banner113

Başkan Yücel: Benim ağzımdan çıkmayan sözlere itibar etmeyin!

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Mahallesinde uygulamaya başlayan kentsel dönüşümle ilgili bazı kesimlerin menfaat sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, mahalle halkına önemli mesajlar verdi.  

Başkan Yücel: Benim ağzımdan çıkmayan sözlere itibar etmeyin!
06 Eylül 2018 Perşembe 12:57

banner108
banner238

Yücel, bugün encümen toplantısı sonrasında gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, Cumhuriyet mahallesinde uygulamaya başlayan kentsel dönüşümle ilgili olarak mahalle halkına uyarıcı açıklamada bulundu. Yücel "Alanya belediye çevre şehircilik bakanlığından belgesi kentsel dönüşümle ilgili belgesi almış tek yetkili kurumdur. Ancak gördük ve duyduk ki bizim dışımızda bazı kesimler kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapmaya başlamış. Apartman kapıcısı dahi bu işe soyunmuş. Kapıcı haritacı olmuş, müdür olmuş, planlayıcı olmuş. Öncelikle arkadaşlar bu tip insanlara itibar etmeyin. Tek yetkili Alanya belediyesidir. Planıda projeyi de yapan Alanya belediyesidir. Biz burada iyi niyetliyiz.
FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYİN
İyi niyetimizi suistimal etmeye çalışan maalesef kesimler var. Biz projeyi ve planı bitirilelim ardından hissedarlar hangi müteahhitle anlaşacaksa yaptırsın. Yok yaptırmak istemeyim bize yapın derlerse tabiki yapacağız. Bu arada yine öğreniyor ve duyuyoruz ki hisseler toplanmaya başlanmış. Çok yanlış. Mahalle halkımızı uyarıyoruz. Bu tip uyanıklara fırsat vermeyin. En kısa zamanda projemiz ve planımız bitecek. Yine benim ağzımdan çıkmayan hiç bir konuya da itibar etmeyin. Biz bu işi için elimizi taşın altına koyduk. Fırsatçılara yol vermeyin" dedi.

İŞTE ALANYA BELEDİYESİNİN UYGULAYACAĞI PROJE AYRINTILARI
Alanya Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Bilgilendirmesi


İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisine bulunan 37.3 hektar alan üzerinde devam eden projemiz adımları ve yapılan çalışmalar şu şekildedir;
Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizin 
1. Aşaması olan Riskli Alan İlanı için yapılan çalışmalarımız neticesinde; Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 37.3 hektar yüzölçümüne sahip alanın, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında kanunun 2 inci ve Ek 1 inci maddelerine göre “Riskli Alan” ilan edilmesi hakkındaki 20.11.2017 tarihli 2017/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 13.01.2018 tarihli ve 30300 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Alanya Belediyesi olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden 89714382-501.99-E.44327 sayılı yazısı ile Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 37.3 hektar yüzölçümüne sahip alanın üzerinde yapılacak projelerin tamamının yürütülmesi için yetki Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Belediyemize devredilmiştir. 
Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınan yetki devri ile beraber, 

Kentsel Dönüşüm projemizin 2. ve 3. Aşamalarını kapsayan süreç, Cumhuriyet Mahallesine İlişkin Mevcut Durum Değerlendirme, Hak Sahipliliği Tespiti ile Matematiksel ve Finansal Model Belirlenmesi iş ve işlemlerine başlanılmıştır, çalışmalarımız devam etmektedir.

Projemizin 4. Aşaması olan Saha Ofisinin İnşaası ve Organizasyonun yapılması işlemlerine başlanılmış ve inşaat aşamasına gelinmiştir. Geçici saha ofisimiz Cumhuriyet Mahallesi Palmiye Sokakta hizmet vermektedir.
 Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin, sürecin geri, kalan kısmı olan 
5. Kentsel Tasarım Projesi ve Süreç Takibi, 
6. İmar Planı Çalışmaları, 
7. Uzlaşma Görüşmeleri ve Sözleşmelerin İmzalatılması safhaları ise İhale Süreci devam etmekte olup, gereken tüm bilgi ve hizmetlere Cumhuriyet Mahallesi Palmiye Sokakta hizmet veren Saha Ofisimize (Tel:510 21 87) ve Alanya Belediyesi Merkez Hizmet Binasın da Plan ve Proje Müdürlüğümüze başvurabilirsiniz.
Saha ofisimize müracaat ederek iletişim bilgilerinizi verdiğinizde, sizlere yeni aşamalarla ilgili bilgi vermemiz daha kolay olacaktır.
Sizlerin de Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemiz sürecinde vereceğiniz destekler için şimdiden teşekkür ederiz.
Hüseyin Kalaycı/ALANYA
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.