banner113

Belediye belgeli oteller bakanlığa bağlanacak

banner106

Turizm sektörünün özellikle yatırım ve işletme ayağına köklü değişiklikler getirecek olan kanun değişikliği bu hafta TBMM’de görüşülecek.

Belediye belgeli oteller bakanlığa bağlanacak
13 Temmuz 2021 Salı 09:04

banner108
banner238


Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Turizm Teşvik Kanununa ilişkin teklifi bu hafta yeniden Meclis’e getireceklerini açıkladı.
Bülent Turan: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ruhuna uygun olarak...
Kanun teklifiyle turistik tesislerin ve sektörün kalitesini artırmayı hedeflediklerini ileri süren Turan, "Teklif Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygun görülen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri veya turizm merkezlerinde, özel sektör katılımıyla turizm hizmetleri yönetim birliklerinin kurulması, lüks kampçılığın yasal altyapısının oluşturulması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ruhuna uygun olarak bürokratik işlemlerin azaltılması, yetki çakışmasından kaynaklı yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi ve jeotermal kaynakların turizm amaçlı kullanımına yönelik düzenlemeler içeriyor." dedi.
Tüm turizm işletmeleri Bakanlığa bağlanacak
Teklifin daha önceki halinde acentelerin hakkının olan tur ve transfer hakkı otellere de verilmesi planlanmış, ancak gelen yoğun tepkiler üzerine söz konusu madde tekliften çıkarılmıştı.
Kanun teklifi yasallaştığında, kıyı bölgelerindeki tüm tahsisler ve turizm işletmeleri ile belediye belgeli oteller de Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlanacak.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.