banner113

Başkan Yücel'in su projesine muhalefetten sürpriz destek geldi!

banner106

CHP Alanya Belediye Meclis üyesi Yılmaz Bağışlar, Alanya Belediyesinin Akçatıda yapacak olduğu su dolup-şişeleme tesisinin bölgeye büyük kazanç getireceğini ifade ederek destekledi.

Başkan Yücel'in su projesine muhalefetten sürpriz destek geldi!
16 Ekim 2019 Çarşamba 15:32

banner108
banner238
Meclis üyesi Bağışlar konuyla ilgili olarak düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.
Alanya Bld. tarafından yapılması planlanan su dolum-şişeleme tesisi konusu:
Üretime dönük gelir getiren projelerin ve buna bağlı olarak oluşacak bütçeli kurumsal yapının Alanya'ya hizmet ve yatırım konusunda fayda sağlayacağı anafikriyle desteklediğim bir husus.
2014 yılında çıkartılan Büyükşehir yasası ile köy tüzel kişilikleri ortadan kaldırıldığı için, köy sınırlarında bulunan içme ve kullanma suları hakkındaki karar ve yetki Antalya Büyükşehir Bld. 'dir.
Yazışmalar yoluyla gerekli izinlerin çıkarılacağı ve bu yatırımın Alanya'ya kazandırılarak oluşacak gelirin vatandaşa hizmet olarak aktarılacağı kanaatindeyim.
Köylülerin de ihtiyacı olan suyu tesisten ayırarak onlarında gönlünün alınması önemli bir detay gibi duruyor.
Bugüne kadar onlarca içme suyu hattı yapmış birisi olarak su ile ilgili hiç bir yatırımın Orman Müdürlüğünden izin alınamadığı için durdurulduğuna şahit olmadım. Çünkü yatırım kamu yararı içermektedir. İlçe orman müdürlüğü ile yaşanan sorun Büyükşehir tahsis izni sonrasında aşılacaktır diye düşünüyorum.
Büyükşehire bağlı caddelerin Alanya Belediyesine Devri Konusu:
Büyükşehir yasası sonrası zorunlu hale gelen merkezileşmeye dönük anlayışı hiçbir zaman akılcı bulmadım.
Hizmette vatandaşa yakınlık hizmetin kalitesi ve hızı bakımından önemli bir durum.
Bırakın Antalya merkezden yönetilmek bana kalırsa nüfusu 25 000 üzeri olan mahallelerin belediyelik hakkı geri verilmeli.
Bu konu ucuz siyasete alet edilecek bir konu değil. Doğru diyalog yolları kullanılarak geçiş sürecindeki zorluklar atlatılacaktır.
Yukarıdaki iki husus konusunda da gerek Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'e gerekse Antalya Bşehir Başkanımız Muhittin Böcek'e bir çok yanlış yönlendirme ve baskı yapıldığını kamuoyundan görebiliyoruz maalesef.
Ben şahsi olarak uyum içerisinde memlekete en iyi hizmeti vermeye çalışan her iki belediyemizi de riskli de olsa bu tür kararlarla elini taşın altına koyduğu ve uyum içerisinde çalıştığı için tebrik ediyorum.
Bu düşüncelerim şahsi fikirlerimdir.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.