banner113

Başkan Yücel, binlerce vatandaşla adeta şov yaptı

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, binlerce vatandaş ile Demirtaş Kültür merkezini hizmete açtı

Başkan Yücel, binlerce vatandaşla adeta şov yaptı
24 Mart 2018 Cumartesi 16:05

banner108
banner238
Demirtaş Çok amaçlı Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Tören'de bir konuşma gerçekleştirilen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptıkları hizmetleri sıraladı. 
Alanyamıza kazandırdığımız Demirtaş Kültür Merkezi’nin açılış törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Sözlerime başlarken,

ZeytindalıHarekatı’nda  güzel vatanımızın müdafaası için terörle mücadele veren kahraman Türk Ordumuza Alanya’dan sevgilerimizi, selamlarımızı gönderiyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Alanya halkı dualarıyla onların yanındadır ve destekçisidir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kısa süre önce Alanyamızda kalbimize gömdüğümüz Uzman Çavuş Fatih Uysal’a ve vatanı için savaşırken şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. Onları şükran ve minnetle anıyorum.

2016 yılında temelini attığımız Demirtaş Kültür Merkezi’nin açılışını bugün yine sizlerle birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 6 Milyon TL’lik yatırımla tamamladığımız Demirtaş Kültür Merkezi’ni, halkımızın ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veren bir sosyal tesis olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz.
Proje ve hizmetlerimizi planlarken, Alanya’yı bir bütün olarak düşünüyoruz. Tüm mahallelere eşit ve adaletli şekilde hizmetlerimizi götürüyoruz. Göreve geldiğimizde, “Merkez’de ne varsa, kırsal mahallelerimize de aynısı olacak.” demiştik. İşte bugün bu sözümüzü yerine getiriyoruz. 

Demirtaş Kültür Merkezi’mizin bin kişilik kapasitesiyle, Demirtaş ve çevresinde bulunan 22 mahalleyle birlikteKestel, Mahmutlar ve Kargıcak’da yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet vereceğiz.Demirtaş Kültür Merkezi’ndetoplantı, kongre ve konferans gibi çeşitli etkinlikler de düzenleyebileceğiz.Sadece bugünü değil, 30-40 yıl sonrasını da düşünerek planladığımız binamızın statiği ve mimari yapısını, gelecek yıllarda 2-3 kat daha arttırarak, tiyatro ve  sinema salonu yapabilecek özellikte tasarladık. Talep ve ihtiyaçlara göre yeni salonlar yapacağız.
Düğün, nikahve sünnet gibi kültürümüze ait törenlerin de yapılabileceği Merkezi’mizde gençlerimizi ve öğrencilerimizi unutmadık. Şimdiden 10 bine yakın kitabın bulunduğu kütüphanemiz geleceğimizin mimarı çocuklarımıza en iyi şekilde hizmet verecektir. Çocuklarımız hem burada kitap okuyabilecek, hem derslerini yapabilecek, hem de bilgisayar kullanmayı öğrenip, internetten ücretsiz faydalanabilecektir. 

Engelli vatandaşlarımızın da kullanımına uygun olarak tasarladığımız Kültür Merkezi’nde geleneksel değerlerimizi, örf ve adetlerimizi yaşayıp, yaşatarak gelecek nesillere aktaracağız.
Bugün burada Değerli Demirtaş halkımıza bir müjde daha vermek istiyorum.

Demirtaş’ın en önemli sorunlarından biri olan Demirtaş YenidamlarKöprüsü’nüninşaatına başladık. Yıllardır “ha yıkıldı yıkılacak” denilen, vatandaşlarımızın üzerinden korkarak geçtiği, yıllardır birtürlü yapılamayan bu köprüyü yapmak da bizlere nasip oldu. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı bu köprüyü en kısa zamanda tamamlayacağız. Şimdiden Hayırlı Uğurlu Olsun.
Demirtaş halkımızın şikayet konusu olan eski barınağı mevcut yerinden taşıdık. Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı barınağı olan Yeni Hayvan Barınağını hizmete açtık. Barınağımız, 2 yıldır can dostlarımız hayvanlarımıza hizmet veriyor. 

