banner113

Başkan Yücel den Gökbel daveti!

banner106

Başkan Yücel den Gökbel daveti!
17 Temmuz 2019 Çarşamba 19:54

banner108
banner238
Yerli yabancı gözetmeksizin Alanya’da yaşayan herkesi organizasyona davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kırkpınar Güreşleri’nin ardından Türkiye’nin sayılı organizasyonları arasında yer alan Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde yaklaşık 800 güreşçimiz kol bağlayacak. Herkesi bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum” dedi.
BAŞKAN YÜCEL: “KIRKPINAR’IN YİĞİTLERİ DE BURADA OLACAK”
Başkan Yücel, “20 Temmuz Cumartesi akşamı Hüsnü Şenlendirici ve Cengiz Kurtoğlu’nun halk konserleriyle başlayacak etkinliklerimiz Pazar günü de güreşlerle devam edecek. Değerlerimizi ve kültürel varlıklarımızı korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Yörük kültürümüzün de geleneği olarak yağlı pehlivan güreşleri düzenliyoruz. Bu yıl, büyüyen ve gelişen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerimizin 15’incisini gerçekleştireceğiz. Kırkpınar’da yer alan hatta ilk 16 içerisinde mücadele veren pehlivanlarımız Gökbel’de de kol bağlayacaklar. Bu da organizasyonumuzun ne denli önemli olduğunu gösteriyor” dedi.
“YERLİ VE YABANCILAR İÇİN KAYNAŞMA FIRSATI OLACAK”
Gökbel Güreşleri’nin yerli veya yabancı Alanya’da yaşayan herkes için büyük bir kaynaştırma özelliği olduğunu ifade eden Başkan Yücel, “Yerli misafirlerimiz kadar yabancı misafirlerimiz de Gökbel’de hem stres atıyor hem de kaynaşma fırsatı buluyorlar. Bu ve benzeri etkinlikler Alanya içini bütünleştirici bir özellik taşıyor. Bu anlamda bizler için daha da önemli hale gelen bir organizasyon” diye konuştu.
 

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.