banner113

'Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?' haberi

banner106

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın Büyükşehir Meclisi'nde Denetim Komisyonu'na başkan seçilmesini önerdiği İYİ Partili meclis üyesi Mehmet Yüksel, başkanlık kararını Millet İttifakı'nın vereceğini söyledi.

'Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?' haberi
14 Ocak 2020 Salı 17:43

banner108
banner238

Cuma günü gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, bir önceki yılın gelir ve giderlerine ilişkin hesap kayıt ve işlemlerini denetlemek üzere 5 kişiden oluşan Denetim Komisyonu üyeleri oylama sonrası belirlendi. Gizli oylama sonucu yapılan seçimde Denetim Komisyonu'na, CHP grubu adına Mesut Kocagöz ve Ali Polat, AK Parti Grubu adına Musa Batu ve İlhami Yıldıran ile İYİ Parti Grubu adına Mehmet Yüksel seçildi. 70 oy alan İYİ Partili Yüksel, en fazla oy alan isim oldu.

AK PARTİ İL BAŞKANI TAŞ: EN FAZLA OY ALANI BAŞKAN YAPALIM

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş dün düzenlediği basın toplantısında, yeni oluşan bu komisyonun önemli bir görevi olduğunu belirterek, belediyenin ihalelerini ve diğer satışlarını denetleyeceklerini söyledi. Taş, "İYİ Parti ve CHP'ye şunu teklif ediyorum; Büyükşehir Meclisi'nde en yüksek oyu alan arkadaşımızı Denetim Komisyonu başkanı yapalım. En fazla oy alan meclisin güvendiği isme destek vermeye hazırız. Biz en fazla oy alan Denetim Komisyonu'na seçilen diğer partiden de olsa arkadaşımızı desteklemeye hazırız" dedi.

TEŞEKKÜR EDERİM

En fazla oyu alan İYİ Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, komisyonların oluşmasının meclisteki partilerin sayısal durumu ile alakalı olduğunu söyledi. Oylamada sayının önemli olmadığını belirten Yüksel, komisyona aday gösterilen 5 ismin 1 oy dahi alsa kesin üye olacağı anlamına geldiğini aktardı. Yüksel, "Oylama, meclisteki Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün arasındaki tartışmanın gölgesinde kaldı. Bana gösterdiği ilgiden dolayı meclise teşekkür ederim" dedi.
AİLE İÇİNDE TARTIŞMA OLABİLİR

Denetim Komisyonu'na kimin başkan olacağına AK Parti İl Başkanı'nın karar vermeyeceğini belirten Yüksel, "Başkanın kimin olacağına, Millet İttifakı karar verecektir. AKP'nin Millet İttifakı'nı çatlatmaya yönelik hamleleri olabilir. Ama İYİ Parti ve CHP oyunlara gelmeyecek kadar tecrübelidir. AKP'nin yönlendirmesiyle karar almayacağız. Konyaaltı'ndaki meclis üyelerimizin şimdi İYİ Parti'ye dönmeleri, problem olduğu anlamına gelmiyor. Bu tür tartışmalar olabilir. Aile içinde tartışmalar normaldir. Bu olayı aile içi tartışma olarak görüyorum. Bu ittifak devam edecektir. Muhittin Böcek'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde her iki meclis grubu bu tartışmaları aşacaktır. Siyasi yanını da CHP ve İYİ Parti il başkanları çözecektir" diye konuştu.

İKİ PARTİ ARASINDA GÜVENSİZLİK ORTAMI YOK

İki parti arasında güvensizlik ortamı olduğuna yönelik ifadelerin doğru olmadığını kaydeden Yüksel, "Fikir ayrılıkları olabilir, bunun abartılmasını doğru bulmuyorum. Mecliste tartışmalara yol açan Muratpaşa Belediyesi'nden gelen kararda, biz imar komisyonundaki İYİ Partili meclis üyemizin arkasında durduğumuz için hayır oyu kullandık. İYİ Parti, komisyon üyelerinin arkasında durur. CHP'ye karşı güvensizlik olsaydı, bu ittifakın içinde yer almazdık" diye konuştu. (Analya Gün Haber)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.