Bir açıkhava müzesi olan Alanya’mızın kültürel dokusunu hiç bozmadan gelecek nesillere aktarmak birinci önceliğimizdir. Tüm mahallelerimizde tarihi yapıları korumak için birçok çalışmalar yürütüyoruz. Demirtaş’dabulunan 800 yıllık Av Köşkü’nü restore ediyoruz. Anadolu Selçuklu köşk mimarisinin en önemli örneklerinden birisi olan Sedre Av Köşkü’nü tamamladıktan sonra Avcılık Müzesi olarak ziyarete açacağız. Syedra Kalesi de bizim için Alanya Kalesi kadar değerli bir kültürel mirastır. Korunması ve turizme kazandırılmasını hedefliyoruz.

Mahallelerimizin en büyük sorunlarından biri de yol ve ulaşımdı. Göreve gelir gelmez Alanya merkezde, mahallelerimizde, kırsal bölgelerimizde ve tüm yaylalarımızda asfalt seferberliği başlattık. 11 Milyon TL maliyetle kurduğumuz asfalt plentimiz ve ocağımızla asfaltı daha ucuza üretiyoruz. 4 yılda 800 km asfalt döktük. 185 km yeni yol açtık. Mahallelerimize, vatandaşlarımızın huzurla, güvenle kullandığı modern, kaliteli ve Avrupa standartlarında yollar kazandırdık.

Bu yaz da asfalt çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Yaylalarımızı ihya edeceğiz. Taşatan’dan çıkan bir vatandaşımızı, aracının tekerine toprağı değdirmeden Gören, Samsa, Köprübaşı,Gömürgen, Kadıyakası,  Gökbel, Sarımut, Dikmetaş, Söğüt, Tokar,  Kaş ve Koçdavut yolundan Demirtaş’a indireceğiz.
Doğu mahallelerimize çok önemli bir hizmet daha kazandırıyoruz. Çamlıca Mahallemize çok amaçlı yeni bir salon yapacağız. Projesi hazırladık, en kısa zamanda ihalesi yapıpve  inşaatına başlayacağız.

Yine, kırsaldaki kız çocuklarımız okuyabilsin diye Oba Kız Öğrenci Yurdunu, doğu ve batı mahallelerimizde 2 çok programlı liseyi,  Kestel ve Toslak Düğün Salonlarını, prestij caddelerini, Park Bahçeler Serasını ve sayamayacağım birçok yatırımı değerli Alanya halkımızın hizmete sunduk. 

“Her mahalleye bir park” projemizle, şimdiye kadar hiç parkı olmayan kırsal mahallelerimize çocuk oyun alanları ve parklar kazandırdık. 54 mahallemizde park çalışmalarını tamamladık.  14 parkın da ihalesini en kısa zamanda yapacağız. 2018 yılında parkı olmayan mahallemiz kalmayacak. Yeşil alanlarımızı 956. 997 metrekareden 2 milyon 1583 metrekareye çıkararak neredeyse 2.5 kart arttırdık. Temalı parklarla kentimize yeni bir vizyon kazandıracağız. Kızılalan’a da çocuklarımızın ve gençlerimiz için Macera Parkı Projemizi hazırladık. İnşallah ihalesini en kısa zamanda yapıp, çocuklarımızla buluşturacağız.

Kırsal bölgelerimizde birçok yer, Cumhuriyet tarihinden bu yana alamadığı yatırımları ve hizmetleri bizim dönemimizde aldı. Şimdiye kadar buralara hizmet eden ve emeği geçen tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, il genel meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, azalarına ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim. Ancak, artık hizmet zamanı bizde. İnşallah halkımızın bize duyduğu güven ve destekle çok daha güzel projeleri gerçekleştireceğiz.

