banner113

Başkan Yücel 'den yeni eğlence merkezi projesi...

banner106

Alanya’nın yıllardır konuştuğu bir sorun, eğlence merkezi ile yaşam alanlarının iç içe olması durumuna Alanya Belediyesi yeni bir açılım getiriyor.

Başkan Yücel 'den yeni eğlence merkezi projesi...
09 Mayıs 2019 Perşembe 07:21

banner108
banner238

Cumhuriyet Mahallesi'nin kentsel dönüşüme alınmasının ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ilk kez Alanya Posta TV'de katıldığı canlı yayında Alanya'da kentsel dönüşüm kapsamında projelerinin devam ettiğini söyledi. Yücel, eğlence mekanlarını da bu kapsamda bir araya getireceğini söyledi. İşte Başkan Yücel'in Haberin Manşeti programında konuyla ilgili yaptığı açıklamalar:
'2. KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI HÜKÜMET CADDESİ'
Kentsel dönüşüm kapsamında ikinci hedefimizde eğlence sektörünü bir merkezde toplamak istiyoruz. Hatta geçen yıl da biz küçük küçük anketler yaptırdık. Sivil toplum örgütlerine, esnafa sorduk. 'Eğlence merkezini şehir dışına çıkaralım mı, çıkarmayalım mı?' diye. Ama eğlence merkezini şehir dışına çıkardığımız zaman da şehrin dokusu bozulacak. Destinasyon olarak baktığımız zaman Alanya, diğer turizm bölgelerinden farklı. Ticaretin, turizmin, tarihin, doğanın aynı noktada buluşmasından dolayı İskandinav ülkeleri Alanya’ya ilgi gösteriyor. Bu yüzden biz de Alanya'da, merkezde belirlediğimiz bir yeri kentsel dönüşüme sokup, eğlence sektörünü tamamen bunun içerisinde yerleştirip 15-20 bin kişinin o bölgede eğlence ve sosyal faaliyetini orada sürdürmesini istiyoruz. Her yönden sağlıklı olacak. Ses, gürültü, görüntü kirliliği olmayacak. Hem de güvenlik açısından bir girişi bir çıkışı olduğu zaman daha rahat olacak. Bir İspanya'daki, İbiza’daki gibi sağlıklı bir eğlence sektörü olacak. Çünkü bu bölgeye gelen herkes sadece dinlenmeye, eğlenmeye, kültürel varlıkları, tarihi dokular için gelmiyor. Herkes bir amaç için geliyor.
'2-3 YIL İÇİNDE HEDEFİMİZE ULAŞIRIZ'
Diğer siyasi partilerle de mecliste grubu bulunan arkadaşlarla da görüşüp buna acilen bir karar alacağız. Birkaç ay içerisinde gerek ulaşımda gerekse farklı noktalarda çalışmalarını yaparak, 2-3 yıl içerisinde Alanya’da bu hedefimizi sağlayacağımıza da inanıyorum.
'İSKELE DAHA NEZİH OLACAK'
İskele Caddesi ve Şelale’nin bulunduğu alan turistik olarak kalacak. Hükümet Caddesi ile eski Demircilik Çarşısı dediğimiz bölgeyi kentsel dönüşüme alıp sadece o bölgeyi eğlence sektörüne dönüştürmek istiyoruz. İskele tarafı da nezih bir ortamın, kafelerin, restoranların, balık restoranlarının olduğu bir alan olacak. Böyle bu uygulamaya geçmeyi düşünüyoruz.Projemiz az çok oluştu. En yakın zamanda da o bölgedeki hak sahipleriyle bir toplantı yapacağız. Turizm sezonunu ortalarında veya sonlarına doğru. Bu düşüncelerimizi, planlarımızı yapıp, hazırlayıp onlara sunacağız. Çünkü biz toplum olarak gördüklerimize daha çok inanıyoruz. Örneklemelere, tiplere daha çok bakarız. Her şeye varsayımla bakmayız. Bu yüzden oradaki vatandaşlarımızı da ikna edebilmek için altyapımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Onu güçlendirdikten sonra onların karşısına çıkacağız.”

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.