banner113

Başkan Yücel den Alanya için güzel haber: Tehdit eden yangın kalmadı!

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Yeni Alanya'ya yaptığı açıklamada, "Şu an için Alanyamızın hiçbir noktasında yerleşim alanlarını yakın tehdit eden bir yangın kalmadı diyebiliriz. Yine de temkinliyiz" dedi

Başkan Yücel den Alanya için güzel haber: Tehdit eden yangın kalmadı!
05 Ağustos 2021 Perşembe 22:54

banner108
banner238
Yeni Alanya Gazetesi

Mümtaz Sevinç kimdir? Mümtaz Sevinç'in Biyografisi
Leonard Nimoy kimdir? Leonard Nimoy'un Biyografisi
Altan Gördüm kimdir? Altan Gördüm'ün Biyografisi
Alanya'da tehdit kalmadı
Henry Fonda kimdir? Henry Fonda'nın Biyografisi

05 Ağu 2021 - 22:41- Gündem G: 05 Ağu 2021 - 22:51

Alanya'da tehdit kalmadı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Yeni Alanya'ya yaptığı açıklamada, "Şu an için Alanyamızın hiçbir noktasında yerleşim alanlarını yakın tehdit eden bir yangın kalmadı diyebiliriz. Yine de temkinliyiz" dedi

Başkan Yücel, bir an olsun yalnız bırakmadı.mask

Haber albümü için resme tıklayın

YANGIN sürecini Yeni Alanya'ya değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şu bilgileri verdi:
"Güzelbağ Mahallemizde şu an yangın kontrol altına alındı diyebiliriz. Güzelbağ Orman Gözetleme Deposu kuzeybatısı Akbiladan Mevki’nde devam eden yangınının Orhan, Karamanlar, Saburlar’dan turizm bölgesi Avsallar, Okurcalar ve Türkler’e inme riski vardı. Burada günlerdir yangının tekrar Güzelbağ ve Alara tarafına sıçramaması için hava desteği, itfaiye, orman ekipleri belediyemizin ekipleri, DSİ ve Karayolları ekipleri tarafından çok büyük bir mücadele verildi. Güzelbağ- Akbiladan ve Alara Çayına kadar yangın ile riskli bölge arasına bir hat oluşturduk. 50 metrelik açılan yol ile oluşturulan koridor işe yaradı ve çok şükür yangının ilerlemesini durdurdu. Şu an, Güzelbağ merkez ve Güzelbağ Alanya sınırı arasında Gündoğmuş Vadisi’nin eteklerinde kısmen dumanlama yapan yerler var. Burada hava destekli ve kara destekli soğutmalar devam ediyor. Şu an Güzelbağ’ın sırtlarına bakan alanlarda bir sıkıntımız kalmadı. Karadan soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Şu an Güzelbağ için bir risk kalmadı diyebiliriz.
Susuz Yaylası’da da yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangının Dereköy ve Türktaş tarafına geçmesi engellendi. Soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangın Gündoğmuş Semet Yaylasına doğru ilerliyor. Buradaki yangına da karadan ve havadan müdahale ediliyor.
Şu an için Alanyamızın hiçbir noktasında yerleşim alanlarını yakın tehdit eden bir yangın kalmadı diyebiliriz.
Yine de temkinliyiz. Rüzgarın şiddeti ve yönü her an herşeyi değiştirebiliyor. Her ihtimale karşı ekiplerimiz teyakkuz halinde.
Alanyamızda yangından en çok etkilenen Güzelbağ ve Bayır Mahallemizde yaraların sarılması ve yangının izlerinin giderilmesi için yoğun şekilde çalışıyoruz. Bölgede hasar tespiti yapıldı. Yangında 107 ev zarar gördü. Yeniden yapılmasına karar verilen evler, belediyemizin iş makinaları ile yıkılıyor. Yıkım çalışmalarının ardından bakanlığımız tarafından evlerin yapımına başlanacak.
Yangın nedeniyle evinden olan, maddi manevi zarara uğrayan vatandaşlarımızı bir an olsun yalnız bırakmıyoruz. Hergün bir bakanımız Alanyamızda, afet bölgesinde. Tüm kurumlarımız burada. Bugün de Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek buradaydı. Sorunları yerinde görüp, vatandaşlarımızla görüşüp, hızlı bir şekilde kararlar alınıyor. Devletimiz milletimiz işbirliğinde bir an önce bu afetten etkilenen mahallelerimizi eski günlerine döndürmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz.
Alanya halkımız da çok büyük hassasiyet göstererek bölgeye yardımlarını ulaştırıyorlar. Hem yardımları hem de duaları ile desteklerini yanında hissettiğimiz vatandaşlarımıza üstün gayret ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.
Biz, yangının ilk gününden bu yana 300 araç ve 800’ü aşkın personelimizle yangına müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz hala sahada canla başla çalışıyor. Yangından etkilenen komşu ilçelerimiz Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki’ye araç, personel ve ihtiyaç duyulan sosyal yardımları yapmaya devam ediyoruz.
Anıt önünde belediyemizin yardım kampanyası devam ediyor. Vatandaşlarımızın bizlere ulaştırdığı yardımları sosyal yardım ekiplerimiz, komşu ilçelerimiz Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki’ye ulaştırıyoruz. Nerde ne ihtiyaç varsa elimizden geldiğince karşılıyoruz ve karşılamaya devam edeceğiz."
İBRAHİM İPBÜKER

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.