerek kolluk kuvvetlerinde olsun, gerek kaymakamlığımız gerek salonda görevli olan tüm kurumlardaki arkadaşlarım hiç durmadı. Eksikliğimiz var mıydı? vardı tartışılır. Onları da telafi ettik insanoğluyuz sonuçta" diye konuştu.
'RUHSAT DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYAN TEK BELEDİYEYİZ'
Alanya Belediyesi'nin ruhsat değişikliği talep edenlerin taleplerini geri çevirdiğini, hiçbir barın açık olmadığını söyleyen Yücel, "Eğlence sektörü ile ilgili bizim ruhsat müdürlüğümüzde bu turizm bölgelerinde değiştirmeyen tek belediye bizdik. Bar statüsünde olan yerler açılmadı bunu yapan tek belediye bizdik çünkü felaket geliyor. Desinler ki Alanya Belediyesi bir tane ruhsatı değiştirdi. 1 tane şu uygulamayı yaptı. Değiştirmedik ve sonucunda ne oldu? Bakanlık onlara göre tekrar bir daha düzenleme yaptı ve yeni yeni tedbirler aldı. Buna gerek var mıydı? yoktu. Diyorum ki bu sene böyle geçecek arkadaşlar. Tamam bu sene siz zarar gördünüz. Biz buradaki insanları tatile gelen insanlara zarar vermeden burada herkes eğlenceye gelmiyor. Dinlenmeye kültürel varlıkları gezmeye eş dost akraba ziyaretlerine geliyor. Onlara da zarar vermeden bu seneyi atlatalım.  Sizin ekmeğinizi gelecek seneye telafi ederiz. Kendim yaşadım ki insanlara yaşadığım ızdırabı acıyı anlatmak için buradayım.  
'HERŞEYDEN ÖNCE EĞİTİM'
Sağlık ve eğitim önemli olan. Bir nesil 6-7 aydır okullardan uzak. Hazırlık okulları, sadece 8 ve 12'ler gidebiliyor. Onlar da biri sınıf ve üniversite eğitimine geçebilmeleri için. Her şeyin başı eğitim ile başlıyor. Eğitimden yanayız çocuklarımızın geleceğinden yanayız. Daha sağlıklı daha bilinçli bir nesil yetiştirmek. Bir nesil kayboluyor sadece dijital ortama kendimizi itiriyoruz şu anda.  Zaten insanlara bir alışkanlık bağışıklık yapıyor. Alışkanlıklardan kurtarmak zaman alacak. Dünyanın en eğitilmiş kişilerinin hangi ortamlarda eğitim gördüğünü hepimiz biliyoruz. Dijitalden tabii ki yararlanacağız ama örneğin Alanya Belediyesi dijital ortamları çok iyi kullanan, hizmet veren elit bir belediye ama biz sadece hizmet alma ve vermede kullanıyoruz dijital ortamı.  Ben kendi çocuklarım da zorlanıyorum bunu ifade etmekte hepimizde zorlanıyoruz. Ondan dolayı okulların açılabilmesi, sağlıklı eğitim şu anda önemli bizim yapabileceğimiz ekonomi sonra. Biz eğitimi ne kadar destekleyip başarılı çıkabilirses zaten ekonomi ileriki yıllarda telafi olur" dedi.

'TAHSİLAT YÜZDE 40 DÜŞTÜ'
Pandeminin Alanya Belediyesi'ne olan zararını anlatan Yücel, "Geçtiğimiz ayda geçen yıla göre tahsilat oranımızda yüzde 40 küsurlarda kayıp, hedeflediğimiz noktalarda da yüzde 50'lerden aşağıda. Sadece temmuz ayında. Ağustosta da bunlara yakın bir değer. Biz aldığımız vergilerle hizmet eden bir kurumuz. Bugüne kadar getirdik bundan sonra da yükümlülüğümüz devam edecek. Hizmetlerimiz aynı şekilde devam edecek. Ama bir ben değil bir Alanya Belediyesi değil, devletin tüm kurumları hepsi aynı şekilde zorlandı. Ülkede birkaç tane sektörde artış var. Dünyanın neresine bakarsanız bakın bu hastalık dönemini en iyi yöneten ülkelerden birisi olduk. Buradan sağlık bakanımız ve bununla ilgili diğer kurumlara çok teşekkür ediyorum. Türk milletine de bu süreci iyi götürdükleri için teşekkür ediyorum. Ekonomi konusunda baktığınız zaman diğer ülkelere göre yine iyiyiz. İngiltere'yi görüyorsunuz  tarihte olmayan en üst bir borç seviyesine çıktı. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak o rakamları görmedik. Ekonomi olarak bir sıkışıklık var mı var ama bu sadece Alanya'nın ya da Türkiye'nin değil tüm dünyanın bir sorunu. Toplum olarak bunu kabul etmek lazım. Bu süreci nasıl geçirebiliriz onun hesaplarını yapmak zorundayız millet olarak" dedi. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.