banner113

BAŞKAN YÜCEL: “HEDEFLERİMİZİN ÜZERİNDE HİZMET ÜRETTİK”

banner106

2023 yılının ilk meclisinde gerçekleştirilen hizmet ve projelerle ilgili meclise bilgi veren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu dönemde biz yapacaklarımızın yani hedeflerimizin çok çok üstüne çıktık. Alanyamıza daha iyilerini kazandırmak için çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “HEDEFLERİMİZİN ÜZERİNDE HİZMET ÜRETTİK”
03 Ocak 2023 Salı 18:52

banner108
banner238


Alanya Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Alanya Belediyesi tarafından 2022 yılında yürütülen çalışmalar ve projeler, hazırlanan bir video ile meclis üyelerine ve vatandaşlara sunuldu. Projeler meclis üyeleri tarafından alkışlar eşliğinde izlendi. Başkan Yücel, meclis üyelerine ve belediye personellerine teşekkür ederek, “Böyle güzel bir meclis ve güzel bir ekiple çalışmaktan son derece mutluyum. Bizlere destek veren, Alanya’ya hizmet eden herkese sizler huzurunda teşekkür ediyorum. Bu dönemde biz yapacaklarımızın yani hedeflerimizin çok çok üstüne çıktık. Daha iyilerini yapmak için çalışacağız, gayret edeceğiz.” dedi.
 “100. YIL HEYECANI VE COŞKUSU İLE ÇALIŞACAĞIZ”
Akabinde meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Meclis üyelerimizin ve halkımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyum” diyerek sözlerine başladı. Başkan Yücel konuşmasında şu satırbaşlarına değindi: “Ülkemizin en gözde kentlerinden biri olan Alanya’mızı hep birlikte daha yükseklere taşımak için Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 yılında da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Barışın ve huzurun en güzel örneği olan bu kentin güzel insanlarına hizmette bulunmayı kutsal bir vazife, büyük bir onur ve gurur olarak gördüğümüzü bir kez daha ifade etmek isterim. Halkımızın yetki verdiği yaklaşık 9 yıllık dönemde, şehrimizin sahip olduğu kazanım ve değerleri koruyup, daha yükseğe taşımaktan ve kentimize yeni hizmetler sunmaktan mutluluk duyuyoruz.


“KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLEN BİR BELEDİYE OLDUK”
Sosyal, şeffaf, hesap verebilir ve üretken belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz projelerimizle sadece bugünü değil, Alanya’nın geleceğini de planlamaya çalışıyoruz. Alanya Belediyesi’ni kendi üretimini kendi yapan, dışa bağımlı olmayan ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir belediye haline getirdik. Kurumsallaşan bir belediye oluşturduk. Sizlerle 2022 yılı için 695 milyonluk bir bütçe istemiştik, üstüne 450 milyonluk daha ek bütçe yaparak hedefimizin neredeyse yüzde 50’sinden fazla bir yatırım yaparak halkımıza hizmet ettik. Aynı hedeflerle, aynı amaçlarla yatırımlarımıza 2023 yılında devam edeceğiz.

“KENTİN DÖRT BİR YANINDA PROJELERİMİZ YÜKSELİYOR”
Doğunun parlayan yıldız olan Mahmutlar’da Kültür ve Etüt Merkezi çalışmaları sürüyor. İkinci katta çalışmalara başlandı. Aynı zamanda hem gastronomi hem de aşevi olarak hizmet edecek ülkemiz koşullarında örnek bir proje olacak Gastronomi Evi’nin kaba inşaatı bitiyor. 2023 yılında burası da tamamlanacak. Biz her zaman üretmekten yanayız ve üreten bir belediye olduk. Asfalt plentimizi biliyorsunuz, beton fabrikamızı en iyi şekilde kurduk. İki tane kalker ocağımız var burada üretilenler ancak bizim fabrikalarımıza yetiyor. Ki biz özel sektörden bile fazla üretim yapıyoruz.

“ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ SERGİLİYORUZ”
Ben bu meclisi ve ekip arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Günümüzün belediyeciliği artık sadece yol, su, köprü, yeşil alan yapmak değil. Toplumun beklentisi bir belediye başkanının vizyonu ve misyonu. Toplum ‘Bana eğitimle ilgili sağlıkla ilgili kültür-sanatla ilgili ne veriyor’ diye bakıyor. Çünkü belediyenin yol, su yapması ve çöpü alması asli görevi olarak nitelendiriliyor. Biz bunları en iyi şekilde yapıyoruz ve geriye kalan sosyal sorumluluk ve üretken anlayışımızla belediyeciliğin ne olduğunu bir kez daha teyit etmek istiyoruz. Kırsaldaki kız çocuklarımız için yurt yaptık bir tane bile okutamadığımız kız çocuğumuz yok. 68 kırsal mahallemizdeki tüm çocuklarımızı okutuyoruz.
“UYGUN FİYATA KALİTELİ HİZMET SUNUYORUZ”
Sosyal yatırım faaliyeti olarak 14 düğün salonumuz oldu. Bir örnek vereyim; bizim düğün salonumuzun kira bedeli birisinde 2600 lira. Bir buçuk çeyrek altın parası. Bir vatandaş sandalye masa getirtmiş ve ‘8 bin lira tuttu’ diyor. Bizim salonumuz için elektrik masrafı bile değil ama önemi yok. Bu şehrin kültürünü, dokusunu korumak için elimizden geleni yapıyoruz.
“AMACIMIZ DERSLERİNDE BAŞARILI GENÇLER YETİŞTİRMEK”
Geçen Alanya’daki etüt merkezleri ve dershane öğretmenlerimize bir toplantı yaptık. Alanya’da etüt merkezine kayıtlı 2 bin 200 öğrenci olduğunu söylediler. Bizim şu anda merkez ve batıdaki etüt merkezinde eğitim gören öğrenci sayısı bin 63. Bu ne demektir; Alanya’mızda etüt merkezilerinde ve dershanelerde eğitim gören öğrencilerin yüzde 50’ye yakını bizim etüt merkezlerimizde eğitim görüyor. Bizim amacımız gençlerimizin gelecek kariyerine katkı sağlamak. Onların bir soru, iki soru fazla yapabilmesi için onlara destek çıkabilmektir. Şu anda 60’a yakın eğitim görevlimiz onlara hizmet ediyor.
“90 MİLYONU AŞKIN EĞİTİM YATIRIMIMIZ VAR”
Kreşlerimizin birincisini açtık, ikincisini bu yıl içinde açacağız ve üçüncüsünün de yapımına başlayacağız. Alanya’nın pahalı olmasından dolayı buraya herkes tayin istemiyor ve biz onlara ve çalışan bayanlara özel bir statü koyduk. Bu sene bile 90 milyona yakın eğitimle ilgili yatırım yapmışız. Hayırseverlere yaptırdığımız bunlardan da fazla Payallar Anadolu Lisesini yaptığımız zaman 80-90 öğrenci ile başlamıştı şu anda binlerin üzerinde bildiğim kadarıyla. Milli eğitimin meslek liselerine önem vermeye başlamasından sonra neredeyse öğrencilerin yüzde 10’u meslek liselerine kaydoldu. Oranın ne kadar gerekli olduğunu yeni anlatabildik. Aynı zamanda Avsallar’da 100. Yıl Okulumuzu bitirdik ve Allah izin verirse orada da eğitim başlayacak. Sağlık Ocaklarımız Çayarası ve Eğrigöl yaylalarında da hizmetteler.
“ULAŞIM SORUNUNUN FARKINDAYIZ”
Biliyorum Alanya’mızın şu an en büyük sorunu göç ve ulaşımdır. Ulaşımı rahatlamak için alternatif yolların ve yeni yolları ivedilikle takip ediyoruz. Bizimle birlikte gerek siyasi partilerimiz, gerekse de Sayın Dışişleri Bakanımız ve Ayın Ulaştırma Bakanımızın çalışmaları var. İnşallah en kısa sürede çevre yolunu bitmesini hedefliyoruz. İlk olarak Kestel ikincisi de: Mahmutlar’a doğru çevre yolu açılacaktır. Geldiğimizde bir metre bile bisiklet yolu yoktu ve sadece doğu bölgesinde 21 km bisiklet yolu yaptık, merkezde adeta ağ gibi bisiklet yolları yaptık bunlar ulaşım için ama tabi ki ulaşım büyükşehirde olduğu için bazı şeylere karışamıyoruz. Konuyla alakalı Ulaşım Master Planı’nı yaptırdık ve bir sonraki mecliste sizlerle paylaşacağız. Şehrin geleceği için bir planı hep birlikte hazırlayacağız. 
“MACERA PARKI TAMAMLANDI İYİ BİR İŞLETMECİ ARIYORUZ”
Sahillerde düzenlemeler ve büfe yapılması küçük bir yatırım gibi görünüyor ama Alanya’nın tamamında 160 tane büfenin yıkılıp tek tipe dönüşmesi bu sahillerdeki asayiş olaylarının ne kadar azaldığını hep birlikte gördük. Önceki yıl iki büfede ölümlü vakalar olmuştu hatta ama bu sene adliyeye intikal eden herhangi bir olay olmaması bizleri son derece mutlu etti. Şehrimiz bir demokrasi şehri, bir sanat şehri, bir kültür şehri bir eğitim şehri, bir spor şehri olarak adı geçmeye başladı. Aynı zamanda turizm ve tarıma gerekli desteği verdiğimiz gibi festivaller ve yeni üretim tesisleri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hobi ve Tropikal Bahçemizin de 3-5 ay içerisinde hizmete sunulacak. Gençlerimiz için macera parkımızın tamamı hemen hemen bitti ve devirlerini alıyoruz ama iyi bir işletmeci bulmak istiyoruz. Biz belediye olarak bunun işletmesini yaparsak amacımızdan şaşmış oluruz o yüzden ihale kanuna göre ihaleye çıkarak iyi bir işletmeciye vermek istiyoruz.
