banner113

Başkan Yücel'e babasının ilk nasihatı bakın ne olmuş!

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Özel Alanya Alaaddin Keykubat Koleji Anadolu Lisesi'nde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Kariyer Günleri'nin ilk konuğu oldu.

Başkan Yücel'e babasının ilk nasihatı bakın ne olmuş!
24 Nisan 2019 Çarşamba 15:38

banner108
banner238
Siyasete girişi, belediye başkanı olmanın dezavantajları gibi birçok konuya değinen başkan Yücel, öğrencilerin Alanya'daki sosyal yaşam alanları ve ziraat mühendisliği konularında sorduğu sorulara da samimi bir şekilde cevap verdi. İşte Başkan Yücel'in öğrencilerle söyleşisinden öne çıkanlar:
''BABAMIN İLK NASİHATİ 'SİYASETTEN UZAK DUR' OLDU"
Bir öğrencinin siyaset hakkındaki sorusuna Yücel, "Siyaset ne için yapılır? İnsanların düşünceleri, ideolojileri, farklılıkları olabilir. Herkesin inançlarını, düşüncelerini istediği şekilde yaşama hakkı da var. Devletin üniter yapısı ile hiçbir şey olmaz, Devlet bizimdir, 'Devleti yaşat ki insan yaşasın' ama bizim ülkemizde de misyonerlik faaliyeti kimse yapamaz" dedi. Babasının ilk nasihatinin 'siyasetten uzak dur' olduğunu söyleyen Yücel, "Bizim siyaset ailemizden geliyor. Dedelerden, babalardan, amcalardan geliyor. Ama hiçbir zaman benim babam benim siyasete girmemi istemedi. Hatta bana ilk nasihatı 'siyasetten uzak dur' olmuştu. Fakat geldiğimiz nokta belli. Hatta 2 dönem Kestel Belediye Başkanlığı'ndan sonra ben, 'Alanya Belediye Başkanlığı'na aday olacağım' dedikten sonra, bana 'Oğlum sen kendin söylediğine inanıyor musun?' demişti" ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Başkan Yücel, Ziraat mühendisi olmak istediğini söyleyen bir öğrenciye, "Bizim ülkemizde gerçekten Ziraat Mühendisi var. Sen eğer üreten bir insan olursan bu meslekte mutlaka sonucunu alırsın. Ama inanın ortada çok fazla ziraat mühendisi var yani ihtiyaçtan fazla mühendisimiz var" dedi.
''ÇOCUKLARIMIN BÜYÜDÜĞÜNÜ ANLAYAMADIM"
Bir öğrencinin mesleğinin avantaj ve dezavantajlarını sorması üzerine Yücel de "Sadece dezavantajlarını söyleyeyim. Benim 3 tane evladım var. Biri sizin yaşlarınızda. Ben ilk seçildiğimde o 2 yaşındaydı. Onun nasıl büyüdüğünü, bugünlere nasıl geldiğini hiç anlayamadım. Bu konularla ilgili en çok üzdüğüm benim ailemdir" diye konuştu. 
"SOSYAL DONATI ALANLARIMIZ VAR"
Alanya'daki sosyal alan imkanları hakkında da konuşan Başkan Yücel, "Hangi ilçede, hangi yörede var bu kadar imkan var. Alanya Belediyesi 70'e yakın organizasyon düzenliyor 13-14 tanesi hatta bu sene 20'ye yakını uluslararası nitelikte. 2014'te 25 organizasyon oluyordu, şimdi 70'lere yaklaştı. Organizasyon olarak spor amaçlı Alanya'nın her tarafında spor tesislerimiz var. Yeterli mi, yetersiz daha da güçlendirecek. Alanyasporumuz var siz sosyal ihtiyaçlarınız noktasında hafta sonu Alanyaspor maçına gidebilirsiniz, denizimiz, dağımız, merkezde sosyal donatı alanlarımız, gençlik merkezimiz var. Alanya Belediyesi'nin 23 tane kardeş şehri var. Her sene kardeş şehirlerden öğrenci değişimi de yapıyoruz" ifadelerini kullandı.  Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı da öğrencilere mesleğe başlangıçla ilgili bilgiler vererek, 'günümüzün yalancı cenneti' diye tabir ettiği dijital bağımlılığın tehlikesine dikkat çekti. Konuşmaların ardından okul yönetimi tarafından katılımcılara plaket verildi.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.