Artık üreterek güçlenen, güçlendikçe büyüyen ve büyüdükçe de halkına daha çok hizmet eden bir belediyeyiz. 
Büyükşehir Yasasıyla 56 kat büyüyen kentimizin her noktasına, 2400 personelimizle, 500 iş makinesi ve aracımızla, merkez, doğu, batı mahallelerimize ve yaylalarımıza kurduğumuz 7 şantiyemizle, kaliteli, hızlı ve güler yüzlü hizmetlerimizi götürüyoruz. Kentimizin her bölgesine cm cm, ilmek ilmek hizmetlerimizi nakşediyoruz.
4 yıllık görev süremizde bize güvenen ve destek veren vatandaşlarımızı mahcup etmedik. Boş sözlerle, gerçekleşmeyecek vaatlerle vatandaşımızı oyalamadık. Artık,  bitirdiğimiz işlerle, ortaya koyduğumuz eserlerle karşınızdayız. Nisan ayından itibaren Alanyamıza kazandırdığımız projelerimizin açılış yada temel atma töreniyle daha sık sizlerin karşısında olacağız.
Halkımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek için, gece gündüz demeden Alanya için çalışıyoruz.  Alanya için hayal denilen şeyleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Yapılamaz denilen işleri yapıyoruz. Büyük Alanya’yı Büyük projelerle buluşturuyoruz.  

Alanya’nın yıllardır hasretle gerçekleşmesini beklediği Teleferiği 35 Milyon TL’lik bir yatırımla geçeğe dönüştürdük. Unesco Dünya Kültür Mirası adayı olan Alanya Kalesi’nin doğal ve tarihi yapısını korumak için hizmete açtığımız Teleferik, Alanya Kalesi’nin ulaşım ve trafik problemine en iyi çözümdür.  Zira,ilk 6 ayda250 bin kişi Teleferiği kullanarak Alanya Kalesi’ni ziyaret etti.  
9 Aralık’ta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Büyük Alanya’ya yakışan, halkımızın daha rahat ulaşabileceği ve daha iyi şartlarda hizmet verebileceğimiz yeni Belediye Hizmet Binamızın temelini attık. Belediye Hizmet Binası inşaatımız hızla yükseliyor.  Yaklaşık 70 milyonluk bir yatırım olan Belediye Hizmet Binamızı, 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, hizmete açacağız. 

Üretken Belediyecilik anlayışıyla Toslak Mahallemizde 94 dönümlük bir alana Güneş Enerji Santrali kurduk ve 11 Temmuzdan beri elektrik üretiyoruz. Ürettiğimiz elektriği satıyoruz ve elde ettiğimiz gelirle belediyemizin tüm elektrik ihtiyacını fazlasıyla karşılıyoruz. Güneş Enerji Santralimizden aylık ortalama 250-300 bin TL gelir elde ediyoruz. 
Alanya’ya kazandırdığımız bir diğer önemli tesis olan Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı’nın23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılışını gerçekleştireceğiz. Bu yaşam alanı eşsiz manzarasıyla, kafeteryalarıyla, piknik alanlarıyla,anfi tiyatrosuyla ve çocuk parklarıyla Alanya’nın yeni cazibe merkezi olacaktır.
Turizmin gözbebeği Alanya’ya, herkesin gıpta ile baktığı, eşi benzeri olmayan bir kent meydanı kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kent Meydanı projemiz hazırlandı. İnşallah 2018 yılı içinde ihalesini gerçekleştirip, ilk kazmayı vuracağız.  

Saray Mahallemizde Kapalı Halk Pazarı ve Oba Mahallemizde Cenaze Hizmetleri Binası inşaatları da tamamladık. Alanya’nın en önemli sosyal ihtiyaçlarını karşılayan bu iki tesislerimizin de açılışlarını önümüzdeki günlerde yaparak,halkımızın hizmetine açacağız.