“EN FAZLA ÜRETEN EN FAZLA ÇALIŞAN BELEDİYEYİZ”
En önemlisi bütçemiz ve ben bu konuda çalışan tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Kentimize onlarca hizmet ve proje kazandırmanın gururunu yaşayarak 2022 yılını geride bırakıyoruz. 2023 yılında da Alanya’yı her yönden daha da ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olacağız. Alanya’nın vizyonunun gelişmesi, modern ve yaşanılabilir bir kent olması yolundaki çalışmalara bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Günün şartlarında en fazla üreten, en fazla çalışan belediyeyiz. 
ANTALYANIN EN GÜÇLÜ BİR BÜTÇESİ  İLE HİZMETE DEVAM EDİYORUZ
Alanya Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da bölgenin en büyük bütçesine sahip belediyesi oldu.  
Göreve başladığımız 2014 yılında 127 Milyon 758 bin liralık bütçe ile başlanan hizmet yılı, rekorlar kırarak 2023 yılında 1 milyar 775 milyon liraya yükseldi. Rekor bütçemiz ile 2023 yılında da hizmetlerimiz ve kentimiz için hayata geçirdiğimiz projelerle çalışmalarımızdan asla ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz. Ben bununla gurur duyuyorum. Türkiye standartların da bir belediyenin bütçesinin yüzde 60-70’i merkezi bütçeden gelen ödenektir. Bizim ise bu oranımız yüzde 27. Standartların çok çok üstünde ve en iyi belediyeyiz. Antalya’yı örnek verelim. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin merkezi bütçeden gelen payı yüzde 79. Personel gideri de her belediyenin yüzde 40’ın üzerindedir, bizimkinde ise yüzde 40’ın altındadır. 
“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 4 KATINA ÇIKTI”
Mesela temizlik işlerinde 2014’te 14 bin küsur çöp lokasyonu vardı, şu anda 31 bini buldu. 2014’te kişi başında yeşil alan ve sosyal donatı alanı 2 buçuk metre kareydi ve şu anda 10 metre kare oldu yani 4 katına çıktı. 2022 yılında 4 yıldır verdiğimiz ruhsat kadar ruhsat verdik ve ruhsattan gelirimiz sadece 43 Milyon 900 Bin Lira. Alanya’da özel bir yapı denetim firmasının geliri Alanya Belediyesi’nden daha fazladır. Biz ruhsattan 43 milyon para topladıysak bizim her verdiğimiz ruhsattan Büyükşehir’e de alt yapı bedeli olarak gidiyor. Su gelirleri ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi bizden daha fazla gelir elde ediyordur. 
“BİZİM YÜRÜDÜĞÜMÜZ YOLUN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Büyükşehir’in yapması gereken birçok şeyi biz yapıyoruz. Bizim asli görevimiz olmayan işleri de yapıyoruz. Çünkü hizmet tıkanıyor. Mamadı Yolu’nun bir tarafının yaptık ama bir tarafı kaldı. Neden yapamadığımızı biliyorsunuz. Davul bir yerde tokmak bir yerde bu işlerin yürümeyeceğini bende biliyorum ama bizim yürüdüğümüz yolun doğru olduğunu düşünüyorum. Bizim koyduğumuz hedeflerin doğru olduğunu; çalışarak, üreterek insanları mutlu etmenin peşinde olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum.  
CUMHURİYET’İN 100. YILI VURGUSU
2023 yılında da tarımda, turizmde, ticarette, kültürde, sanatta ve sporda yani hayatın her alanında Alanya’da yaşamanın ayrıcalığını, kaliteli, güler yüzlü üretken belediyeciliğin konforunu insanlara hissettirmek için gece gündüz demeden var gücümüzle mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında inşallah dünyanın ve bölgenin gelişen büyüyen ülkesi olacağımıza inancım tamdır” dedi.
DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
Alanya Belediyesi’nin 5 üyeden oluşan Denetim Komisyonu üyeliğine CHP grubu adına Nazmi Zavlak, İYİ Parti grubu adına Fikret Arık, AK Parti grubu adına Alper Birer ve MHP grubundan ise Tunahan Kasapoğlu ve Fevzi Alaettinoğlu yapılan kapalı oylama ile seçildiler. 1 yıl boyunca görevde kalacak olan Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi sonrası Başkan Yücel, “Denetim komisyonumuz belirlendi. Hayırlı, uğurlu olsun arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.