Batı mahallelerimizde de 2018 yılında hizmetlerimizi katlayarak arttıracağız.  Güney Düğün Salonumuzun inşaatına başladık.Konaklı Düğün Salonu’nun da ihalesi biter bitmez temelini atacağız.ÇayarasıYaylamızda çalışmalarına başladığımız Ticaret Merkezinin bu yaz açılışını gerçekleştireceğiz.
Hizmet aşkımızla Alanya’yı yeni hizmetlerle, yeni projelerle buluşturmaya devam edeceğiz. 

Hizmetlerimizle altın çağını yaşayan Alanya’yı, refah seviyesi yüksek, mutlu  insanların yaşadığı, örnek alınan bir şehir yapmak için sivil toplum kuruluşlarımızla ve  toplumun tüm kesimleri ile işbirliği içinde kararlılıkla çalışıyoruz.
Birçok medeniyetin izlerini taşıyan ve farklı kültürlere ev sahipliği yapan şehrimizi yönetirken, kentin geleceği ile ilgili yeni kararlar alırken, üniversitelerimizle, kamu kurum kuruluşlarımızla, odalarımızla, derneklerimizle, muhtarlarımızla, siyasi parti temsilcilerimizle, meclis üyelerimizle, esnafımızla, turizmcilerimizle istişare ediyoruz; toplumsal mutabakat sağlıyoruz. Sorunlarımızı hep birlikte aşıyoruz. Kentimizdeki bu güzel uyum ve işbirliği için herkese teşekkür ederim.

Dünümüzle, bugünümüzle; kültürümüze ve ortak değerlerimize sahip çıkarak özümüzle sözümüzle Alanya’yı hep birlikte yarınlara hazırlıyoruz.
Dünyanın en huzurlu ve en güvenli yeri olan Turizm Cenneti Alanya’mızı tüm dünyada tanıtmak için başkanlığını yürüttüğüm Alanya Tanıtma Vakfı, ALTİD gibi kurumlarla işbirliği içinde yurt içindeki ve yurtdışındaki fuarlara katılıyoruz. İnşallah bu yıl daha umutluyuz. Fuarlardan aldığımız izlenimler ve erken rezervasyonlara baktığımızda bu yıl çok daha güzel bir sezon geçireceğiz.
Sözlerime son verirken, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin “2023, Cumhuriyet’in yüzüncü yıldönümüdür. Büyükşehirleri kapsayacak şekilde yüz il, bin ilçeden oluşan bir idari sistemle, ekonomide yerli ve milli diriliş sayesinde, siyasette birlik ve dayanışma ruhunun ayağa kalkışıyla Türkiye bölgesinde süper güç, küresel düzeyde de nazı geçen, sözü dinlenen bir ülke seviyesine çıkmalıdır, inanıyorum ki mutlaka çıkacaktır.” Sözlerine canı yürekten katılıyor; Genel Başkanımızın “YÜZ İL, BİN İLÇE” hedefiyle mutlaka Alanya’nın da en kısa sürede İL olacağına inanıyorum. 4 yılda 3 kez Alanya’mızı ziyaret ederek, Alanya’ya verdiği değeri gösteren ve her  zaman Alanya’nın il olmasını destekleyen Sayın Genel Başkanımıza Alanya halkı adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

Kültür Merkezi’mizin yapımına maddi ve manevi katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğüne, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ve MHP Antalya Milletvekilimiz Sayın Mehmet Günal’a teşekkürü bir borç bilirim.  Kültür Merkezi’nin hiçbir bedel istemeden mimari projesini çizen Belediye Meclis Üyemiz ve Yüksek Mimar Melike Nazifoğlu’na, başından bu yana projeyle ilgili çalışmaları yürüten değerli belediye çalışanlarıma sizlerin huzurunda teşekkür ederim.

Sayın Milletvekilim, Sayın Kaymakamım ve değerli konuklar,
Demirtaş Kültür Merkezi’nin,Alanyamıza ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim. Katılımlarınız için tek tek teşekkür eder, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.









 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.